afscheidsfotograaf den bosch

Afscheidsfotograaf

Als afscheidsfotograaf leg ik de sfeer vast. Vaak gaat de uitvaart als een waas voorbij. De beelden kunnen je op een later moment steun geven.

Afscheidsfotografie is zo waardevol voor een later moment.

fotograaf op begrafenis

Wat fotografeer je dan?

Misschien denk je: “mij hoef je niet te fotograferen als ik in tranen ben.” Maak je geen zorgen. Het gaat echt om de momenten en de emoties.

Denk aan kinderen die nog een laatste boodschap op de kist schrijven, kleinkinderen die een knuffeltje in de kist leggen, familie die samen met elkaar herinneringen ophaalt of een vader die zijn dochter troost.

afscheidsfotografie den bosch

Hoe gaat afscheidsfotografie in zijn werk?

Ik ben zoveel mogelijk onzichtbaar en voel aan waar ik kan staan en waar niet. Je zult bijna niet merken dat ik er ben. Behalve wanneer je, als jij er klaar voor bent, de foto’s terug kijkt. Het laatste moment van jouw dierbare. Met allemaal geliefden om je heen.

Uit respect voor de families staan er geen foto’s online waar je mensen in kan herkennen.

fotograaf begrafenis
afscheidsfotografie
fotograaf avondwake
afscheidsfotografie nijmegen

Waarom een afscheidsfotograaf?

Omdat het zo waardevol is voor familie. Natuurlijk blijf ik ook een mens en raakt het me elke keer weer. Het is altijd even slikken, maar het is het waard. De blikken en woorden als ik de foto’s kom afleveren zijn goud waard. Prachtig dat ik toch een beetje troost kan bieden op deze oh zo zware dagen.

afscheidsfotograaf
fotograaf uitvaart nijmegen
professionele fotograaf uitvaart
uitvaart fotografie nijmegen

Wat doe je daarna met de foto’s?

De gehele serie bewerk ik met liefde en aandacht na en krijgt de familie digitaal. Meestal maak ik daarna een persoonlijk fotoalbum. Bij het afleveren van de foto’s merk ik welke foto’s ze in het bijzonder mooi vinden. Ik maak een selectie en stel daarmee een fotoboek samen. Niet snel wat foto’s op een pagina zetten, maar ik kijk welke ruimte welke foto nodig heeft tot ‘ie het beste tot zijn recht komt. Vervolgens stuur ik een printscreen van de pagina’s door. De familie kan deze rustig bekijken en eventueel aangeven als ze een foto verwisseld willen hebben. Zo’n fotoalbum blijft echt persoonlijk en verdient de aandacht.