studio fotograaf nijmegen

Productfotografie studio Nijmegen

Bij productfotografie krijg ik veel variatie voor mijn camera. Vandaag waren het pleisters! Nog nooit heb ik zoveel verschillende pleisters bij elkaar gezien. Als eerste heb ik samen met de opdrachtgever het doel van de foto’s besproken en de belangrijkste punten. Het kussentje is namelijk heel belangrijk. In de foto’s moet de diepte van de pleister namelijk ook naar voren komen. Dit is een uitdaging, omdat je het bij sommige foto’s met het blote oog al moeilijk kunt zien.

In overleg met de opdrachtgever is besloten om alle pleisters vanaf boven te fotograferen. Zo kun je goed het materiaal zien en ontstaat er een eenheid.

Alles is duidelijk. Aan de slag!

productfotografie packshot uden

Belichting bij productfotografie

Het is erg belangrijk dat de belichting goed is bij productfotografie. In mijn fotostudio heb ik alle ruimte en studiolampen tot mijn beschikking, dus dat werkt het prettigst. Het product moet goed scherp zijn en details moeten duidelijk zichtbaar zijn. Van elke pleister heb ik zowel de boven als de onderkant gefotografeerd, zodat de klant een goed beeld van het product krijgt.

fotografie studio product
productshoot studio
productfoto zeeland
webshopfotograaf zeeland
webshop studiofoto
webshopfoto's
Productfoto met schaduw
productfoto professioneel
professionele webshop fotograaf
studiofoto zeeland
professionele studiofotograaf
studiofotograaf zeeland

Nabewerking

De nabewerking bij productfotografie is ook erg belangrijk. En geloof me, op de foto zie je ALLES! Ieder pluisje en vlekje. Hoe schoner het product aangeleverd wordt, hoe beter.

Vrijstaande foto’s

Productfoto’s worden altijd vrijstaand gemaakt, hierdoor heeft het product geen achtergrond, waardoor de foto overal op geplaatst kan worden. Dit is ook handig voor op bijvoorbeeld een advertentie. Ook worden de foto’s in hoge resolutie met een witte achtergrond geleverd. Dit is handig voor op een webshop, omdat dan elke foto precies dezelfde achtergrond heeft waardoor het een geheel is.

Tape fotograferen

Naast pleister kreeg ik ook verschillende rollen tape in de studio. Bij de tape heb ik ervoor gekozen om vanuit een ander standpunt te fotograferen. Het is namelijk belangrijk om de dikte van de tape en het materiaal goed in beeld over te brengen. Ook hier heb ik eerst testfoto’s doorgestuurd. Zo weet ik zeker dat de opdrachtgever ook blij is met de positie. Als laatste heb ik spiegeling toegevoegd om de foto’s compleet te maken.

productfotografie nijmegen
product studio fotograaf
fotoshoot product uden
productfotograaf studio nijmegen
Productfoto met spiegeling
Productfotograaf
webshop productfoto's
Studiofoto zeeland
Productfotografie studio

Doorzichtige producten fotograferen

Tussen alle pleisters zaten ook een aantal doorzichtige pleisters. Deze zijn wat lastiger om te fotograferen, omdat het licht hierbij altijd heel belangrijk is.

fotografie product studio
studiofotograaf nijmegen
Vrijstaande productfoto's
professionele webshopfoto's
studiofoto's webshop
Productofoto's professioneel
Studiofotograaf
Productfoto

Interesse in productfoto’s?

Alles is mogelijk. Ik heb een ruime fotostudio waar alle kleine tot grote producten in passen. Wil je er graag bij zijn? Dat kan! Is dat niet mogelijk? Je mag altijd de producten opsturen, dan zorg ik dat ze weer bij jou komen nadat de foto’s goedgekeurd zijn.