fotograaf herfstshoot

Familiefoto’s maken in het bos

Colinda wilde graag familiefoto’s maken in het bos. Extra leuk in de herfst! We spraken in het begin van de middag af, zodat we ook zonder jas konden fotograferen. Met jas aan is namelijk echt niet mooi op de foto. Zelfs als het buiten vriest doen we op het moment van de foto de jas uit en wanneer we lopen naar een nieuw plekje de jas weer aan. Dat is even koukleumen tijdens de fotoshoot, maar dat is het waard! Wil je dat niet? Dan fotograferen we lekker in de warme fotostudio. Er is plaatst voor 20 personen, dus ook om familiefoto’s te maken is dat een goede optie.

herfstfotoshoot

We maakten een kleine wandeling door het bos, kwamen door een weiland tussen de koeien en liepen heuvels op en af. Dat is mooi, want zo heb je genoeg variatie met verschillende soorten achtergronden.

Het bos lag vol met mooie herfstbladeren. Bij de foto hierboven ben ik op de grond gaan liggen op mijn buik, zodat de herfstbladeren extra diepte in de foto creëren.

professionele familieshoot elst

Familiefoto’s maken in het bos blijft leuk om te doen, vooral omdat de shoot heel relaxt is. Alles gaat vanzelf. Je hoeft geen poses aan te nemen en tijdens de wandeling kom je altijd wel leuke plekjes tegen. Het hoeft trouwens ook geen uitgebreide wandeling te zijn, een kleine rondje is al voldoende en voor iedereen goed te doen. Dan voel je je net even iets meer op je gemak wanneer de foto’s gemaakt worden.

herfstfotoshoot in het bos

Tussen het fotograferen door laat ik de foto’s zien. Zo kan iedereen zien wat er gemaakt, zijn of haar mening geven en zo kun je al een beetje kiezen welke het leukste is.

professionele portretfotograaf elst
spontane portretfotografie
portretfoto's laten maken

Op een mooie open plek maakte ik van iedereen portretfoto’s met op de achtergrond de grote groene bomen. Dat is leuk om te hebben als bijvoorbeeld je profielfoto op social media.

spontane portretfoto's laten maken
portretfoto's buiten maken
professionele familiefoto's laten maken

familieshoot buiten
spontane familie fotoshoot buiten

Tijdens een familie fotoshoot fotografeer ik alle gewenste samenstellingen: alleen de kinderen, kinderen met aanhang, ouders samen, een profielfoto van iedereen apart, kinderen met opa/oma etc. Alles is mogelijk. Uiteindelijk mag je uit de serie foto’s 20 foto’s in hoge resolutie kiezen die je digitaal ontvangt. Dus er zijn opties genoeg!

familie fotoshoot in de herfst