Familieshoot in de natuur

Jaike wilde graag een familieshoot in de natuur. Het was een lekkere warme zondag. De zon scheen volop dus zijn we opzoek gegaan naar mooie schaduwplekken. Ze wilden vooral geen saaie standaardfoto’s. Dat komt wel goed! Iedereen was vrolijk en had er zin in.

familieshoot in het bos

We hebben foto’s gemaakt met verschillende combinaties op verschillende plekken. Denk aan foto’s van opa en oma met de kleinkinderen, de gezinnen apart en van de kinderen samen. Tijdens de familieshoot zet ik vaak de mensen neer zodat er geen statische foto’s komen omdat ik dit niet leuk vind. Ik zorg dat iedereen zich fijn voelt op zijn/haar plek.

spontane knuffelfoto op locatie
professionele familieshoot

Familieshoot op zondag

Wil je graag een familieshoot op zondag? Dat is geen probleem. Ik begrijp dat het fijn is dat je dan niet gehaast van het werk af moet komen of dat de kinderen al overprikkeld van school zijn. Op zondag is voor veel families een dag dat iedereen samen is, dus daar moeten we gebruik van maken!

professionele familiefotograaf

vader zoon foto

Ik maak altijd op verschillende plekken foto’s zodat je lekker veel afwisseling in de foto’s hebt. Ik vraag vaak aan mensen of ze een stukje richting mij willen komen lopen of rennen zodat je een spontane foto krijgt. Bij deze familieshoot in de natuur heb ik de kinderen als eerste gefotografeerd omdat die het vaak spannend vinden om op de foto te gaan. Zo doorbreek je die spanning. De sfeer die er tijdens de familieshoot is zie je natuurlijk ook terug in de foto.

Ik maak ook vaak gebruik van de natuur. Het stukje natuur in Uden waar ik meestal mijn buitenshoots doe heeft een mooie boom waar ik vraag aan mensen om erin te klimmen zodat je een spontaan en speels effect krijgt. De kleding heeft ook een groot effect op de foto’s. Ik vraag of je rustige tinten aan wilt doen die een beetje bij elkaar passen.

mannenfoto in het bos

De foto’s die ik maak laat ik tussendoor zien zodat je kan zeggen of je ze mooi vind of toch liever nog iets anders wilt proberen. Als ik zeker weet dat je er blij mee bent ga ik ze nabewerken.

Hierna krijg je een preview doorgestuurd waar jij de mooiste foto’s uit kan kiezen. Zo weet je zeker dat je helemaal blij bent met de gekozen foto’s!

We hebben het erg leuk gevonden om te doen en zijn erg blij met jouw aanpak! Bedankt voor de leuke ochtend. – Jaike