Katten fotoshoot aan huis

Als dierenliefhebber zijn dit één van de leukste opdrachten: een katten fotoshoot aan huis of in de studio. Ieder dier is uniek en ik vind het prachtig om dat zo mooi en eigen mogelijk in beeld te brengen. Herinneringen maken voor altijd.

Voor veel mensen voelt het dier echt als een maatje, soms zelfs als een kind. Of het nou om een kat, vogel of hond gaat, dat doet er niet toe. Ik begrijp dat gevoel helemaal en wil graag iets maken waar je trots op kunt zijn.

Dit was een fotoshoot met maar liefst 3 katten. (Ja, in het eerste opzicht lijken het er 2, maar als je goed kijkt zie je er 3!) Wat een gezelligheid.

Foto kat op locatie

Kattenfotoshoot aan huis voordelen

Waarom een kattenfotoshoot aan huis? Katten fotograferen is toch écht anders dan het fotograferen van honden. Vaak kun je bij honden nog commando’s geven, maar katten doen vaak hun eigen ding. Ook moeten ze in de meeste gevallen wennen aan een nieuwe ruimte. Een kattenfotoshoot aan huis kan daarom een goede oplossing zijn.

Het beestje hoeft niet vervoerd te worden en kan lekker op zijn vertrouwde plekje blijven. Vaak moeten katten even wennen als ik binnen kom, maar na een tijdje voelen ze zich op hun gemak. Dat vind ik heel belangrijk, want juist dát zie je terug in de foto.

Bij deze fotoshoot hadden de baasjes ook geen keus om de fotoshoot in de studio te doen. Eén kat was ziek en het zou voor het beestje te veel stress opleveren als ze het dier in de auto moesten vervoeren. Reden dus om extra voorzichtig te zijn.

Nadelen fotoshoot aan huis

Het nadeel aan de kattenfoto’s thuis maken is dat de ruimte vaak niet fotogeniek is. We moeten dan dingen verschuiven om een geschikte ruimte te creëren. Uiteindelijk lukt dat altijd.

Bij deze fotoshoot hoefde ik niets te veranderen. De ruimte was perfect. Ze lagen lekker languit op de bank, op de keukentafel en plat op de grond. Ik heb er bewust voor gekozen om met een onscherpe achtergrond te werken. Zo zie je geen rommelende factoren en gaat alle aandacht uit naar de kat.

Heb je katten die het niet erg vinden om vervoerd te worden en makkelijk kunnen wennen aan een nieuwe omgeving? Dan raad ik de fotostudio aan.

Fotoshoot katten
Professionele kattenfotograaf
fotografeer katten

Dierenfotografie

Als dierenfotograaf is een kattenfotoshoot een uitdaging, maar het komt zeker goed. Ik ben dus ook niet zenuwachtig. Het is een kwestie van de dieren op hun gemak stellen en uiteraard geduld hebben.  Ik ga rustig te werk en leg de (korte) mooie momenten vast. Dit is intensief, maar zeker de moeite waard! Kijk maar eens naar deze mooie kopjes.

Fotoshoot kat-aan huis

Levering kattenfoto’s

Na de katten fotoshoot ga ik met de foto’s aan de slag. Ik stuur een grove selectie door en jullie mogen zelf de mooiste foto’s uitkiezen. Ik kan namelijk wel een keuze maken, maar het is veel leuker om dat zelf te doen. Ook kunnen jullie beter zien wanneer het dier helemaal op zijn/haar gemak is en op de foto staat zoals het dier is.

De selectie foto’s bewerk ik na en ontvangen jullie in hoge kwaliteit digitaal. Jij kunt er vervolgens mee doen wat je wil. Je kunt ze gebruiken voor op social media, afdrukken of bijvoorbeeld plaatsen in een fotoalbum. Ook via mij kun je afdrukken op verschillende materialen bestellen. Waarbij ik kan adviseren op welk materiaal de foto het beste uitkomt en in welk formaat. Je kan ook bij mij in de studio langskomen waarbij jij alle verschillende mogelijkheden ook daadwerkelijk kunt zien.

Kattenfoto

Fotoshoot met je kat