Familie fotoshoot buiten in de natuur Uden

Maurice wilde een familie fotoshoot buiten in de natuur in de omgeving van Uden. Het was een lekkere zomerse temperatuur, bijna 40 graden. De fotoshoot stond gepland op locatie bij de Bedafse Bergen in Uden. Hier heb je een mooie zandvlakte maar ook leuke plekjes met groen. Door de bomen is er veel schaduw en dat was ook wel nodig. We hebben in de schaduw mooie foto’s gemaakt. Je hebt dan mooi zacht licht en met de groene achtergrond krijg je een zomergevoel als je naar de foto’s kijkt.

Familieshoot op locatie uden
gezinsfotografie op locatie
spontane gezinsfotografie

Twee broers die samen met hun gezinnetjes op de foto gaan, als verrassing voor hun ouders.

Ik heb van ieder kleinkind een mooie spontane portretfoto in het zand gemaakt. We hebben meerdere foto’s gemaakt van de gezinnen samen, ze hebben hand en hand door het zand heen gerend en gelopen. Dit geeft een speels effect aan de foto waardoor je een spontane foto krijgt en niet zo geposeerd. Dit doorbreekt ook een beetje de spanning waardoor de mensen zich sneller op hun gemak voelen. De rest van de familie fotoshoot gaat vanzelf!

portretfoto natuur
moeder zoon foto

Ik heb lekker veel foto’s gemaakt in allerlei verschillende combinaties. Denk aan de broers samen, de gezinnen apart, iedereen samen, alle kinderen samen, de volwassenen samen, etc.!

Familie fotoshoot in de natuur met slecht weer?

Wat als het regent? Gelukkig hoef ik maar heel weinig foto’s te annuleren door het weer! Meestal valt het wel mee. De zon hoeft niet te schijnen, als het maar droog is.

Bij deze fotoshoot hadden we echt geluk met het weer! Mocht het nu slecht weer zijn, dan kunnen we twee dingen doen: verplaatsen naar de fotostudio of de fotoshoot verzetten. Ik snap dat iedereen de dag vrij heeft gehouden en het moeilijk is om een nieuwe datum te vinden met alle drukke agenda’s. In mijn fotostudio is ruimte tot 20 personen, dus ideaal mocht het regenen.

Familie fotoshoot op zondag

Deze familie fotoshoot maakte ik op zondag. Een populaire dag voor de familieshoots! Mensen vragen vaak: werk je ook op zondag? Zeker weten. Ik snap dat mensen doordeweeks werken en op zaterdag druk zijn met sport, boodschappen en andere moetjes. Op zondag heeft vaak iedereen tijd dus ideaal om dan samen een familiefotoshoot te doen.

Omdat ik ook heel af en toe zelf van de zondag wil genieten reken ik een weekendtoeslag. Zo boeken de mensen die doordeweeks kunnen ook doordeweeks een fotoshoot en heb ik voor de andere mensen in het weekend tijd. :)

portretfotograaf kinderen

Maurice en zijn familie hebben de mooiste foto’s uitgezocht en die heb ik samengevoegd op een IXXI. Ze hebben het cadeau gegeven aan opa en oma. Super leuk! Hij hangt nu mooi aan de muur zodat ze er elke dag van kunnen genieten.

Wil jij ook graag een familie fotoshoot in de natuur boeken? Of liever toch in de studio? Stuur een berichtje en ik denk met jou mee.