Theaterfotograaf Druten

Een hele tijd geleden werd ik benaderd door Nicole van Stichting Sprankel, ze zocht een theaterfotograaf in Druten voor een aantal voorstellingen per jaar. Leuk! Alleen, op de dag van de eerste voorstelling stond al een bruidsreportage gepland. Ik stelde mijn collega-fotografen aan Nicole voor.

Nicole stuurde me ’n berichtje, of ik toevallig wel in december beschikbaar was om de kerstvoorstellingen te fotograferen. Er stond al een shoot in de ochtend gepland, maar ik zou ruim op tijd klaar zijn om naar Druten te rijden. Voorafgaand aan de voorstellingen zou ik de groepsfoto maken. Ik was wat eerder van huis vertrokken zodat ik de ruimte en het licht in de zaal kon bekijken. De lichtman zorgde voor wat extra licht op het podium en ik kon vast de camera goed instellen. In totaal kwamen er 38 kinderen. Doordat ik tegenwoordig ook de portret- en groepsfoto’s verzorg op school, wist ik hoe ik het aan moest pakken om iedereen goed neer te zetten. De kinderen luisterden goed en de groepsfoto was zo gemaakt. Nu kon het optreden beginnen! Het publiek druppelden binnen. Ik zat op de eerste rij, zodat ik makkelijk op kon staan en zo min mogelijk mensen last van mij hadden. Ik zat naast de vader van Nicole. We raakten aan de praat en hij vertelde over zijn dochter. Hoe ze alles heeft opgestart en hoe het er nu, bijna 10 jaar later, aan toe gaat. Wat ze al heeft bereikt en hoeveel energie en liefde ze erin stopt. Ik merkte al snel hoe trots hij was. Hiervoor kende ik Stichting Sprankel eigenlijk niet. Ze maken voorstellingen en treden op in ziekenhuizen. Wat een goed initiatief! Ik heb respect voor je, Nicole.

Iedereen zat klaar en de kinderen kwamen op. Ze straalden helemaal en deden erg hun best. Prachtig om te zien. Ik heb genoten!

theaterfotograaf druten sprankel 1
theaterfotograaf druten sprankel 2
theaterfotograaf druten sprankel 3
theaterfotograaf druten sprankel 4
theaterfotograaf druten sprankel 5
theater fotograaf druten sprankel 6
theater fotograaf druten sprankel 7