Fotoshoot met jonge kinderen

Wil jij graag een fotoshoot doen met jonge kinderen? Leuk! Ik ben inmiddels ruim 11 jaar familiefotograaf, dus ik kan en wil je graag helpen. Afhankelijk van de leeftijd en het seizoen kijken we wat het verstandigste is, óf een fotoshoot in de studio óf we maken de familiefoto’s buiten.

Ik maak trouwens spontane foto’s, dus de kinderen (en jullie zelf) hoeven niet lang stil te zitten of te poseren. Kinderen zijn natuurlijk het leukst als ze écht lachen. Wij volwassenen kunnen nog wel doen alsof we het leuk vinden, maar zo werkt het bij kinderen niet. Daarom zorg ik er voor dat de kleintjes het naar de zin hebben tijdens de fotoshoot. We doen spelletjes en knuffelen met papa en mama.

Fotoshoot met kinderen in de fotostudio

Zeker als het kindje nog geen jaar oud is dan is de fotostudio een goede optie. Het kindje heeft geen last van de kou en kan lekker zonder jas op de foto. Ik heb een hele ruime, verwarmde fotostudio, dus de kleine kan lekker kruipen en spelen. Naast dat we mooie foto’s maken van de kinderen is het ook heel waardevol om samen als gezinnetje op de foto te gaan. Ook dat zorgt vaak voor leuke interactie tussen ouders en kind.

fotoshoot kindje 5 maanden
jonge kinderen fotoshoot in studio
Fotoshoot kinderen met ouders
professionele fotoshoot kindje vijf maanden
fotoshoot kindje 1 jaar naakt
fotoshoot kindje naakt in studio
close up fotoshoot handjes kinderen
Broer zus fotoshoot
Baby fotoshoot studio
Familieshoot studio
familiefotograaf
vader zoon fotoshoot
ongedwongen foto's maken

Fotoshoot met kleine kinderen buiten in de natuur

Wanneer de kinderen iets ouder zijn is het leuk om naar buiten te gaan. Ze kunnen dan rennen buiten, spelen op de boomstammen en noem maar op. Het weer moet wel meewerken, want als het te koud is adviseer ik om naar binnen te gaan. Een fotoshoot met de jas aan is namelijk zoveel minder mooi!

gezins foto's tractor
gezinsshoot locatie boerderij
portretfoto kronenburgpark nijmegen
portretfoto op locatie
fotoshoot klein kindje buiten
familie fotoshoot andel 6