Newborn fotoshoot Heumen

Vandaag staat de newborn fotoshoot Heumen op het programma. Het stel had een cadeaubon gekregen die ze graag wilde gebruiken. Het babytje was op het moment van de fotoshoot precies vier weken oud.

newborn shoot knuffel Heumen

Tips voorafgaand newborn fotoshoot

Van te voren vraag ik altijd of ze de kamer willen verwarmen, of ze storende elementen uit de slaapkamer willen halen en zelf rustige kleding aan willen doen.
Ik neem zelf verschillende dekentjes mee naar een fotoshoot, maar als je zelf iets hebt wat je graag op de foto wilt hebben mag dat altijd. In dit geval lag de knuffel al klaar. Leuk! Verder werd ik hartelijk ontvangen en na even gekletst te hebben begon ik met het opbouwen van de fotostudio in de slaapkamer.

newborn fotoshoot aan huis
newbornfotografie heumen
newborn fotoshoot zwartwit

Ontspannen newborn fotoshoot

We hoeven het kindje niet in allemaal rare posities te leggen. We maken een pure newborn fotoshoot. Niet overdreven met allemaal potjes en pannetjes. Ieder kindje neemt een eigen houding aan en hoe leuk is het als je dat terug ziet in de foto’s?

Dit geldt ook voor de ouders. Je hoeft niet fotogeniek te zijn. Wanneer je je zoon of dochter vasthoud gaat alles vanzelf. Je hoeft alleen maar naar je kindje te kijken. Natuurlijk stuur ik waar nodig is, zeker als je dat fijn vind. Maak je in ieder geval geen zorgen vooraf, het is alleen maar leuk.

Vooral de momenten samen. Dat is zo mooi om in beeld te hebben, voor nu maar ook zeker als herinnering voor later.

fotoshoot papa newborn

We nemen de tijd voor een fotoshoot

Tijdens de fotoshoot laat ik altijd de foto’s zien. Zo kun je meteen aangeven wat je mooi vindt en wat niet. Wanneer het pasgeboren baby’tje tijdens de fotoshoot wat traantjes kwijt wilt of  even niet lekker ligt, nemen we de tijd om het kindje te troosten. Soms helpt het als de ouders het kindje in de armen nemen, lekker dicht tegen je aan en dan een stukje door het huis lopen.

Dit keer werkte een knuffeltje wat geluid maakte erg goed. Elke keer als het leek of het kindje ging huilen speelden we hetzelfde liedje af. Het knuffeltje met dat muziekje hebben ze vaak afgespeeld tijdens de zwangerschap. Het hielp! Het kindje werd rustig. Aan het einde van de fotoshoot kende ik het liedje uit mijn hoofd ;).

newborn baby heumen
newborn fotoshoot heumen
newborn voetjes fotoshoot
newborn fotoshoot heumen aanhuis

Na de fotoshoot

En hoe werkt het na de fotoshoot? Je mag zelf de foto’s uitkiezen uit een ruime serie. Verder kun je een kijkje komen nemen in de fotostudio, waar veel verschillend werk hangt. Er zijn zoveel manieren om foto’s op af te drukken! In de studio kun je dat bekijken én voelen. Ik geef je advies hoe jouw foto het beste uitkomt. We kijken waar de foto komt te hangen en wat bij jullie en het huis past.

Hele fijne newborn fotoshoot gehad. Sharon neemt de tijd voor je en stelt je op je gemak, zelfs als de kleine wat onrustig is. Met super mooie foto’s als eindresultaat. – Marlissa

newborn gezin baby