Hondenfotograaf buiten

Fotoshoot hond in het bos

Een fotoshoot van je hond in het bos als cadeau krijgen, dat is toch super lief? Daniëlle verraste zo haar vriendin. Een tijdje terug mocht ik de hondenfoto’s maken voor het bedrijf van Daniëlle. Haar vriendin zag ze op de website staan en werd gelijk enthousiast. En nu mocht ze zelf voor de camera staan met haar puppy!

dierenfotograaf buiten
Hond fotoshoot

Fotoshoot als verrassing

Om de fotoshoot helemaal als verrassing te geven, had Danielle afgesproken dat ze samen zouden gaan wandelen. Ze zouden allebei met de telefoon wat foto’s van de pup maken, nu hij nog zo jong was. We spraken af bij de Drunense Duinen met Daniëlle. Haar vriendin snapte er niks van toen ze ons zag staan met een grote camera. Ze vloog Danielle om haar nek toen ze hoorde wat we gingen doen. Leuk!

dierenshoot bos

Locatie en belichting

We liepen door het bos en er waren zoveel mooie locaties waar de honden mooi speelden, dat we haast elke 10 meter wel konden stoppen om foto’s te maken. Helemaal niet erg natuurlijk want dan krijg je veel mooie gevarieerde foto’s! Toen we begonnen was het nog redelijk bewolkt, maar toen we bij groot open stuk met water kwam begon de zon ineens te schijnen. Dat geeft toch net even dat beetje extra’s aan de foto.

Fotografie buiten dieren
Hondenfotografie Landerd
Dierenfotograaf Uden

Iedereen tevreden

Ik vind het altijd erg belangrijk dat het dier het leuk heeft en op zijn gemak is. Ik vraag altijd aan het baasje of ze genoeg lekkers mee willen nemen voor de hond, zodat we de aandacht wat makkelijker kunnen krijgen. We dwingen tot niks. Wanneer de hond zich goed voelt, zie je dat ook terug op de foto.

Fotografie Kaatsheuvel
Hondenfotograaf Uden

“Pff wat is het mega moeilijk om foto’s te kiezen, ze zijn allemaal zo super gaaf!!!
– Debbie

Recht in de camera

Het enige wat ik nog miste in de fotoserie was een foto dat de hond recht de camera in keek. Dus, ook al hadden we al een prachtige serie: we gingen door. Debby gaf aan dat de hond het leuk vindt om over een grote tak te lopen. Dan blijft ‘ie namelijk ook iets langer dan twee seconden op een plek staan. En ja hoor, daar lag een mooie tak. Debby riep haar hondje en na tien pogingen hadden we de foto! Wat waren we gelukkig, de serie was compleet.

Hondenshoot Zeeland

Deb is dus enorm enthousiast, kan niets anders zeggen dan meer dan geslaagd. Bedankt!
– Daniëlle

hondenfotograaf in het bos

Ook het hondje van Danielle wilde natuurlijk even op de foto, wat een model is het toch!

Dierenfotograaf Uden
Fotoshoot puppy

Een kijkje achter de schermen bij deze puppyshoot?