fotoshoot kat brabant

Dierenfotografie Uden, Den Bosch en Nijmegen

Het blijft leuk: dierenfotografie! Bij elke aanvraag maakt mijn hart weer een klein sprongetje. Ik ben een echte dierenliefhebber. Wat vind je het mooiste? Dierenfoto’s buiten of in de fotostudio? Beide is erg mooi. Het is natuurlijk afhankelijk van het dier. Buiten kunnen ze vaak lekker rennen en ravotten. Anderzijds is het binnen in de fotostudio vaak rustiger en is er geen afleiding. Ook ben je in de fotostudio niet afhankelijk van het weer. Scroll anders even door deze pagina, bekijk de dierenfoto’s en zie wat het beste bij jouw huisdier past.

bordercollie op zwarte achtergrond
dierenfotograafgemeentelanderd
paardenfotograaf
dierenfotografie

Rustig blijven en niet dwingen

Kijk nou hoe goed het hondje Pluis het deed. In het begin was het allemaal even onwennig, dus liet ik het baasje naast haar zitten. Zelf ging ik ook op de grond liggen en was ik heel rustig. Het dier moet als zichzelf op de foto, in een houding dat het baasje meteen zegt: “Ja, typisch mijn hond”! Dierenfotografie is niet iets wat je zo doet. Ik denk dat wanneer ik rustig ben en vertrouwen uitstraal, dat het dier dat aanvoelt. En juist dan gaat het goed. Vandaar dat ik altijd de tijd neem om dieren te fotograferen, ze dwingen is namelijk écht geen optie.

hond zwarte achtergrond
dierenfotograaf paarden
hondenfotografie
dierenfotograaf in studio
dierenfotograaf met fotostudio brabant
fotoshoot met honden in de fotostudio

Paardenfotoshoot buiten

Deze paardenfotoshoot was ook leuk om te doen. We spraken af op een zonnige dag in het weiland. Een vertrouwd gevoel voor de paarden. Terwijl ik op afstand stond, liet ik het baasje knuffelen en contact maken met het dier. Je kan namelijk direct zien of het paard het leuk vind of niet. En dat is natuurlijk het aller-belangrijkste! Ik ging op mijn buik op de grond liggen, om een mooi effect met het gras te creëren.

paardenfotografie nijmegen
witte hond
dieren fotos witte achtergrond
dierenfotografie op zwarte achtergrond

Dierenfoto’s met een witte en zwarte achtergrond

In de studio heb ik een witte en een zwarte achtergrond. Op iedere achtergrond maak ik een reeks foto’s, samen zullen wij dan gaan kijken welke het beste bij jouw dier past.
Bij iedere huisdier verschilt het, iedere achtergrond geeft ook een bepaalde sfeer. Zwart straalt luxe en chique uit, wit is meer spontaan en fris. Zie je het verschil hier boven?

professionele dierenfotograaf fotoshoot bos

Super leuke fotoshoot met mijn diertjes zeer professioneel en geduldig! Zeker een aanrader. Dank je wel Sharon voor de prachtige foto’s – Danielle

dierenfotograaf op locatie
dierenfotograaf thuis
Fotograaf katten omgeving Uden

Alweer een prachtige buiten fotoshoot gehad, samen met onze honden. Sharon zorgt voor een ontspannen en spontane sfeer, waardoor je lol hebt met elkaar. Hierdoor worden de foto’s oprecht. Een aanrader :) – Linda

fotograaf honden buiten
hondjes in de studio

Meerdere dieren tegelijk

Dat is een uitdaging, meerdere huisdieren tegelijk. Het is zeker niet onmogelijk. Ik laat ze van te voren altijd even uitrazen, zodat ze niet vol energie de hele studio door gaan rennen. Vervolgens wacht ik rustig het moment af. Het is fijn als er iemand aanwezig is tijdens de dierenfotoshoot zodat het nog meer vertrouwd is. Meerdere mensen adviseer ik niet, omdat dat alleen maar afleid. Kortom, rust is het belangrijkste. Tussendoor maak ik geluidjes of roep ik de namen. Niet de hele tijd, alleen wanneer ik aanvoel dat het gaat werken. Zie je hoe de hondjes alle drie de camera in kijken? Terwijl het baasje van te voren nog dacht dat ze nooit mooi op één foto konden staan. ;)

Wil je graag een mooie foto van jouw huisdier maar twijfel je of dat wel gaat?

fotoshoot met hond in de fotostudio
professionele hondenfoto's fotostudio