Schoolfotograaf

Schoolfotografie is meer dan het fotograferen van hordes kinderen. Niet alleen het resultaat is belangrijk maar ook de aanpak. Wanneer de kinderen het leuk vinden, stralen ze dat uit de foto. En dat is waar het om gaat! De pretoogjes, de ondeugende blikken en de lieve glimlachen.

De speelsheid van kinderen fotografeer ik graag. De uitdaging van schoolfotografie is voor mij dan ook om elk kind als zichzelf op de foto te zetten en toch voldoende tempo te maken om aan het eind van de dag alle kinderen gehad te hebben. Ik zorg ervoor dat de kinderen het leuk vinden. Dat heeft als gevolg dat de ouders er blij mee zijn en ik ook! Het wordt dan geen saaie of enge verplichting, maar het blijft gewoon leuk. Dat vind ik belangrijk.

Fotograaf kinderdagverblijf

Op een kinderdagverblijf is het juist leuk om spelenderwijs foto’s te maken. De kindjes vinden het vaak een beetje spannend en wanneer ze dan verplicht op een stoel moeten zitten en in de camera moeten kijken dan lees je de spanning van de gezichtjes af. Ik vind het zo mooi als ik me tussen de kinderen meng en een foto maak wanneer ik voel dat het een goed moment is. Ik loop lekker tussen de kinderen door en fotografeer ze wanneer ze helemaal in hun element zijn.

De foto’s zijn dus totaal niet geposeerd en als schoolfotograaf heb ik echt de tijd en de aandacht. De kinderen zijn absoluut geen nummers.

schoolfotografie nijmegen

Een kind staat het mooiste op de foto als hij of zij zichzelf is.

spontane schoolfoto's
fotograaf kindedagverblijf
fotos schoolfotograaf

De foto’s hieronder zijn ontstaan in het moment. Het ene kindje heeft meer tijd nodig om te ontspannen dan het andere kindje. Daar heb ik al het begrip voor en juist daarom werkt deze aanpak zo fijn. Iedereen komt op zijn of haar moment.

De foto’s worden persoonlijk naar de ouders gestuurd. De foto’s lever ik trouwens in zowel kleur, zwartwit als in sepia. Zo kunnen de ouders zelf kiezen wat ze het mooiste vinden.

schoolfotografie

Foto op canvas of hout

Misschien verwacht je niet dat je een schoolfoto graag op canvas of hout wilt hebben, maar ik heb al zoveel ouders hier blij mee mogen maken. Hoe leuk is dat?

schoolfotografie uden
schoolfotograaf denbosch
schoolfotograaf