Newborn photoshoot

Net voor de newborn photoshoot zet ik altijd de verwarming aan, zodat het al lekker warm is als het kersverse gezinnetje komt. Ik heb een leuke poef met zachte dekentjes klaar liggen. Natuurlijk is het ook leuk als je wat persoonlijke spulletjes meeneemt. Denk aan schoentjes, de echofoto, een mutsje of een knuffeltje. Hier maken we enkele foto’s mee. De rest van de serie kunnen we lekker neutraal houden. Wat kijk nou, hier zijn eigenlijk geen andere accessoires voor nodig toch? Zo mooi!

Newborn shoot zeeland
foto met mama
Foto met papa

Fotoshoot met leuke details

Ik heb van de moeder en de vader dezelfde foto gemaakt met het kindje. Dit is leuk voor de ouders als profielfoto of om op te hangen in huis. En natuurlijk als herinnering voor later!

Newborn photoshoot zeeland
Newborn photoshoot papa en mama
Pasgeboren baby

Detailfoto’s

Wat zijn die handjes toch klein! Ik vroeg aan de ouders of ze de handjes vast wilden pakken om het verschil op beeld te krijgen. Extra bijzonder is dat ook de trouwring in beeld is. Een foto vol liefde!

Handjes met papa en mama

Verschillende foto’s

Ik maak altijd foto’s van het kindje apart, maar ook van de ouders samen en apart met het kindje. Wanneer er al een broer of zus is, is het ook heel leuk om daarmee foto’s te maken. Ik heb zelfs ooit foto’s gemaakt van een kindje samen met de hond! Bij deze shoot merkte ik de liefde tussen de ouders en het kindje. Dat heb ik ook op de foto’s kunnen zetten. Bij de foto hieronder heb ik het gezinnetje van achteren belicht waardoor je alleen de silhouetten ziet op de foto. Dit geeft ook een speciaal effect!

Babyvoetjes fotostudio

Silhouettefoto studio

Alle tijd

Ik neem alle tijd voor een newborn photoshoot. Wanneer het kindje het niet meer leuk vind, nemen we gewoon even pauze. Soms helpt een flesje melk, soms helpt een knuffeltje. Het geluid van een stofzuiger lijkt op het geluid van een baarmoeder, soms kan dat ook helpen om het kindje weer rustig te maken. En ja hoor, dat werkt. Vervolgens hebben we een uur naar stofzuigergeluiden geluisterd, tja.. alles voor de foto!

Verwarmde studioshoot
Professionele newborn photo

Advies voor de ouders

Voor de shoot geef ik altijd wat tips mee aan de ouders. Ik vraag altijd of ze het kindje willen vervoeren in een dekentje of in ruim zittende kleding. Het kindje valt meestal in slaap in de auto. Ik begin graag met slaapfoto’s omdat het dan nog lekker rustig is voor het kindje. Daarom is het handig als we de kleren uit kunnen doen zonder hem of haar wakker te maken.

Heel erg bedankt voor de leuke middag! We vonden het erg prettig dat er geen tijdsdruk was en er alle tijd werd genomen! – Dasia