Zakelijke portretfotoshoot in de studio

Voor Maarten’s website is alleen nog een zakelijke portretfotoshoot in de studio nodig om de site helemaal compleet te maken. Van te voren hadden we telefonisch contact over de uitstraling, de kleding en de werkwijze van de portretfotoshoot. Toen alles duidelijk was spraken we een datum af. Hij wilde het liefst de foto’s deze week nog hebben. Het was even puzzelen, maar ik heb een plekje in mijn agenda kunnen vinden zodat we dat konden realiseren.

In eerste instantie wilde Maarten de foto’s buiten maken, maar dat liet het weer helaas niet toe. Het was grijs en het regende hard. Gelukkig kan ik in mijn ruime fotostudio verschillende kanten op dus krijg je alsnog een hele afwisselende serie. (En misschien had het achteraf zo moeten zijn, want Maarten is helemaal gelukkig met hoe het eindresultaat er nu uitziet en het past perfect op zijn website!)

portret voor website
fotograaf met studio
fotoshoot studio profielfoto
zakelijke portretfoto

Zakelijke portretfoto’s met donkere achtergrond

Vaak wordt er bij een zakelijke portretfoto in de studio meteen gedacht aan een witte achtergrond. Dat is heel mooi, licht en fris maar er is veel meer mogelijk. Wanneer je met licht speelt en juist kiest voor een zwarte achtergrond oogt dat gelijk totaal anders. In eerste instantie zijn mensen er vaak een beetje huiverig voor: “Oogt dat niet te donker?” en “zwart is wel heel zwart”. Het moet inderdaad bij je passen, maar het kan zo chique overkomen. Dit is het altijd het proberen waard! Vind je het niet mooi? Dan verwijderen de foto en gaan we door op wit. Ben je verrast? Dan maken we de zakelijke portretfotoshoot in de studio op zowel een donkere als een lichte achtergrond.

Zakelijke portretfotoshoot met vriendelijke uitstraling

Maarten wilde graag zakelijke portretfoto’s voor zijn website, maar wel nog met een vriendelijke uitstraling. We maakten afwisselend lachende en serieuze foto’s. De sfeer tijdens een portretfotoshoot is altijd ontspannen. Ik heb een ruime verwarmde fotostudio, de muziek staat aan en vooraf drinken we een kop koffie. Daarna gaan we aan de slag. Het is alles behalve spannend en/of ongemakkelijk! Wees daar dus niet bang voor.

fotoshoot in studio linkedin

Tussendoor wisselen van kleding

Van te voren adviseer ik om een extra setje kleding mee te nemen. Zo kun je de foto’s voor diverse kanalen gebruiken en zijn ze nog meer inzetbaar. We maken eerst een serie foto’s met de ene outfit. Dan gaan we even rustig zitten en kijken wat we hebben gemaakt. Hoe vind je het? Wat kan er anders / beter? Wat missen we nog in de serie? Weet je het zelf niet helemaal goed? Dan kan ik je advies geven. Als we eenmaal dit bepaald hebben kun je omkleden en kunnen we een nieuwe serie maken.

linkedin fotoshoot
profielfoto voor social media

Actiefoto’s

Tot slot hebben we samen de foto’s weer bekeken en zo kon ik aan Maarten ook laten zien wat voor invloed de kleding op de foto’s heeft. Wat een verschil hè?
Als laatste foto had Maarten nog een actiefoto in zijn hoofd. Hij was voorbereid en had zijn boekje meegenomen. Voor de website zijn deze actiefoto’s altijd handig.

Foto’s in combinatie met website

Wanneer de foto’s klaar zijn, stuur ik deze naar mijn collega’s van Kwaaijongens. Zij hebben de website ontworpen en geven de foto’s een mooi plekje. Dit doen we ook allemaal in overleg. De lijntjes zijn kort en zo weten we precies wat we moeten doen. Anke heeft het visitekaartje voor Maarten ontworpen, met mijn foto erop. Zo fijn dat we met ons team zo het complete plaatje neer kunnen zetten!