Bruidsfotografie Landgoed Marienwaerdt

Jaa, na een jaar voorbereidingen is het eindelijk zo ver! De dag van Mariska en Ramon. Ik mag de bruidsfotografie verzorgen op Landgoed Marienwaerdt. Van te voren hebben we eerst samen een kop koffie gedronken, door trouwalbums gebladerd en kennis gemaakt. Ook hebben we de dag helemaal doorgesproken. Hierdoor weet ik precies de planning en weet ik van welke foto’s ze blij worden. Inmiddels heb ik heel wat bruiloften mogen fotograferen, dus mijn ervaring en tips deel ik graag.

detailfoto bruiloft
bruiloftreportage fotograaf

Foto’s bruiloft thuis

Mariska bleef thuis om zichzelf klaar te maken voor de grote dag. Haar zussen en haar moeder kwamen ook om mee te helpen, dus het was een echt meidenmoment! We bleven lekker in de woonkamer omdat het hier ruim was en ik had geluk, want het licht viel prachtig binnen!

Ramon ging naar een barbershop om zijn haar te doen. Twee vrienden van hem gingen mee. Ik maakte een foto voordat zijn haar gedaan werd, en een foto nadat ze haar gedaan was. Ook hier zat de sfeer er goed in. De ene grap na de andere werd gemaakt en je zag dat iedereen vrolijk was. Later is het leuk om hier de foto’s van terug te zien. Dan kun je het hele moment herbeleven. En extra leuk, je kan ook bij elkaar kijken hoe het is gegaan!

fotograaf voorbereiding trouwen
voorbereiding bruiloft
fotoshoot bruiloft voorbereiding
voorbereiding trouwen

Fotoshoot op Landgoed Marienwaerdt

De week voor de bruiloft zag de weersvoorspelling er niet goed uit… Er werd alleen maar regen voorspeld! En ja, alle dagen van de week heeft het geregend. Maar Ramon en Mariska hadden vast een engeltje op hun schouder want op hun trouwdag scheen tegen alle voorspellingen in de zon! Het was een prachtige dag. En zeker als de verwachtingen zo slecht zijn, geniet je er nog meer van!

Ramon kwam Mariska ophalen. Toen ze elkaar zagen vergaten ze even alle mensen om hun heen. Ze knuffelden en kusten elkaar. Overal was liefde.

Nadat Ramon Mariska had opgehaald zijn we naar landgoed Marienwaerdt gegaan voor de fotoshoot. Op dit landgoed hebben ze veel verschillende mooie plekjes waardoor we foto’s in de natuur en bij mooie muren hebben gemaakt. Hierdoor heb je een afwisselende serie met verschillende sferen.

Voor een fotoshoot plan ik meestal van te voren een uur tot anderhalf uur in. Hierdoor hoeven we niet te stressen en hebben we voldoende tijd om mooi foto’s te maken. Het is leuk om de fotoshoot op verschillende plekken te doen waardoor je lekker veel variatie hebt. Ik maak graag foto’s die niet te geposeerd zijn maar juist lekker spontaan zijn.

Ik reed met Mariska en Ramon eerst naar het landgoed waar veel groen te vinden is. Hier mocht ook de hond gezellig mee op de foto! Vervolgens zijn we een stukje verder gereden en kwamen we uit bij een stukje water met een mooi steiger. Hier hebben we ook foto’s gemaakt met tegenlicht, dat geeft net weer even een ander effect.

bruiloftsreportage 2019
trouw fotograaf
trouwen fotoshoot
bruiloft fotograaf marienwaerdt

De fotoshoot is trouwens altijd heel relaxt en een ontspannend moment. Vaak hoor ik dat het bruidspaar er toch altijd een beetje zenuwachtig voor is, maar dat is nergens voor nodig. Je hoeft alleen maar te genieten, de rest gaat vanzelf!

fotoshoot natuur
trouwfotograaf natuur
fotografie bruiloft landgoed marienwaerdt
liefde fotografie bruiloft
zwartwit fotoshoot
fotoshoot bruiloft

Fotograaf ceremonie

De ceremonie was erg bijzonder en emotioneel. Eerst kwam Ramon binnen en vervolgens Mariska samen met haar vader. Sommige gasten zal ik al een traantje wegpinken. Mariska en Ramon hadden beide teksten voorbereid om voor te lezen aan elkaar, en dat raakte iedereen. Daarom maak ik ook altijd foto’s van de gasten, omdat je dan prachtige spontane foto’s krijgt die mooi zijn als herinnering.

fotoshoot natuur

fotograaf bruiloft ceremonie
ceremonie bruiloft
ringen bruiloft
bruiloft landgoed Marienwaerdt

Diner

Na de prachtige ceremonie was het tijd om de taart aan te snijden. Wat een leuke taart hadden ze, daar krijg je toch honger van! Ook het diner leg ik vaak nog vast. De getuigen hadden allemaal een stukje tekst voorbereid voor Mariska en Ramon en die werden voor gelezen tijdens het diner. Het bruidspaar had dit niet verwacht en vond het prachtig!

foto taart bruiloft
taart bruiloft
bruiloftreportage fotograaf
bruidsfotografie landgoed marienwaerdt zwartwit

Wil jij ook spontane bruidsfotografie op landgoed Marienwaerdt maken? Of spreken de foto’s je aan maar ga je op een andere plek trouwen? Als je blij wordt van mijn foto’s nodig ik je graag uit in mijn studio om kennis te maken.