Newborn fotoshoot Nijmegen

Ira belde mij op voor een newborn fotoshoot bij haar thuis in Nijmegen. Ze had namelijk een cadeaubon van haar vrienden gekregen. Dat klopt, wat die had ik een paar maanden eerder persoonlijk voor haar ontworpen ;)

Hoe bereid ik me voor op een newborn fotoshoot?
Ze vroeg hoe alles in zijn werk ging en wat ze ter voorbereiding kon doen. Het is fijn als de kamer waar we de foto’s gaan maken, lekker warm is. Zeker omdat ze ook foto’s wilde zonder kleertjes aan. Op bed is het mooi om een egaal dekbedovertrek te leggen en zoveel mogelijk storende elementen uit de kamer te verwijderen. Trek zelf lichte, egale kleding aan zonder drukke teksten of prints. En verder, vooral niet zenuwachtig zijn. Een newborn fotoshoot is alleen maar fijn! We doen niks wat niet goed voelt, en als de kleine begint te huilen dan stoppen we even. Er is totaal geen haast.
Trouwens, tussen de newborn fotoshoot door laat ik de foto’s zien. Zo kun je zelf aangeven wat je mooi vindt.

Is er een knuffel met een speciale waarde? Of heeft oma met heel veel moeite een dekentje gebreid? Dan is het extra leuk om juist dat te gebruiken tijdens de fotoshoot. Denk hier van te voren even over na.
Ira wilde heel graag foto’s met het witte konijntje. De kleine meid was even groot als de knuffel. Als je over een paar jaar die knuffel weer in je handen hebt, kun je je dat bijna niet meer voorstellen!

Ik wil graag afwisselende newbornfoto’s maken, dus werken we met verschillende onder- en achtergronden. De foto hierboven is gemaakt op de rug van papa. Ook neem ik zelf een mooi kleed mee naar de fotoshoot. Op het moment zelf kijk ik wat de ouders thuis hebben en wat ik hiervan kan gebruiken. Dat vind ik het leukste, want dan maak je het zo persoonlijk mogelijk.

Kan ik ergens meer informatie lezen en foto’s bekijken?
Heb je nog vragen of wil je graag meer lezen over hoe zo’n newborn fotoshoot nou gaat? Kijk dan even op de pagina Newborn. Hier heb ik enkele vragen en antwoorden gebundeld, met natuurlijk veel foto’s uit eerdere shoots. Dan kun je even kijken of mijn stijl jouw aanspreekt.