Zwangerschapsfotografie buiten in de natuur

Op een mooie winterdag stond de zwangerschapsfotografie buiten in de natuur met Anne op de planning. Samen met haar vriend en haar dochtertje Sara ontmoette ik haar op de zandvlakte in Uden.

In de nacht voor de fotoshoot had het gevroren, waardoor er nu een mooi wit laagje op het zand te zien was. De zon kwam door en de lucht was stralend blauw. Heerlijk om zo in de ochtend buiten te zijn!

Extra leuk, Anne heb ik al meerdere keren voor mijn lens gehad. Toen ze zwanger was van haar oudste dochtertje mocht ik haar fotograferen. Evenals de newbornshoot van Sara.

zwangerschapfotoshoot met kinderen buiten

Zwangerschapsfoto’s met kinderen

Als eerste maakte ik foto’s van Sara. Nu was ze nog lekker warm en enthousiast. Ze mocht door het zand rennen, waarna ze danste in de zon. Sara speelde met papa en mama en dat legde ik vast. Daarna konden we haar weer lekker inpakken en kon ik foto’s van Anne maken. Een trotse mama! Zo mooi om te zien.

Natuurlijk niet te vergeten: de foto’s samen met haar vriend Ruud. Samen liepen ze over de stille vlakte. Ze maakte grapjes, kletsten wat en genoten zichtbaar.

fotograaf zwangerschapsfotografie zwartwit
kinderfotograaf brabant

Kleding zwangerschapsfotografie buiten

Voorafgaand aan de fotoshoot heb ik gevraagd of het gezin de kleding op elkaar kon afstemmen. Liever niet al te drukke kleding en het is fijn als ze onderling niet vloeken. Vanwege de kou adviseerde ik om thermo onder de kleding te dragen. Zeker bij haar dochtertje. Als kinderen het koud hebben is de lol er snel vanaf!

De kleding en de kleuren passen perfect bij het jaargetijde en de locatie. Zie je hoe mooi het in het geheel oogt?

fotoshoot zwanger op locatie

Wanneer kun je het beste zwangerschapsfotografie doen?

Zwangerschapsfotografie vindt meestal rond de 32 tot 36 weken plaats. Op dat moment kun je vaak je buik al mooi zien. Later kan natuurlijk, maar er is een kans dat het kindje te vroeg komt en dan heb je geen foto’s. Dat zou zo zonde zijn!

zwangerschapsfotografie in natuur
zwangerschapsshoot met koppel
zwangerfotoshoot op zandvlakte in Uden

Zwangerschapsfotografie boeken

Met bevroren handen, een rode neus en tranende ogen maakte ik de laatste foto’s. Maar het was allemaal waard. Kijk zelf maar!

Word je enthousiast als je naar deze foto’s kijkt en wil jij zelf ook graag mooie zwangerschapsfotografie buiten in de natuur laten maken? Stuur dan even een berichtje om te kijken of ik nog beschikbaar ben.

spontane zwangerschapsshoot met kinderen
zwanger fotografie in buitenlucht zwartwit
fotoshoot zwangerschap buiten in de natuur

De foto’s van de zwangerschapsfotografie zijn zooooooo gaaaf! Echt ik vind ze allemaal mooi. En wat een prachtige kleuren. Ik ben er méér dan blij mee. – Anne