DickensFestijn2017

Fotograaf Dickensdag Druten

Al meer dan 6 jaar ben ik fotograaf op Dickensdag Druten. En wat geniet ik daarvan. Bovendien wordt het elk jaar mooier en mooier. Scroll maar eens door de foto’s. (Her)beleef je het mee?

Wat is het voor een evenement?

Elk jaar in december vindt het Dickensfestijn in Druten plaats. Het hele centrum wordt bedekt met stro en overal staan kraampjes en zijn mooie taferelen te vinden.

Hoe ga ik te werk?

Van te voren nemen we de belangrijkste momenten door. Ik heb een planning, dus ik weet waar ik hoe laat moet zijn. Een voorbeeld van een gepland moment is de parade. Dan verzamelen alle deelnemers zich op een bepaalde plek en lopen ze een optocht. Dit is belangrijk en ik zorg dat ik op tijd hiervoor aanwezig ben.

Het merendeel van de foto’s ontstaat in het moment. Dat zijn dus de spontane foto’s. Ik zie iets en voel meteen dat het de moeite waard is om vast te leggen. Nog voordat ik de foto terugkijk weet ik het, dit is hem! En van die foto’s krijg ik zoveel energie. Als fotograaf op Dickensdag Druten wil ik natuurlijk elk jaar mezelf overtreffen en steeds ander beeldmateriaal maken. Ik leg contact met de mensen om zo heel dichtbij te komen. Niet alleen close-ups, maar ik zoek juist ook hele andere standpunten op, om het overzicht in beeld te brengen. Zo krijg je complete bedrijfsfotografie.

professionele fotograaf druten
fotograaf dickensdag
dickensdag druten fotografie

Complimenten! Heel erg mooi. Kortom, zeer geschikte foto’s van Dickensdag Druten. – Ruben

dickensdag
dickensdag fotografie

Als je jouw foto’s later terugziet is dat natuurlijk extra leuk. Deze foto maakte ik een paar jaar geleden en staat nu op een groot bord, waar bezoekers van het Dickensfestijn mee op de foto kunnen.

Witte wieven Dickensdag
Druten Dickensdag
professionele fotograaf dickensdag druten
portret dickensdag
professionele fotograaf dickensdag

Ieder event heeft zijn eigen karakter

Om een totaal andere foto te krijgen ben ik tijdens de Dickensdag Druten bovenin de kerk geklommen. Zo krijg je een mooi beeld van hoe de straten eruit zien. Daarnaast heb ik op verschillende tijden van de dag gefotografeerd: op het midden van de dag terwijl de zon schijnt en in de avond zodat je de vuurkorven goed ziet.
Dat vind ik trouwens het leuke aan bedrijfsfotografie: elk evenement heeft zijn eigen karakter en het is juist de uitdaging om dat jaar in jaar uit steeds verrassend in beeld te brengen. Ik heb nu al zin in de volgende editie!

fotografie dickensdag
fotograaf dickensdag Druten
DickensFestijn2017 Druten