Workshop: Fotografie voor ondernemers

Leer zelf de fotografie te verzorgen in jouw bedrijf

In deze workshop leer je niet alleen de basiskennis van de fotografie, maar staat de fotografie in het bedrijfsleven centraal. Hoe kun je het beste beeldmateriaal gebruiken voor je bedrijf? Wat is belangrijk bij het maken van een foto? Welke instellingen gebruik je? Wanneer kies je voor stockfoto’s? En hoe gaat dat in zijn werk? Hoe zit het met auteursrechten?

Hoe is dit idee ontstaan?

Inmiddels verzorg ik acht jaar met veel liefde bedrijfsreportages. Het is voor veel ondernemers belangrijk dat ze over goed beeldmateriaal beschikken. De passie die de ondernemers hebben voor zijn of haar bedrijf vind ik geweldig om te zien. Juist dat leg ik graag vast. Ik leer ze kennen, denk met ze mee en samen komen we tot mooie foto’s die écht bij het bedrijf en de ondernemer passen. Vervolgens staat er een mooie basis, waar ze heel trots op zijn.
Vaak komt er een paar maanden later nog een belangrijk product binnen, is de inrichting veranderd etc. Ik word opgebeld met de vraag of ik op korte termijn tijd heb om nog een kleine serie te schieten. Dat doe ik heel graag! Maar ik merk aan sommige ondernemers dat ze het heel graag zelf zouden willen kunnen. Niet alleen omdat dat je het dan kan maken wanneer jij wilt, of dat het om het geld draait, maar ook omdat je interesse hebt in de fotografie.

Want stel: je bent geïnteresseerd in de fotografie, hoe mooi is het dan om je eigen bedrijfsfoto’s te maken?
Precies zoals jij in gedachten hebt. Daar ga ik voor zorgen!

Bedrijfsfotografie workshop

Workshop Fotografie voor Ondernemers, in het kort:

 • Basiskennis
  We beginnen bij de basistheorie. Wat is ISO, sluitertijd en diafragma? Hoe gebruik je deze instellingen en in welke situatie kies je voor wat? Na de uitleg gaan we zelf aan de slag en geef ik feedback.
 • Tips voor betere bedrijfsfoto’s
  Wat komt er allemaal bij kijken? Ik geef je aan de hand van voorbeelden duidelijke tips, waar je meteen mee aan de slag kunt.

  Portretfotografie
  Waar moet je rekening mee houden als je een portret van iemand schiet? Ik laat mijn foto’s zien en vertel wat ik waarom en hoe heb gedaan.
  Productfotografie
  Hoe maak je je eigen productfoto’s? Wat zijn de do’s & don’ts? Ik laat je zien hoe je te werk kunt gaan.
  Stockfotografie
  Wanneer is het verstandig om gebruik te maken van stockfoto’s? En wanneer kies je voor een professionele fotograaf? Waar let je op bij het aankopen van stockfoto’s en hoe gaat het in zijn werk?

 • Fotogebruik website en/of Social Media
  Welke foto’s gebruik je op je website en op je Social Media kanalen? Wat is interessant voor jouw doelgroep? Hoe zorg je voor een eenheid in je beeldmateriaal?
 • Auteursrecht
  Hoe ga ik om met het auteursrecht? Wat houdt het precies in en hoe voorkom ik hoge boetes?
 • Beeldbewerking
  De foto’s zijn gemaakt en nu? In een paar simpele stappen werk je de foto’s af. Door het licht, het contrast en de uitsnede te veranderen oogt de foto heel anders. Ook kun je werken met zwart-wit en kleur. Verder passen we het formaat aan, zodat ze geschikt zijn voor online gebruik. Dit kan in met de programma’s Photoshop & Lightroom, maar het is niet erg als je niet over deze programma’s beschikt.
workshop bedrijfsfotograaf uden

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is met name bedoeld voor ondernemers die interesse hebben in de fotografie. Dit betekent absoluut niet dat die interesse zo ver gaat dat je fotograaf wilt zijn. In tegendeel! Een paar voorbeelden:

 • Wanneer je zelf de foto’s van je eigen webshop wilt maken
 • Je hebt voor je bedrijf je beeldmateriaal op orde, maar van kleine leveringen wil je zelf de foto’s verzorgen
 • Je bent starter en er is op dit moment te weinig budget om een professionele fotograaf in te huren
 • De voortgang van verschillende projecten waar jij bij bent betrokken wil je in beeld vastgelegd hebben
 • Je wilt je eigen Social Media kanalen beheren en daarvoor is mooi beeldmateriaal nodig

ps. Voor deelname is het niet verplicht om ondernemer te zijn. Ben je werknemer binnen een bedrijf en wil jij met behulp van deze workshop de fotografie gaan verzorgen? Dan kan dat natuurlijk ook.

Welke camera moet ik meenemen?

Neem een camera mee waar je de instellingen van kunt wijzigen. Een spiegelreflexcamera zou mooi zijn, maar een simpelere versie is ook goed.

Wat is de bijdrage?

De kosten zijn 695 euro exclusief btw. Dit is inclusief twee dagen workshop, gebruik van alle materialen, naslagwerk, koffie/thee en een heerlijke lunch. Ter afsluiting ontvang je een certificaat.

Door deze investering kun je vervolgens in je eigen bedrijf aan de slag met de fotografie en hoef je voor kleine projecten geen fotograaf in te huren. Dit heb je dus heel snel dubbel en dwars terugverdiend!

workshop productfotografie uden

Ik kan niet, wanneer vindt de volgende workshop plaats?

Balen! Ik ben deze dag helaas verhinderd, maar ik heb wel interesse. Zou je me op de hoogte kunnen houden wanneer de volgende workshop plaatsvindt? Natuurlijk! Als je hier een berichtje achterlaat, zorg ik dat jij als één van de eerste de nieuwe data weet. En uiteraard zit je dan nergens aan vast.

workshop bedrijfsfotografie den bosch

Ik wil me inschrijven voor de workshop Fotografie voor Ondernemers