fotoshoot hond

Fotoshoot hond

Fotoshoot hond Midas in de fotostudio. Vandaag fotografeerde ik Midas, een donkere ruwharige teckel. Letteke had op internet een foto voorbij zien komen van een zwarte hond gefotografeerd op een zwarte achtergrond, dat wilde ze ook! Ze liet de foto aan mij zien: “Dit is wel echt een uitdaging, moeilijk te fotograferen lijkt me zo zwart op zwart. Gaat dat lukken?” Ik toonde de foto van twee zwarte hondjes die ik eerder op een zwarte achtergrond had gefotografeerd. Ze begon te stralen: “ja, dit is precies wat ik bedoel!” Fijn. We gingen meteen aan de slag.

fotoshoot hond in de studio

Midas vond het allemaal wel prima en ging meteen lekker liggen. Het is trouwels wel altijd handig om wat snoepjes achter de hand te hebben. Zeker als ze niet zo’n zin hebben om te luisteren. ;)

hond op zwarte achtergrond

Verder gaat zo’n hondenfotoshoot eigenlijk vanzelf. We kijken hoe, in dit geval Midas, reageert. Het is belangrijk dat hij zich goed voelt en het leuk vind, want dat kun je terugzien in de foto’s.

Afgelopen week hebben we een leuke fotoshoot gedaan samen met onze ruwharige teckel. Best een uitdaging… een lieve maar ook eigenwijze hond mooi op de foto zetten is een kunst. Sharon ontving ons in haar fotostudio. Wat een professionele plek! We kozen voor een zwarte achtergrond, met goede belichting krijg je dan een prachtig effect en komen de ogen zo mooi uit. In een uur tijd zijn alle foto’s gemaakt waarbij we zelf inspraak hadden en Sharon tussentijds het resultaat met ons deelde. Ze wist het karakter van Midas goed te vangen in de foto. Een uitgebreide serie goed uitgelichte portretfoto’s is het resultaat. We zijn er ontzettend blij mee. Sharon, dankjewel! – Esther

hondenfotograaf

Fotoshoot hond aanvragen

Wil jij ook graag een mooi portret van jouw hond? Buiten terwijl ‘ie lekker aan het spelen is, of juist binnen in de fotostudio. We kijken wat bij jou en het dier past.