Workshop Zakelijke fotografie

Het vak fotografie prachtig. Het is creatief, persoonlijk, technisch, inspirerend en vrij. Je mag door je eigen ervaring, regels en gevoel te volgen opdrachten tot een goed einde brengen. Hoe mooi is dat? Maar die vrijheid én verantwoordelijkheid kan ook beangstigend werken, zeker voor de startende (professionele) fotograaf. Ik help je daarbij.

Hoe ziet de workshop eruit?

Samen doorlopen we in één dag alle aspecten die komen kijken bij het voltooien van een professionele fotoshoot. Ik heb een aantal scenario’s startklaar die we daarvoor kunnen volgen. Allemaal spelen ze zich af in een operationele, bedrijfsmatige setting. Het is geen studio die ik vul met acteurs.

We besteden minder aandacht aan de technische kant van de fotografie; basiskennis fotografie heb je toch minimaal in de vingers. Het zijn juist alle randvoorwaarden, beslissingen en inschattingen die van belang zijn om een fotoshoot voor iedereen tot een succes te maken. Met zelfverzekerdheid, navenante uitstraling en vervolgopdrachten als bekroning.

Samen, tijdens onze intake, krijgen we een beeld van datgene waar jij mee geholpen bent. Datgene waar je nu nog onzeker over bent of nooit mee in aanraking bent gekomen. Die punten gaan we in de praktijk uitvoeren. Het is dus echt een dag gericht op jou. Ik help jou stappen te zetten in de zakelijke fotografie.

Enkele aspecten die we oefenen:

  • Klantcontact (de opdrachtgever).
  • Interpretatie van de wensen van de klant; vertalen naar een kader waarbinnen je de foto’s wilt nemen. Welke aanpak geeft het resultaat dat de klant verwacht.
  • Omgaan met- en het sturen van de onderwerpen van de foto’s: medewerkers, werkgevers, omstanders, dieren of voorwerpen. Jij hebt de regie en moet die ook houden.
  • Standvastig zijn zodra je het beter weet dan de klant. Je wilt ten slotte het beste voor je klant.

Prachtige locatie

De workshops worden gegeven in het Kenniscentrum van Kwaaijongens. Een 1200m² inspirerende ruimte met onder andere onze werkplekken, flexplekken voor ondernemers, creatieve trainingsruimtes, ruimte voor vergaderingen en een hele grote fotostudio. We zijn een groep professionals met ieder ons eigen specialisme. We gaan voor elkaar én voor onze klanten door het vuur en gaan alleen voor het allerbeste resultaat.