bruiloft fotograaf

Bruidsfotografie op een boerderij

Dit is zo tof! Bruidsfotografie op een boerderij. Ik heb al veel bruiloften mogen fotograferen en allemaal zijn ze net iets anders. Maar thuis op de boerderij is wel heel uniek! Het is de bruiloft van Sara en Tim.

Kennismakingsgesprek

Bruidsfotografie begint voor mij bij een kennismakingsgesprek. Ik wil kijken of er een klik is en ik wil graag jullie wensen doornemen. Vaak nemen we al een beetje de dagplanning door en geef ik tips. Het gesprek liep heel soepel en ik werd enthousiast van alle plannen die ze hadden. Laat de bruiloft maar komen, ik heb er zin in!

bruiloft reportage op boerderij

Het was al een gezellige meidenboel toen ik bij Sara aankwam. Haar vriendin deed de visagie, en haar zusjes en moeder waren er ook bij. Ik fotografeer niet alleen de details van het aankleden, maar maak ook herinneringen van hoe het was. Vaak vliegt de dag voorbij en krijg je zelf dingen maar half mee. Hoe mooi is het dan om het her te beleven door het kijken naar de foto’s?

Extra leuk: Tim was hier natuurlijk niet bij en zo kan hij precies zien hoe het er aan toe ging!

spontane bruiloft reportage
zoon moeder aankleden bruiloft fotograaf
professionele bruiloft reportage

Er werden wat traantjes weggepinkt toen Sara daar prachtig stond. Alles klopte: haar haren, de make-up, de jurk en haar schoenen. Iedereen werd emotioneel toen ze haar zagen.

Natuurlijk ben ik ook bij Tim geweest om te fotograferen hoe hij zichzelf aankleden en voorbereidde op deze mooie dag. Tim ging Sara ophalen met paard en wagen. De hele familie stond al buiten klaar in het zonnetje. Dit was heel mooi om te zien maar vooral mooi om te fotograferen. Nadat we Sara hadden opgehaald reden we samen met een paar familieleden naar een zandvlakte om daar foto’s te maken van het bruidspaar.

professionele bruidsreportage

Spontane bruidsfotografie

Deze foto’s zijn belangrijk en ik vind vooral dat ze niet statisch moeten zijn! Natuurlijk zijn alle foto’s door de dag even essentieel, maar de foto’s tijdens de shoot zijn vaak de foto’s die je in huis ophangt.

En oh wat hadden we een geluk tijdens de bruidsfotoshoot van Sara en Tim. De zon scheen, de temperatuur was goed en de lucht was mooi blauw. Ze renden samen door het zand en oefenden de openingsdans.

professionele bruidsfotograaf
spontane bruidsfotografie

Sara haar zusjes waren mee. Handig, want zo konden zij mooi haar jurk goed leggen. En nu ze er toch bij zijn is het leuk om meteen een mooie zussenfoto te maken!

zussen bruid bruiloftfotograaf
bruiloft fotograaf op locatie

Na vele foto’s was het echt tijd om naar de boerderij te gaan. Tim wilde graag ook een foto met zijn koeien. Hij ging in de wei staan en wachtte even tot alle koeien naar hem toe kwamen. Sara had er een hard hoofd in. “Nee hoor, ze komen echt!” riep Tim vanuit de wei. En ja hoor, na een paar minuten kwamen de koeien één voor één aanlopen. Sara ging erbij staan en de koeien kwamen in een mooi rondje om ze heen staan. Heel bijzonder!

bruidsfotoshoot op locatie

Trouwenfoto’s tussen de koeien

Alle trouwfoto’s zijn gemaakt, dus de ceremonie kan beginnen! De ceremonie vond plaats in de koeienstal. Alle dierbare van Sara en Tim waren er.

bruidslocatie op boerderij fotograaf

Ik heb hier natuurlijk foto’s gemaakt van het bruidspaar maar ook van de gasten, want dit is iets wat je niet wilt vergeten. Iedereen luisterde goed naar het verhaal van de ambtenaar. De ouders keken vol trots.

De koeien werden nieuwsgierig en kwamen er gezellig bij staan!

fotograaf bruiloft

Na deze mooie ceremonie werd de taart aangesneden en heb ik foto’s gemaakt van de borrel en het diner. Dat vond ook plaats op de boerderij. De koeien liepen lekker in de wei en het uitzicht was geweldig.

Op zulke momenten loop ik rond en zie ik welke momenten ik moet pakken.

Sara is in verwachting van een kindje en maakte op de bruiloft bekend wat het zou worden: een jongen of meisje. Dit was erg bijzonder om mee te maken en het wordt een jongetje!

originele trouwfoto's op locatie
originele bruidsreportage

Net voor de grote drukte van het trouwfeest begon, namen Sara en Tim nog een momentje voor hun zelf. Even de dag doornemen en stil staan bij alles wat er gebeurd. En hoe kan dat nou beter dan in je eigen weiland, tijdens de zonsondergang?

trouwfotograaf brabant

Professionele foto’s trouwfeest

Natuurlijk kun je de foto’s van het trouwfeest door een oom laten maken, maar eigenlijk is je album niet af zonder professionele foto’s van het feest. Vaak fotografeer ik de openingsdans en een uurtje daarna de sfeer. Dan heb je een mooie impressie en een afsluiting in het album.

De openingsdans van Sara en Tim was leuk! Ze genoten volop en het publiek klapten er op los.

trouwfotograaf buiten

Dit was het dan! Sara en Tim, ik heb ontzettend genoten. Probeer vaak het album erbij te pakken en de momenten terug te beleven. Ik gun jullie het allerbeste!

Trouwfotograaf Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven

Ga jij ook trouwen en ben je nog op zoek naar een trouwfotograaf? Ben je enthousiast geworden van de trouwfoto’s van Sara en Tim? Stuur even een berichtje en ik kijk of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum!