Invisible man productfotografie kleding

Kun jij invisible man productfotografie verzorgen, Sharon? Van een webshop kreeg ik deze vraag. Zeker weten! Ik heb er zelfs speciale paspoppen voor aangeschaft. Bij invisible man productfotografie gaat het erom dat je een foto hebt van een kledingstuk dat gedragen wordt door een paspop, maar waarbij je de paspop niet ziet. Het lijkt net 3D en zo komt er sfeer in de foto.

zwevende kleding foto
torso fotografie
professionele kledingfotograaf

Hoe werkt invisible man fotografie?

Het resultaat heb je vast al wel eens gezien. Veel webshops maken hier graag gebruik van namelijk! Maar hoe kom je tot dit resultaat?

Ik maak twee foto’s: één foto waar het kledingstuk mooi om de paspop zit en één waar je de hals goed ziet. Deze twee foto’s zet ik later over elkaar heen en maak ik tot een resultaat. Hier haal ik vervolgens de achtergrond weg, zodat de achtergrond spierwit is.

kledingfotografie op mannenquin
hollow men fotografie

Kleding opsturen invisible man fotografie

Mijn fotostudio zit in Zeeland, een klein dorpje in Brabant. Een half uurtje rijden vanaf Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen. Als je uit de buurt komt mag je de kleding komen brengen. Je kan dan zelf aangeven wat de belangrijkste punten zijn, waar ik rekening mee kan houden.

Woon je iets verder weg? Geen probleem, je mag de kleding gewoon opsturen! Je kan een briefing via de mail doen, maar we kunnen altijd ook even telefonisch contact hebben. Vervolgens ga ik aan de slag en stuur ik uiteindelijk de foto’s naar jou door.

kledingfotografie
studio kledingfotgrafie
invisible man fotografie

Waarom invisible man foto’s?

Natuurlijk kun je de kleding ook plat fotograferen. Dit doe ik vooral veel bij kinderkleding. Maar op deze manier komt de kleding veel beter tot z’n recht. De prijs voor deze foto’s ligt iets hoger, maar dat haal je er snel uit. De klant kan namelijk goed zien hoe de kleding valt en je website oogt natuurlijk super professioneel!

3D foto's van kledingstukken

Fotograaf kleding op korte termijn

Ik vind het belangrijk dat alle kledingstukken netjes op de pop zitten. Alles moet recht zitten en er mogen geen kreukels zichtbaar zijn. Tot slot is het belangrijk dat alles op korte termijn gefotografeerd wordt. Ik begrijp: hoe eerder ik de foto’s maak, hoe eerder ze op de website kunnen, hoe eerder de klant het product kan aanschaffen. Hier zorg ik dan ook voor!

kledingfotografie in zeeland
kledingfotograaf in studio

Bij invisible man fotografie is het een uitdaging om alles precies hetzelfde te fotograferen en ervoor te zorgen dat de kleuren kloppen. Stel je voor dat je een rode broek verkoopt, maar op de foto roze lijkt. De klant denkt vervolgens dat hij/zij een roze broek koopt, maar ontvangt vervolgens een rode! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik zorg er daarom voor dat de kleuren kloppen.

De foto’s lever ik in PNG en JPEG aan. Zowel in hoge als in lage resolutie. De hoge resolutie foto’s zijn geschikt voor drukwerk en de lage resolutie foto’s kunnen direct worden geplaatst op de website!

productfotografie brabant
productfotografie in studio