Productfoto’s in de studio

Productfoto’s zijn erg belangrijk en ik help bedrijven dan ook graag. Deze keer mocht ik Leon helpen om voor zijn bedrijf productfoto’s in de studio te maken.

Leon stuurde mij een bericht dat hij enkele producten gefotografeerd wilde hebben. Hierna zouden ze vrijstaand gemaakt moeten worden. Leon heeft de producten gebracht en samen hebben we besproken hoe hij graag de foto wilden hebben. En dit is het resultaat!

productfoto's laten maken in studio

Productfoto’s van verschillende hoeken

Het eerste product was een telefoonhouder. Deze houder heb ik van verschillende hoeken gefotografeerd, zodat je een goed beeld krijgt van het product. Ook heb ik een foto gemaakt van de telefoonhouder met een telefoon erin. Zo ziet de klant in één oogopslag hoe het werkt.

productfotografie zeeland

ervaren productfotograaf
ervaren studiofotograaf

Productfoto’s vrijstaand

Alle foto’s maak ik vrijstaand. Dat betekent dat ik de achtergrond weghaal en een spierwitte achtergrond er neer zet. Zo is van alle producten de achtergrond hetzelfde en kunnen de foto’s overal voor gebruikt worden.

productfotografie brabant

vrijstaande productfoto

Productfotografie in de studio helemaal compleet

Bij de productfoto’s zijn nog verschillende mogelijkheden die toegevoegd kunnen worden aan de foto’s. Ik kan bijvoorbeeld een spiegeling of schaduw toevoegen zodat het lijkt als het product niet vrijstaand gemaakt is en het er natuurlijker uitziet. Je kan er ook voor kiezen om verschillende foto’s samen te voegen zodat er een overzichtsfoto ontstaat. Of wil je bijvoorbeeld je logo op elke foto? Geen probleem!

Als ik de foto’s bewerkt en vrijstaand gemaakt heb zet ik ze altijd om naar de bestandstype PNG en JPG.
Bij PNG behoud je je vrijstaande product. Bij JPG zie je de witte achtergrond. Zo kun je ze overal voor gebruiken.

studio productfotograaf

Wil jij ook graag productfoto’s in de studio laten maken? Stuur even een berichtje en ik help je verder.