herfst shoot gezin hond

Fotoshoot hond in de natuur

Vandaag had ik een fotoshoot van een hond in de natuur. Een border terrier van 9 haar oud, genaamd Fellow. Samen met zijn baasjes wandelden we door het bos in Uden om een mooie dierenfotoshoot te maken.

dierenfotograaf uden
fotoshoot hond

Dierenshoot buiten

Bij een dierenshoot is het erg belangrijk dat het dier zich op zijn gemak voelt en je vertrouwt. Daarom doe ik bij een dierenshoot altijd zo rustig mogelijk, en laat ik ze doen wat ze zelf willen. Fellow rende lekker door het zand dus ik besloot om eerst foto’s te maken van een spelende Fellow. Ik vraag ook altijd aan het baasje of ze snoepjes mee willen nemen zodat we de hond wel een beetje kunnen sturen.

rennende hond foto
fotoshoot dier bos

hond liggend bos
dierenshoot uden bos

Na het spelen vond Fellow het wel mooi geweest. Hij ging lekker in het zand zitten en had er helemaal geen probleem mee dat ik met mijn camera op zijn neus zat gelukkig. Mijn doel is om naast alle spelende en spontane foto’s ook een rustige foto te maken waar het beestje recht in de lens kijkt. Gelukt!

Natuurlijk maak ik ook altijd wat leuke foto’s van de baasjes met de hond, dit is ook altijd een mooie herinnering! Het was herfst dus de hele grond lag vol met bladeren en dat zorgde voor een oranje gloed. Ik vroeg aan de baasjes of ze het erg vonden om in de bladeren te gaan liggen maar dat was geen probleem. Leuk!

hond in de natuur shoot
fotograaf hond natuur
portretfoto gezin
fotograaf dieren
gezinsfotograaf uden
hond en baasje

Spelende dierenfoto’s

Met al die losse bladeren kun je ook heel leuk spelen met scherptediepte. Ik hield bladeren voor mijn camera. Liet ze over Fellow heen vallen of liet ze voor mijn camera langs vallen. Hierdoor komen de bladeren onscherp in beeld, maar Fellow en zijn baasjes zijn wel scherp. Dat geeft de foto lekker veel diepte!

fotograaf dieren
foto hond
spelende hond in bos

Wil jij ook graag een fotoshoot van je hond in de natuur?

Dat kan! Ik kan op locatie komen maar je bent ook altijd welkom in mijn ruime studio. In de studio is het lekker warm en hoeven we geen rekening met het weer te houden. Ook is hier verder geen afleiding, waardoor de dieren lekker rustig zijn. Op locatie kun je zelf een mooie plek kiezen, of ik geef je tips. In de natuur kan je dier lekker spelen. De keuze is aan jou!