hondenfotograaf

Hondenfotograaf

Ben je op zoek naar een hondenfotograaf om jouw huisdier prachtig te laten fotograferen? Wat vindt je het mooiste: buitenfoto’s terwijl je hond lekker aan het spelen of juist een mooi portret in de fotostudio?

hondenfotograaf met fotostudio
professionele honden fotograaf zeeland

Vaak hoor ik terug dat de hond echt onderdeel van de familie is en wordt gezien als een beste vriend. Tijd om dit vast te leggen!

dierenfotografie
hondenfotograaf buiten
fotoshoot met hond

Fotoshoot met hond

Omdat de band tussen dier & mens zo bijzonder is ben ik dit ook gaan fotograferen. Ben je gek op je huisdier en wil je graag die liefde vastleggen? Of wil je gewoon echt een mooie foto van je hond alleen?

Honden fotograferen is toch wel echt anders dan het fotograferen van mensen. Als hondenfotograaf heb ik de afgelopen jaren al veel verschillende honden voor mijn lens gehad. Van kleine Jackrussels tot Duitse herders. Allemaal zijn ze uniek en hebben ze een eigen karakter. En juist dat vind ik mooi om in beeld te brengen.

hondenfotograaf nijmegen

Honden zijn geen mensen en ik spreek (nog) geen honds, dus ze doen niet altijd wat ik wil. ;) Maar dat geeft niet. Rust en geduld is heel belangrijk. Ik heb geen vaste tijd voor een fotoshoot en we kijken hoe jouw hond reageert. Het belangrijkste is dat het dier op zijn gemak is, want dat zie je terug in de foto. En geloof me, wanneer ik rustig op de grond ga liggen duurt het niet heel lang of de hond volgt. De juiste setting tijdens een hondenfotoshoot is dus heel belangrijk. Wanneer wij rustig zijn, is het dier dat vaak ook.

Van te voren neem ik altijd even de tijd zodat de hond kan snuffelen, rennen en ontdekken. Vaak zijn ze helemaal enthousiast. Daarna zakt de rust weer en kunnen we beginnen.

hondenfotograaf studio
dierenfotografie op zwarte achtergrond
dieren fotos witte achtergrond
Hondenshoot Uden fotografie
hondenfotograaf zeeland buiten in natuur
hondenfotografie

Ik ben zelf een echte dierenliefhebber en doe deze opdrachten daarom ook graag. Ik weet vanuit welk hoek ik de mooiste foto kan maken en met welke instellingen tot het beste resultaat leiden. Vervolgens bewerk ik de foto’s nog professioneel na om ze nog nét dat beetje extra te geven.

Hondenfotoshoot in de fotostudio of buiten

Een fotoshoot met hond kan bij mij in de fotostudio of lekker in de natuur. In de natuur heeft de hond alle ruimte om te spelen met de takken en lekker te rennen. Ik zal tussendoor foto’s maken. Buiten lopen natuurlijk veel mensen en vaak andere honden, dit kan wel voor afleiding zorgen. Of dat de temperatuur niet mee zit die dag, ook buiten heeft zo zijn nadelen. Binnen in de fotostudio is er nauwelijks afleiding. Ik heb een ruime fotostudio die aan alle kanten is afgesloten. Zo kunnen ze lekker los lopen. We kunnen zowel werken met een witte als met een zwarte achtergrond.

fotoshoot hond

Een kijkje achter de schermen bij een hondenshoot?

Wil jij ook graag een bijzonder portret van jouw hond? Ik help je graag!