Invisible man productfoto

Productfotografie is meer dan alleen een foto van één enkel product maken, het gaat om het hele plaatje.

Invisible man productfoto

Wat is de Invisible Man technieck?

Met de invisible man techniek kun je kleding op een mooie, echte manier fotograferen. Vaak wordt het ook wel ‘zwevende productfotografie’ genoemd. In de foto lijkt het namelijk alsof een onzichtbaar persoon de kleding draagt. Vandaar de naam Invisible Man. De kleding wordt wel gedragen door een paspop, maar die wordt later ook weer weg gephotoshopt.

Productfotograaf studio

Invisibleman studiofoto
Productfoto trui studio

Hoe werkt het?

Het is belangrijk dat de kleding pluisvrij en zonder andere vlekjes in de studio komt. Je ziet namelijk alles op de foto!
De kleding wordt op een paspop gedaan en ik kijk goed of de mouwen netjes recht hangen en of alles kreukvrij is. Dan ga ik foto’s maken van de kleding op de paspop. Wanneer ik dat allemaal gedaan heb maak ik ook nog een foto van de binnenkant van de kleding. Deze foto’s laat ik zien zodat we beide weten dat het naar wens is.

Dan open ik beide foto’s in Adobe Photoshop en poets ik de paspop weg. De binnenkant van de foto maak ik vrijstaand en zet ik op de plek waar de pop zat zodat het toch een geheel is. Vervolgens maak ik de foto vrijstaand en sla ik hem op als png en jpg, zodat de foto voor alle doeleinden gebruikt kan worden.

Studioproduct

Productfoto pet

Waarom een invisible man productfoto?

Het voordeel van een Invisible man productfoto is dat de aandacht van de klant volledig naar het kledingstuk gaat en niet naar de dingen erom heen. Mensen die deze foto’s zijn hebben het idee dat het gedragen wordt, waardoor mensen ook veel beter kunnen zien hoe het product er in het echt uit zou zien. Hierdoor kunnen mensen sneller besluiten of ze het product willen kopen ja of nee en zullen ze minder snel spijt hebben van hun aankoop.

Tot slot geeft het een professionele uitstraling.