Fotograaf Border Collie

Als dierenfotograaf krijg ik veel verschillende soorten honden voor mijn camera. Deze keer de border collie van Esmee!

Het verhaal er achter is misschien leuk om te weten: sinds enkele weken loopt Esmee bij mij stage. Ze kijkt mee met fotoshoots, mag tijdens de shoots zelf enkele foto’s maken en helpt mee in de nabewerking. In de eerste weken van haar stage vonden er verschillende dierenshoots plaats en daar was ze erg van onder de indruk. “Oohh, ik zou graag ook zo’n mooie foto van mijn border collie Pebbles willen hebben.” En niet veel later stond ze met haar prachtige huisdier voor de camera.

fotoshoot hond en baasje zwarte achtergrond

Voorbereiding dierenfotoshoot border collie

De voorbereiding was spannend. Pebbles is alweer 14 jaar geworden en zij houd niet heel erg van autoritjes. Ze kwam erg verlegen binnen. Dit geeft helemaal niet en gaat altijd vanzelf over als we de dieren de tijd geven om te wennen. Dat vind ik heel belangrijk. En vaak worden ze dan vanzelf nieuwsgierig!

Pebbles kreeg een lekker kommetje met water en ging gelijk kijken bij de andere hondjes op kantoor.

hondenfotoshoot in studio
Foto bordecollie op zwarte achtergrond

Karakter van je huisdier in beeld

Een border collie is van zijn afkomst schapendrijvers en een speels ras. Pebbles houdt van spelen en van knuffelen, dus dan is dat leuk om in beeld vast te leggen. Toen ze eenmaal gewend was aan de omgeving en ze begon gelijk te spelen. Ook de intereactie met haar baasje Esmee leg ik vast. Zeker omdat het al een oud hondje is, is dit een mooie herinnering voor later.

dierenfotoshoot bordercollie

Spontane dierenfotoshoot

Een nieuwe omgeving is altijd spannend. Om Pebbles op haar gemak te laten voelen had Esmee wat speeltjes meegenomen van thuis. Zo wordt het een speelse fotoshoot. Het dier hoeft niet de hele tijd te poseren. Gewoon lekker spelen, knuffelen en relaxen. Ik pak tussendoor de momenten en forceer niets.

speelse hondenfotografie
Dierenfotoshoot bordercollie

Pebbles heeft 2 verschillende kleur ogen. Wat gaaf! Zij heeft een bruin oog en een blauw oog. Doordat ik haar op de zwarte achtergrond kon lokken kon ik goed die oogjes in de spotlight zetten. Op een gegeven moment voelde ik aan dat het voor Pebbles genoeg was geweest en dat ze moe was. Ik ben rustig op mijn buik gaan liggen, gaf haar geen aandacht en nog geen paar minuten later kwam Pebbles er naast liggen. Daar heb ik nog een mooie foto van kunnen maken. En toen was het tijd voor haar dutje!

hondenfotografie zwart achtergrond

Tijdens een dierenshoot is het ook erg belangrijk dat de omgeving en de sfeer rustig is. Pebbles gaf uiteindelijk ook zelf aan dat ze het genoeg vond. Als de hond of kat dat aangeeft is de shoot ook klaar. Er is een mooie fotoserie uitgekomen!

Word jij nou blij als jij deze dierenfoto’s ziet? En ben je op zoek naar een fotograaf voor jouw border collie of een ander ras? Neem contact op en ik kijk hoe ik je kan helpen.

speeltijd foto hond en baasje
hondenfotografie knuffel met hond
hondenfotoshoot in studio witte achtergrond