Zwangerschapshoot in studio met kind

Deze keer mocht ik een zwangerschapshoot in de studio verzorgen. Vaak wordt er bij een zwangerschapsshoot gedacht aan foto’s van de moeder alleen, maar hoe leuk is dat om de foto’s met het hele gezinnetje te maken?

Vaak begin ik dan met foto’s van iedereen samen, zodat vooral de kinderen snel ontdooien. Voor het zoontje van Wendy was het allemaal toch nog iets te spannend, dus ik besloot om eerst Wendy samen met haar man te fotograferen. Zo kon het zoontje toekijken, spelen met de auto’s en zelf aangeven wanneer hij erbij wilde.

Zwangerschap silhouette foto’s

Terwijl de kleine lekker zat te spelen met het speelgoed, heb ik in alle rust foto’s van Wendy gemaakt. Ik vind het altijd mooi om elke foto’s in silhoutte-vorm te doen, zodat je goed haar buik kunt zien.
Ik zag dat het zoontje steeds enthousiaster ging spelen, en ik mocht zelfs even meedoen. Tijdens het spelen maakte ik meteen foto’s van hem. Leuk als herinnering!

Toen ik een aantal mooie had wilde ik weer verder gaan met Wendy, maar hij vond het zo leuk dat hij speciaal nog een pose voor de foto aannam. Super schattig. Dit gaat de goede kant op! Eens proberen of hij samen met papa of mama op de foto wilt…

kinderportet in de studio

zwanger shoot met kind
zwangerschapshoot met gezin

En ja hoor, dat lukte! Zo ging hij mama een kusje geven en stoeien met papa. We hebben uiteindelijk hele leuke gezinsfoto’s kunnen maken. De kleine had even nodig om te wennen in de studio maar het is uiteindelijk helemaal goed gekomen en hebben we lekker muziek geluisterd en spelletjes gedaan. Toen het tijd was om naar huis te gaan wilde hij zelfs niet mee want het vond het zo leuk.

vader zoon foto
fotoshoot met kind in studio
moeder zoon zwangerschapsfoto

Zwangerschapshoot in de studio als herinnering

En dat is natuurlijk het allermooiste compliment wat je kan krijgen. Een zwangerschapshoot in de studio met kind is altijd een uitdaging, maar ‘geduld’ is daarbij het codewoord. Zolang wij rustig zijn en alles de tijd geven, komt het altijd goed!

Met z’n drieën genoten ze volop van de fotoshoot, ze hebben een mooie herinnering gemaakt samen en natuurlijk een mooi resultaat waar je nog jaren op terug kan kijken. Nu is het wachten tot de kleine er is, dan mag ik de newbornfoto’s maken. Hopelijk wordt dat voor het gezin net zo’n leuke ervaring!

zwangerschap fotoshoot met kind