fotoshoot kat brabant

Professionele kattenfotoshoot in de studio

Een kattenfotoshoot vraagt weer een hele andere aanpak dan met bijvoorbeeld honden of portretten van mensen. Katten zijn mooie, bijzondere dieren met een eigen karakter waar de sfeer heel bepalend voor is.

De kat Dex kwam met zijn twee baasjes naar de studio. Hij voelde zich nog niet op zijn gemak toen hij binnen kwam. We nemen daar gewoon de tijd voor. Hij kon lekker op zijn eigen tempo rondlopen en snuffelen, zodat hij kon wennen aan deze nieuwe omgeving. Dex was nog maar 9 maanden, dus het was allemaal een beetje spannend.

Fotograaf Zeeland brabant
Fotograaf dieren katten

Kattenfotoshoot met eigen spulletjes van thuis

De baasjes van Dex hadden zijn mandje meegenomen voor de kattenfotoshoot, daardoor voelde hij zich sneller op zijn gemak. Dex ontspande al vrij snel en ging lekker liggen in zijn mandje.

We doen er alles aan om het dier zich zo comfortabel mogelijk te maken. Dat zie je namelijk terug in de foto’s. Rust is hierbij heel belangrijk.

Spontane fotoshoot kat

ongewdongen katten fotoshoot fotograaf
kat in fotostudio brabant

De fotoshoot duurt vaak gemiddeld een uur, maar ik zit niet aan een tijd vast. Ik neem alle tijd en aandacht om jouw huisdier zo mooi mogelijk op de foto te zetten.

Ik maak trouwens niet alleen foto’s van de kat in zijn geheel, maar ook detailshots van bijvoorbeeld zijn witte snorharen, zijn snoezige oogjes en zijn witte snoetje.

Fotograaf katten omgeving Uden

Waarom een kattenfotoshoot in de studio?

Een kattenfotoshoot vindt vaak plaats in de fotostudio. Dit is een rustige, afgesloten plek waar het dier lekker los kan lopen. We hebben hier een rustige achtergrond en al het licht tot onze beschikking. Thuis oogt vaak rommelig op de foto.

katten fotoshoot in studio

Foto’s samen met baasje ontbrak ook zeker niet. Lekker kriebelen en kroelen samen, Dex genoot hier volledig van en werd er zelfs slaperig van. Tussendoor liet ik de baasjes ook de foto’s zien, dan kun jij ook gelijk zien of dit is wat jij mooi vind! Er werd ook veel gespeeld, Dex werd er moe van!

De foto’s worden eerst nagelopen op scherpte en dan wordt de kleur bewerkt. De foto’s ontvang je dan eerst als een preview in een downloadlink. Daaruit kun jij foto’s kiezen die je mooi vind van jouw fotoshoot. Vervolgens worden de gekozen foto’s bewerkt. Deze ontvang jij in hoge kwaliteit digitaal.

katten fotoshoot professioneel studio brabant

De kattenfotoshoot liep ten einde maar Dex was er nog niet klaar mee. Languit lag hij in de studio, hij had nog totaal geen zin om naar huis te gaan! Met nog slaperige ogen liep Dex toch maar mee met zijn baasjes.

We hebben een fotoshoot gedaan bij Sharon met onze kat Dexx. Sharon gaf ons alle tijd om Dexx te laten wennen. Nam ook alle tijd om de foto’s te maken. We zijn erg blij met het resultaat. Sharon maakt mooie foto’s! – Paul