Producten fotoshoot studio

Henk kwam voor een producten fotoshoot naar mijn fotostudio in Zeeland (Brabant). Hij had zijn producten meegenomen in alle verschillende maten.

Wat is belangrijk aan het product?

Het is altijd fijn als de opdrachtgever zelf even aanwezig is, om de belangrijke dingen te bespreken. Wat wil je dat extra uitgelicht wordt? Wat is belangrijk? Waar moet de nadruk op liggen? Dit verschilt per product en bespreek ik altijd van te voren. Zo weet ik precies waar ik op moet letten.

Bij deze fotoshoot was het extra belangrijk dat de grootte van de potjes behouden blijft in de foto’s. Zo komen mensen niet voor verrassingen te staan wanneer ze dit product bestellen bij een webshop. Ik heb niet alleen de producten apart gefotografeerd, maar ook de gehele set.

product fotografie in studio

Hoe gaat een product fotoshoot in zijn werk?

Meestal maak ik de productfoto’s in mijn fotostudio. Ook bij deze fotoshoot. Handig, want hier heb ik voldoende ruimte en eventueel attributen bij de hand om de producten te ondersteunen. Ook is hier alle apparatuur aanwezig.

Als eerste zet ik de belichting goed en maak een aantal testfoto’s. We bekijken vanuit welke hoek het product het beste tot zijn recht komt. De foto’s worden allemaal in hetzelfde licht en in dezelfde verhouding geschoten. Dit zorgt voor een mooie eenheid.

product fotoshoot studio
producten fotoshoot studio
product fotografie studio
studio product fotoshoot
studio fotografie product
studio fotografie producten
fotoshoot studio producten

Nabewerking

Vervolgens maak ik de producten vrijstaand, zodat ze mooi uitkomen op de website. De foto’s worden in het gewenste bestandsformaat in zowel hoge als lage resolutie aangeleverd. Zo kunnen ze ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een brochure.