Newbornshoot met grote zus aan huis

Leuk, een newbornshoot met grote zus aan huis! Ruim drie jaar geleden mocht ik de zwangerschapsshoot maken toen Sara nog in de buik zat, vlak daarna volgde de newbornfotoshoot aan huis. Tof dat ik bij de tweede ook weer de zwangerschapsfoto’s mocht maken. En dan kan nu natuurlijk de newbornshoot niet ontbreken!

Gezin baby fotoshoot zwart wit

Newbornshoot met ogen open

Je kan een newbornshoot van te voren helemaal in je hoofd hebben, maar het is toch altijd afwachten hoe de kleine reageert. Voorafgaand stuur ik tips door hoe je de fotoshoot kunt voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer lekker warm maken en van te voren voeden. Als ze het koud of honger hebben, dan heeft dat geen positief effect op de shoot! Dat zijn dus dingetjes die je zelf kunt doen. Maar sommige dingen heb je niet zelf in de hand. Is een newbornshoot nou het mooiste met ogen open of ogen dicht? Dat heeft allebei iets! Als de kindjes slapen liggen ze heel mooi rustig en kunnen we vaak heel veel verschillende foto’s maken. Als ze wakker zijn krijg je het gevoel om echt een connectie te voelen.

Finn had mooi de oogjes open! Kindjes slapen heel veel en het is bijzonder dat de oogjes open zijn tijdens de fotoshoot. Hij lag heel rustig te kijken. Dat is fijn, soms kunnen ze heel onrustig zijn. Vaak zijn opa en oma ook heel blij met foto’s met de ogen open, omdat ze dat zelf nog niet vaak hebben kunnen zien.

En Anne had geluk, want Finn deed zijn ogen ook nog even dicht, zodat we beide foto’s hadden!

baby fotografie op witte deken

Wanneer een newbornshoot doen?

Als alles goed gaat is het heel leuk om de fotoshoot binnen de eerste twee weken na de bevalling vast te leggen. Maar dat gaat natuurlijk niet altijd en de gezondheid van het kindje en de moeder is het belangrijkste. Er zit dus geen deadline aan vast, de shoot kan zelfs nog enkele weken of maanden na de geboorte plaatsvinden. Maar hoe eerder, hoe leuker. Dan is namelijk alles nog zo klein!
Zodra Anne vanuit het ziekenhuis weer lekker thuis was, maakten ze een afspraak.

ouders met pasgeboren kindje

Newbornshoot met kinderen

Een newbornshoot met grote zus of broer is altijd een extra uitdaging. Vaak zitten ze in de leeftijd van 2/3 jaar en dat betekent dat ze doen wat ze zelf willen.

Sara was nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurde in de kamer. Ze kwam er voortdurend even bij staan. En daar maak ik dan graag gebruik van! Bij een fotoshoot met kleine kinderen wordt er niks geforceerd ik kijk naar wat de kind(eren) zelf willen. Hebben ze even geen zin? Helemaal goed, dan maak ik eerst de foto’s met papa en mama of van de kleine alleen. Vaak komen ze dan toch even kijken, geef ik ze subtiele opdrachtjes en dan maak ik de foto. En wat stonden Finn en Sara er samen toch lief op!

Ik maak altijd foto’s van het hele gezinnetje samen, maar ook van de kleine samen met de vader, moeder en de kindjes samen.

Detailfoto’s van de handjes en voetjes

Kindjes zijn na de geboorte altijd zó klein! Daarom is het mooi om tijdens de newbornshoot de handjes en voetjes vast te leggen. Zo kun je altijd even terugkijken hoe klein ze ooit waren…

baby kleine voeten fotografie

Newbornfoto’s in zwart-wit

Regelmatig komt het voor dat de kindjes nog geel ogen van kleur. Doordat ook Finn een beetje een gele kleur had tijdens de fotoshoot zijn de meeste foto’s in zwart wit. Ik stuur altijd de foto’s zowel in kleur en in zwart wit zo kunnen de ouders kiezen wat hun liever willen. Bij newbornfoto’s in zwart-wit zie je de emotie goed en verdwijnt alles wat afleiding geeft. Dit is natuurlijk wel een kwestie van smaak.

pasgeboren baby fotografie
moeder en baby fotografie

Tijdens een newbornshoot is rust en geduld het belangrijkste. Zowel ik als de ouders hebben hier invloed op. Alle emoties en gevoelens hebben effect op het kindje. Maar wat deed iedereen het goed bij deze newbornshoot. Finn lag lekker in een zachte warme deken, iedereen was rustig en er hing een relaxte sfeer.

Het voordeel is wanneer je een newbornshoot aan huis doet is dat je al in een vertrouwde setting bent en het voor het broertje / zusje makkelijker gaat om erbij te komen kijken.

portfolio newborn fotograaf
moeder en pasgbeoren kindje fotoshoot
naakte baby fotoshoot

Na een tijdje voel ik aan dat we genoeg mooie foto’s hebben en dat de serie compleet is. De foto’s bewerk ik na en stuur ik vervolgens digitaal door.

Wil jij ook graag een newbornshoot met grote zus aan huis? Of wil je graag naar de fotostudio komen? Stuur een berichtje en ik help je.

Leuk weetje: 3 foto’s zijn als serie afgedrukt op hout en staan nu in de woonkamer!

Grote zus en baby fotoshoot aan huis