Bedrijfsfotografie Utrecht Fashionchick Glossy

Bedrijfsfotografie is zo divers en dat vind ik juist zo leuk. Ik beschik over een ruime fotostudio in Zeeland (Brabant), waar ik al heel veel bedrijfsfoto’s heb mogen maken. Voor het ene bedrijf is dat heel handig, omdat we hier alle ruimte hebben. Voor andere bedrijven is het juist handig als ik op locatie kom werken. Zeker als er veel mensen op de foto moeten of de sfeer van het bedrijf in beeld gebracht moet worden.

Bedrijfsfotografie op locatie

In dit geval was het ook handiger dat ik de foto’s op locatie kwam maken. Ik ben gevraagd voor bedrijfsfotografie Utrecht voor de glossy Fashionchick. Een meidenblad wat één keer per maand verschijnt en zich richt op meiden van 13 jaar en ouder.

De modellen en visagisten waren al aanwezig toen ik binnenkwam en de eerste voorbereiding was al gedaan. Fijn, iedereen liep op schema en ik kon direct beginnen met het opbouwen van mijn fotostudio. Mijn lampen neem ik altijd mee, zodat ik zelf het licht kan bepalen. Daarnaast heb ik gekozen voor een egale achtergrond, zodat deze niet afleid. Het gaat immers om de meiden.

Stap voor stap fotografeerde ik hoe bij de modellen het haar werd gedaan. Het eindresultaat is een ‘hair tutorial’, zoals dat genoemd wordt. Zo kunnen de meiden thuis het makkelijker namaken.

Het was inspirerend om samen te werken met de modellen. Ik mocht de tussenstappen en het eindresultaat van de kapsels fotograferen. Een geslaagde fotoshoot!

Vervolgens worden de foto’s van de fotoshoot nabewerkt en in de juiste verhouding en bestandsformaat doorgestuurd. Vervolgens gaan de designers ermee aan de slag en kan het worden geplaatst in het magazine.

fotograaf fashionista

Nieuwe naam

Op het moment van fotograferen heette het blad nog Fashionista. Sinds mei 2017 is het Fashionchick glossy geworden.