Fotoshoot met kat in fotostudio

Een fotoshoot met kat in fotostudio is een uitdaging! Dat is een dierenfotoshoot sowieso al, maar bij katten geldt dat net een beetje extra. Ze luisteren vaak minder goed en zijn lekker eigenwijs. Maar dat maakt het niet minder leuk!

Zeker vandaag had ik een leuke gast in de studio: Co!

kattenfotoshoot

Ontspannen kattenfotoshoot

We doen er alles aan om de kattenfotoshoot zo ontspannen mogelijk te maken.

Zijn baasje had Co mee genomen in de “vakantiemand”, omdat de kleinere reismand hem doet denken aan de dierenarts. Gelukkig vond hij de fotostudio een stuk minder erg. Toen de mand open ging, ging hij meteen op onderzoek uit!

We hebben hem eerst een paar rondjes laten lopen, zodat hij even kon wennen. Na een tijdje kon je zien dat hij alles wel oké vond en hij ging er rustig bij zitten. Ik had gevraagd aan het baasje of ze snoepjes mee wilde nemen omdat we hem dan hiermee konden lokken. Daarin was hij wel geïnteresseerd, haha!

Ik probeer altijd heel rustig te doen en een relaxte sfeer neer te zetten. Dat werkte nu ook, want Co ging er zelfs bij liggen.

dierenfotograaf zeeland brabant
foto kat zittend studio

Dierenfotoshoot met verschillende achtergronden

We begonnen met foto’s maken op de witte achtergrond, maar deze was niet zo heel erg interessant blijkbaar! Zwart was veel interessanter. Dus besloten we daar naar toe te verplaatsen. Dit ging echt super goed. Na een paar foto’s verplaatste ik de lamp om een totaal andere licht situatie te creëren.

portret van kat in studio

Ik maakte de foto en Co was zo geïnteresseerd waar die flits vandaan kwam dat hij naar de lamp keek. Ik voelde meteen dat ik dé foto had! Ik heb er natuurlijk nog een paar extra gemaakt, maar wauw wat een mooi eindresultaat!

foto van kat op zwarte achtergrond
kattenshoot knuffel met baasje

Kattenfoto met baasje

Nadat we genoeg foto’s hadden op het zwart, zijn we toch nog een keer naar de witte achtergrond gegaan. Hier heb ik foto’s gemaakt met het baasje en de kat. Ik voelde dat hij er klaar mee was en dat begrijp ik helemaal. We dwingen dan niet meer want hij heeft het al super goed gedaan!

Extra leuk om later terug te horen, de foto waarvan ik voelde dat het dé foto was, lag met kerst ingepakt onder de boom! Ik hoop dat haar man er net zo blij mee is.

Wil jij ook graag een fotoshoot met kat in de studio doen? Ik kan je helpen.

Sharon neemt de tijd om je huisdier aan de studio te laten wennen. Met als resultaat, super mooie foto’s die het karakter van onze kat weerspiegelen. – Esther