sharonwillems 10 jaar fotograaf

Hier was ik 10 jaar fotograaf!

Fotograaf Sharon Willems

Wie staat er achter de camera?

Hi! Mijn naam is Sharon Willems, 28 jaar, fotograaf en woonachtig in Zeeland (Brabant). Omschrijving in het kort: ik hou van gezelligheid en van het zonlicht. Heerlijk met vrienden eten en uren bijkletsen. Ik ben graag op pad en wil altijd spontane dingen doen. Ik ben graag buiten, zing het liefst hard mee in de auto en dans graag. En chocolade, daar word ik ook blij van! Ik ben creatief en overal op zoek naar uitdagingen. Eigenwijs. Werk hard en wil veel. Niks doen en uitrusten, daar ben ik niet zo goed in. Mijn hoofd bruist met nieuwe ideeën, waar ik zoveel energie van krijg. Ik ben oprecht gelukkig. geniet elke dag van de mensen om mij heen en de mooie opdrachten.

Hoe het begon…

Op de middelbare school wist ik het al zeker, ik wilde fotograaf worden. De camera ging altijd overal mee naar toe en dat is niet meer veranderd. Omdat ik niet kon wachten om fotografie te gaan studeren, heb ik toen mijn eigen bedrijf opgestart. Het begon met het fotograferen van vriendinnen, maar al snel wilden meer familieleden door mij gefotografeerd worden. Dat voelde zo goed. En tot op de dag van vandaag voelt het nog steeds zo mooi. Voor mij kan een foto zó speciaal zijn. Ik kan er lang naar kijken en het moment zo opnieuw beleven.

Opleiding

In 2010 ben ik gestart met de opleiding ‘Fotografie’ in Den Bosch waarbij ik de mogelijkheid kreeg om deze in 2 jaar af te ronden in plaats van 4 jaar. Daarna heb ik mijn propedeuse ‘Grafische Vormgeving’ behaald aan de kunstacademie in Den Bosch. In 2016 heb ik, na 3 jaar, de studie ‘Communication and Multimedia Design’ in Maastricht afgerond, waardoor ik nu fulltime kan genieten van mijn passie: fotografie.

Inmiddels is het ELF JAAR geleden dat ik mijn áller-eerste fotoshoot mocht doen. 
Wauw, wat vloog de tijd. En wat heb ik voor een mooie, ontroerende, verdrietige, leuke, spontane, maar vooral gezellige momenten mogen vastleggen. DANKJEWEL ALLEMAAL!!

"Sharon is een perfectioniste die geen genoegen neemt met zomaar "goed". Hierdoor weet ze de sfeer en details perfect in beeld te brengen. " - Christian Klein, Boldershofkapel
“Zij werkt aanstekelijk met haar enthousiasme en haar doorzettingsvermogen” – Susanne Persoon
"Sharon is gepassioneerd, vakkundig, vriendelijk en doet alles om het iemand het naar zijn of haar zin te maken!" - Ankie van Cromvoirt
"Een jonge enthousiaste fotografe, die zich altijd vol passie in haar werk stort" - Tim Heijnk
"Een vrolijke, geperfectioneerde en bezige bij met veel doorzettingsvermogen" - Sander Braam
"Spontane, ambitieuze fotografe die weet wat ze wil" - Leónie v/d Eijk

fotograaf sharon willems

Fotograaf Den Bosch, Nijmegen & Eindhoven

Ik fotografeer veel in de regio Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven. Maar in principe ben ik door het hele land te vinden. Waarom deze steden? In de regio Nijmegen ben ik opgegroeid en dus ben ik daar begonnen met het opbouwen van mijn klantenkring. Vervolgens ben ik samen met Roy gaan wonen in Zaltbommel, waardoor ik steeds meer fotografeerde in Utrecht & Den Bosch. Tot slot verhuisden we samen naar het plaatsje Zeeland in Brabant, waardoor de aanvragen vanuit Eindhoven ook begonnen te lopen. Ik vind het niet erg om een stukje te rijden voor een fotoshoot. Dat is het dubbel en dwars waard!

Kwaaimeisje

Sinds 2014 ben ik een kwaaimeisje. Kwaaijongens is een netwerkorganisatie bestaande uit mensen die hun passie volgen. Een hechte groep waar je altijd van op aan kan. Omdat iedereen doet waar hij/zij goed in is, zijn we samen heel sterk. Wij zijn veelzijdig, behulpzaam, eigengereid, oplossingsgericht, eerlijk en bereid om te delen. Met een kwaaijongens-mentaliteit, oftewel no-nonsense, klaren wij de klus en helpen waar anderen weglopen.

fotograaf op locatie sharon willems

Fotograferen voelt voor mij niet als werk of verplichting, ik word er oprecht blij van!

Achter de schermen
Benieuwd hoe het er achter de schermen uitziet? Dat zie je hieronder. (Dit zijn telefoonfoto’s die ik toegestuurd heb gekregen.)