Dierenfotograaf met fotostudio in Brabant

Vandaag kwamen Koos en Dries in mijn fotostudio in Brabant. De baasjes wilden graag mooie foto’s van de honden samen en natuurlijk van de honden alleen. Koos is drie jaar oud en Dries één jaar.

Na een warm welkom vol knuffels maakten Koos en Dries een rondje door de ruimte. Alles werd afgesnuffeld. We hebben hier ook kantoorhondjes en die waren maar al te blij dat er nieuwe vriendjes langs kwamen. Je merkte dat de honden vol enthousiasme en adrenaline zaten. Ik gaf ze even de ruimte. In de tussentijd dronk ik samen met de baasjes koffie en namen we de wensen door.

Ik vind het belangrijk om de honden de tijd te geven zodat ze ontspannen en als zichzelf op de foto komen te staan. Niet veel later lagen ze lekker rustig langs onze stoelen.

professionele honden foto laten maken

Professionele hondenfoto

Als eerste was Koos aan de beurt voor een mooi portret. Hij luisterde goed en ging er helemaal voor zitten. Tussen de foto’s door beloonde we hem met lekkere koekjes. Dat werkte goed! Want kijk nou toch… Als ik dit zie wil ik hem het liefst meteen meenemen!

Daarna was Dries aan de beurt. Hij sprong in het rond en bleef geen seconde zitten. Ik besloot om mijn plan te wijzigen en eerst de honden samen te fotograferen. Dat ging goed. Koos ging er lekker bij liggen. Daar reageerde Dries goed op. Op dat moment kan ik mooie foto’s maken van de honden samen.

hondenshoot zwarte achtergrond

hondenfoto in studio
fotograaf in brabant met fotostudio
dierenfotograaf brabant
studiofotograaf brabant

Dierenfotograaf: gevoel en sfeer het belangrijkste

Ik kijk heel goed naar het gedrag van de honden en voel de sfeer aan. We dwingen ze tot niets en zorgen dat zij tevreden zijn. Hebben ze even geen concentratie? Is het even te veel? Geen probleem, we nemen even pauze en wachten tot de honden weer rustig zijn. Dat levert uiteindelijk veel meer op dan pushen. Je ziet namelijk in de foto’s duidelijk terug of de dieren op hun gemak zijn.

dierenfotograaf met fotostudio brabant
fotograaf dieren
hondenfotoshoot professioneel

Hondenfotostudio

Ik heb een hele grote fotostudio waar de honden lekker de ruimte hebben. Ook kunnen we hier werken met zowel een witte als een zwarte achtergrond. Dat geeft beide totaal een andere sfeer. De witte achtergrond is fris en door het contrast komen de honden er mooi uit. De zwarte achtergrond creëert een chique setting.

dierenfotograaf met studio
hondenfotoshoot met baasje
dierenfotograaf brabant
dierenfotograaf in brabant
professioneel dierenportret

Ben jij op zoek naar dierenfotograaf met fotostudio in Brabant?

En spreken mijn foto’s jouw aan? Wees niet bang om contact op te nemen. Ik denk graag met jou mee. Inmiddels ben ik 10 jaar dierenfotograaf (ja, 10 jaar. Opeens besef ik hoe lang dat al is!). In al die jaren heb ik veel dieren voorbij zien komen en het is nog nooit niet gelukt om mooie foto’s te maken. Hoe druk of jong een dier ook is, als wij rustig zijn en de tijd nemen komt het altijd goed.