meerdere honden zwarte achtergrond

Dierenfotoshoot chihuahua in fotostudio

Jade had wel een heel speciaal cadeau voor haar moeder: een dierenfotoshoot met de chihuahua in de fotostudio. Wat leuk! Jade en haar moeder kwamen helemaal vanaf de andere kant van het land gereden naar Zeeland. Dat vind ik heel bijzonder, want ze rijden toch een hoop fotografen voor bij! Een groot compliment dus.

moeder dochter en honden fotoshoot

De dierenfotoshoot was niet met één, maar met twee chihuahua’s! Dubbel gezellig dus.

Nadat we ons hebben voorgesteld aan elkaar was het tijd voor een kopje koffie en zo konden we meteen de honden laten wennen aan de fotostudio. Hier hecht ik veel waarde aan, omdat het zo belangrijk is dat de dieren lekker in hun vel zitten. Hoe meer een dier op zijn gemak is, hoe makkelijker de dierenfotoshoot gaat. Ook straalt dat uiteindelijk van de foto’s af! De fotostudio is trouwens lekker ruim en helemaal afgesloten, dus de dieren kunnen lekker rondlopen.

honden en baasje foto

dierenfotoshoot chihuahua

We bespraken enkele ideeën voor de fotoshoot en daarna konden we beginnen met fotograferen. Tijdens de dierenfotoshoot ben ik heel rustig en laat ik alles vanzelf gebeuren. Ik dwing niets en kijk naar het moment zelf.

We beginnen met fotograferen op de witte achtergrond. De eerste foto’s maak ik samen met de baasjes, zodat het voor de chihuahuas vertrouwd voelt. Al snel voel ik aan dat ze het allemaal wel prima vinden en laat ik de baasjes steeds meer op zij schuiven, zodat ik foto’s kan maken van de dieren samen. Dat ging goed! Binnen een paar minuten hadden we al mooie foto’s. We pakken het moment en maken ook foto’s van de dieren apart. En ja, ook dat ging super.

Tussendoor fotograferen we op de zwarte achtergrond, dat geeft weer meteen een heel ander effect!

zwarte hond witte hond chihuahuas

Het witte diertje heeft geen tandjes meer, waardoor je de tong ziet. Je zou kunnen zeggen dan maken we alleen maar foto’s van de andere kant, maar: zo is het diertje en dat hoort er nou eenmaal bij. Dus besluiten we om de dieren gewoon te fotograferen hoe ze zijn. Juist dan krijg je echte foto’s met het karakter van de hond.

moeder dochter en hondjes

zwart hond chihuahua

2 personen 2 honden foto
kleine hond zwart achtergrond

De interactie samen met de baasjes vind ik altijd prachtig om vast te leggen. Tijdens een dierenfotoshoot hoef je niet de hele tijd in de camera te kijken. Wanneer je gaat knuffelen met je hond krijg je ook hele mooie foto’s! En juist die foto’s zijn zo waardevol voor later, dat is een mooie herinnering.

Na een tijdje merken we dat het voor de dieren genoeg is en dan stoppen we ook. We hebben een hele mooie serie gemaakt!

Super leuke fotoshoot met mijn diertjes zeer professioneel en geduldig! Zeker een aanrader. Dank je wel Sharon voor de prachtige foto’s – Danielle

zwarte chihuahua op zwarte-achtergrond