trouwfotografie nijmegen

Trouwfotografie Nijmegen, Cindy & Michel

De foto hierboven ontstond in het moment zelf. We reden naar de fotolocatie toe en in mijn achteruitkijk spiegel zag ik de koets tussen het groen door rijden. Een prachtig gezicht, de paarden en de koets door het smalle straatje. Snel de auto langs de kant en de boomgaard in. Zie je de pony op de achtergrond mee rennen?

spontane trouwfoto's in nijmegen

Ik vind het mooi hoe deze spontane bruidsfotografie ontstaat door de dag heen. Ik kijk en ervaar de dag en voel wanneer het het juiste moment is om te fotograferen. Juist die ongeposeerde trouwfoto’s zijn het mooiste.

Laat ik trouwens beginnen bij het begin: een kennismakingsgesprek. Heel belangrijk want dan weet ik wie ik voor mijn lens heb en waar je blij van wordt. Cindy en Michel kende ik al, maar toch is het belangrijk om bij elkaar te zitten. We nemen eerst de dag tot in detail door. Welke momenten zijn extra speciaal voor jullie? Vind je juist foto’s in kleur mooi of word je het meest geraakt door zwartwit foto’s? Is er iemand in het bijzonder belangrijk die je extra gefotografeerd wilt hebben? En noem maar op. Op basis hiervan kan ik een persoonlijke bruidsreportage maken.

Spontane trouwfoto's nijmegen

In de weken voor de bruiloft hebben we nog contact of er dingen zijn gewijzigd. Het belangrijkste is dat jij je niet druk hoeft te maken over de foto’s en lekker kunt genieten van jullie dag!

De ochtend van de bruiloft

Van te voren krijg ik vaak de vraag waarom je het aankleden in de ochtend zou laten vastleggen. Nou, omdat het een heel mooi moment is om vast te leggen! Zeker wanneer je het moment deelt met bijvoorbeeld je ouders, broers of vriendinnen. De interactie die dan ontstaat is prachtig.

trouwfotograaf

trouwfotograaf

Echte emoties

Daar ben ik gek op! Het aankleden is trouwens niet alleen mooi om te fotograferen bij de bruid, maar ook bij bruidegom. Kijk maar, wat hadden ze een plezier met het knopen van de stropdas.

originele trouwfotos

Vroeg in de ochtend reed ik naar het huis van Cindy toe. Ze zat op haar kamer in het ouderlijk huis. De visagiste was er al. Ik legde de sfeer vast.

Wat is belangrijk bij trouwfotografie in de ochtend?

Wil je foto’s bij het aankleden? Dit zijn een paar dingen waar je van te voren rekening mee kunt houden.

  • De ruimte. Cindy kleedde zich om in haar ouderlijk huis en het licht viel prachtig naar binnen. Hoe meer licht, hoe beter.
  • Denk er ook aan om alle storende elementen uit de kamer te verwijderen. Denk aan wasgoed en kleine frutseltjes. Die maken de foto’s niet mooier. ;)
  • Wil je een foto van je jurk voordat je hem aanhebt? Hang hem mooi uit op een kledinghanger, dit kan bijvoorbeeld aan de deur of aan de bovenkant van de kast.
  • Met wie wil je dit moment delen? Met je moeder, je beste vriendin of bijvoorbeeld je zussen?
  • Waar zie je jouw geliefde voor het eerst? In het geval van Cindy was dat onderaan de trap. Zo heb je een mooi beeld hoe je de trap afkomt.
spontane trouwfotograaf
aankleden trouwfotografie
aankleden trouwfotograaf
bruiloft blog
aankleden bruiloft
bruiloft
trouwen winssen
trouwen in winssen
trouwfotos closeup

Wil je iets anders dan een bruidsboeket?

Cindy koos voor een bruidscorsage in plaats van een boeket. Erg mooi! En het voordeel hiervan is dat je het de hele dag bij je hebt, zonder dat je het vast moet houden.

trouwfotografie zwartwit

De bruidsreportage!

De foto’s uit de bruidsreportage zijn vaak de foto’s die je een mooie plaats geeft in je huis. Van te voren bekijken we altijd waar we deze foto’s gaan maken. Ik adviseer altijd om verschillende locaties op te zoeken, omdat je reportage dan nog diverser wordt.

Welke locaties kies je dan?

Ik verzorg veel trouwfotografie Nijmegen en omstreken en er zijn zijn zoveel mooie plekjes! Cindy en Michel kozen voor een boomgaard en de dijk. Groen is altijd een goede keuze, maar het moet wel bij je passen. Denk eens na, van welke plekken word jij blij? Waar hebben jullie elkaar ontmoet? Waar komen jullie graag? Juist die plekken zijn de moeite waard om je bruidsreportage te maken.

De bruidsfotografie is trouwens alles behalve geposeerd. De foto’s ontstaan op het moment. Jullie hoeven alleen maar te genieten en dat leg ik vast. Zie je wat voor een lol Cindy & Michel hadden op de koets samen?

nijmegen bruiloft
trouwfotografie in nijmegen
trouwfotograaf in nijmegen
trouwen koets
bruiloft paardenkoets

Inspiratie op de dag

Dit moment weet ik nog zo goed! Ik ben tussen de paarden gaan staan om ze onscherp op de voorgrond te krijgen. Zoiets plan ik nooit van te voren, maar deze inspiratie komt op het moment van fotograferen. En dat is juist het leuke, die spontane momenten!

bruiloft champagne
trouwen in de weilanden

Vader en dochter

Het moment wanneer Cindy uit de koets stapte en samen met haar vader naar Michel liep was zo mooi. Zulke foto’s vind ik het meest spreken in zwartwit. Je hebt dan puur de emotie en geen afleiding.

Bruiloft vader dochter
nijmegen trouwen
fotograaf nijmegen bruiloft
bruiloft nijmegen fotografie

De ceremonie

Cindy & Michel trouwden in de buitenlucht in de koepel. Tijdens de ceremonie heb je eigenlijk niet door dat ik erbij ben. Lekker genieten met jouw gezelschap! Daarna was het tijd om de bruidstaart aan te snijden en te proosten. Ook het diner mocht ik vastleggen. Natuurlijk maak ik niet alleen maar foto’s van mensen die eten, maar ik fotografeer juist de sfeer. De momenten wanneer de opa’s met elkaar lachen, de vrienden grappen maken, de meiden aan het kletsen zijn of wanneer de moeder een stukje voorleest. Die intieme momenten zijn zo mooi om terug te kijken. Tot slot het feest! Dankjewel Cindy & Michel dat ik aanwezig mocht zijn op jullie mooie dag. Ik hoop dat jullie nog heel lang zo verliefd naar elkaar kijken.

trouwfotografie bruidstaart
bruiloft feest
trouwen bruidsfeest