Katten fotoshoot in de studio

Leuk, weer een katten fotoshoot in de studio. Weer? Ja, eerder fotografeerde ik Wijfke, kijk hier naar de foto’s.

Vandaag is het de beurt aan Luna. En kijk hoe mooi ze ligt. Een kat fotograferen is natuurlijk heel anders dan een hond. Honden kun je vaak nog goed aansturen, maar de meeste katten een stukje moeilijker. Elk dier is anders en dus kijk ik eerst hoe het diertje reageert. Luna had het wel naar haar zin in de studio en binnen vijf minuten lag ze al languit voor mij.

Naar een tijdje werd ze nieuwsgierig en wilde ze alles zien. Ik vraag altijd aan het baasje om snoepjes mee te nemen, zodat we de aandacht weer terug kunnen krijgen.

Kattenshoot studio

In de studio heb ik een witte en een zwarte achtergrond. Luna heb ik op beide gefotografeerd, omdat ze zoveel verschillende kleuren heeft. Ook maak ik altijd wat foto’s samen met het baasje. De band tussen mens en dier is zo mooi! En voor het baasje is dit natuurlijk ook leuk om te hebben als herinnering.

dierenfoto's studio
kat aaien fotoshoot
Kattenshoot studio zeeland

Op sommige momenten keek Luna recht de camera in. Ik vind het altijd mooi om in ieder geval één zo’n foto toe te voegen aan de serie, omdat je op deze manier goed details van de ogen kunt zien en ook echt met het diertje in contact komt. Vooral op de zwarte achtergrond geeft dit een mooi effect. De kat zelf heeft veel bruintinten in de vacht en ook de ogen hebben bruintinten. En met de zwarte achtergrond valt dit nog meer op.

kattenfotoshoot studio
zittende kat foto
bruine kat studioshoot