Fotograaf Brabants Dagblad

Als fotograaf Brabants Dagblad kom je op hele bijzondere plekken waar je anders nooit zou komen. Er gaan zoveel deuren voor je open.

Hoe het begon?

Wat is fotografie toch een mooi vak. Ik ben begonnen als stagiair fotograaf bij De Gelderlander in Nijmegen. Ik vond de afwisseling, de uitdaging en de spanning erg leuk. Je krijgt een kort tijdsbestek om de perfecte foto te maken die de dag erna verschijnt in de krant. Na mijn stage heb ik zowel de opleiding Fotografie als de opleiding Communicatie en Multimedia Design afgerond. In de tussentijd heb ik mijn eigen bedrijf gestart. We zijn nu een aantal jaren verder en wat heb ik al veel mensen mogen fotograferen. Ik ben dankaar!

Toch bleef de persfotografie kriebelen en daarom heb ik besloten om dit in 2016 weer op te pakken. Ik ben inmiddels verhuisd en het werd het Brabants Dagblad in plaats van De Gelderlander. Hieronder heb ik een selectie gemaakt van enkele foto’s die ik voor het Brabants Dagblad geschoten heb.

dierenfotograaf thuis

Brabants dagblad fotograaf

Het verhaal achter de persfoto

Op de eerste foto heb ik een vrouw gefotografeerd met een gouden hart. Zij gaat geregeld naar Spanje waar ze zwerfhonden meeneemt en deze in Nederland probeert te plaatsen. Op de foto is de dierenliefhebber te zien met vier van het eigen opgevangen honden te zien.

Voor de tweede foto is geschoten bij voetbalclub FC Kerkwijk. Het draait hier om de beker. Ik heb gekozen om de spelers onscherp op de achtergrond weer te geven.

Fotograaf Brabantsdagblad Carnaval

Fotograaf Brabantsdagblad Carnaval Empel
Carnaval Empel Fotograaf

Carnavalsoptocht in Empel

Iets wat in het Brabants Dagblad niet zomaar voor bij kan gaan is natuurlijk carnaval. Dit is voor een plaatselijke krant altijd een uitdaging omdat elke lezer de dag erop graag zijn dorpsoptocht in de krant terug wil zien. Qua planning is dat altijd een uitdaging omdat vele optochten te gelijk zijn. Ik heb deze dag als fotograaf Brabants Dagblad de optocht op drie verschillende plaatsen gefotografeerd. De bovenstaande foto’s zijn van de optocht in Empel.

60 jaar getrouwd

Fons en Nelly zijn maar liefst 60 jaar getrouwd en dus kwam ik bij ze over de vloer. We dronken samen een bakje koffie en ze vertelden trots over hun huwelijk. Het was die dag fantastisch weer, dus besloten we de foto buiten te maken.

fotograaf brabants dagblad
dierenfotograaf paarden
fotografie brabants dagblad
fotograaf ammerzoden brabants-dagblad
fotograaf bruchem brabantsdagblad
fotograaf kermis
persfotografie
fotograaf boerderij
fotografie brabant
persfotograaf brabants dagblad
fotografie brabants dagblad ammerzoden
brabants dagblad
fotograaf alem
fotografie brabants dagblad-denbosch
fotograaf zaltbommel brabants dagblad