mooie zwangerschapsfoto

Zwangerfoto’s in de studio en buiten

Ha wilde graag zwangerfoto’s in de studio en buiten laten maken. Super leuk, want dan krijg je een hele gevarieerde fotoshoot. Het was droog buiten, dus besloten we eerst deze serie te maken. Het fijne daarvan is dat je lekker kunt wandelen en minder op de camera gefocust bent. Op nog geen minuut rijden van de studio zit een mooi groen plekje.

inspiratie zwangerschapsshoot
zwanger zwartwit foto's
zwangerfoto's in de studio

Wanneer zwangerfoto’s laten maken?

Op het moment van de fotoshoot was Ha 33 weken zwanger. En kijk wat een mooie buik al! Van te voren kun je moeilijk bedenken wanneer de beste tijd voor jou is om de fotoshoot te laten plaatsvinden. Het is natuurlijk leuk om de foto’s te maken wanneer je echt een mooie buik hebt. Toch wil je niet het risico lopen dat je helemaal geen foto’s hebt omdat het kindje ook eerder kan komen. De meeste zwangerfoto’s maak ik bij 32 en 37 weken. Later zou ik afraden. Het is namelijk al twee keer (!!) voorgekomen dat de kleine een paar dagen na de shoot kwam.

bollebuiken photoshoot
orginele zwangerschapsfotoshoot

Het grote deel van de serie maken we ‘naturel’, maar het is ook leuk om een paar foto’s met attributen te maken. Denk aan echofoto’s, een knuffeltje of muisjes. Ha nam de schoentjes mee. Heel schattig!

buiten zwanger foto's
originele zwangerfoto's

fotograaf zwanger foto's

Het leuke aan zwangerfoto’s in de studio is dat je kunt spelen met het licht. De foto hieronder is gemaakt op een zwarte achtergrond met het licht vanaf de zijkant. Dat levert een heel zacht en rustig effect op. Ook ben je in studio niet afhankelijk van het weer en kun je als je dat wilt foto’s met een blote buik maken.

professionele zwangerschapsfotoshoot
zwanger fotoreportage
spontane photoshoot

De fotoshoot verliep heel soepel. Van te voren had Ha al wat zwangerfoto’s doorgestuurd. Handig, want dan weet ik vooraf wat ze mooi vindt. Tussen de fotoshoot door hebben we de foto’s besproken en op het eind mocht de mooiste uitkiezen.

zwarte achtergrond zwangerfoto's
zwangerfoto's zwartwit
zwanger shoot buiten

Wil jij ook graag foto’s laten maken tijdens je zwangerschap? Stuur even een berichtje. Zoals je ziet kan het zowel buiten als in de studio, dus we kunnen een serie maken die helemaal bij jou past.