Kinderfotograaf Schaijk

Voor mijn website wilde ik graag een video maken waarin ik vertel wie ik ben en wat ik doe. Ik maak spontane fotoreportages, dus het leek me geen goed idee om dit in de fotostudio te vertellen. Het liefst ga ik namelijk met de mensen op pad. Wandelen langs het water, kletsen in het hoge gras of met kinderen spelen en rennen door de bossen. Dit wilde ik daarom terug laten komen in de video. Meteen moest ik denken aan de familieshoot met Juul. Ken je haar nog van de vorige reportage? Ik heb haar een tijdje geleden gefotografeerd in Uden.

Ik belde haar moeder op om te vragen of ik haar een middagje mocht lenen. In ruil voor een paar mooie foto’s. Wanneer Juul dit hoorde werd ze gelijk enthousiast en ze wilde heel graag mee. Roy ging ook mee, om mij te filmen hoe ik als kinderfotograaf, Juul fotografeerde. Juul wilde graag naar het Docus de das-pad in Schaijk. Ze rende door het bos en had de grootste lol.

Kinderfotograaf schaijk 1
Kinderfotograaf schaijk 2
Kinderfotograaf schaijk 3

Fotoshoot Schaijk, spontane foto’s van Juul

Intussen liet ik de foto’s die ik maakte aan Juul zien. Ze was erg onder de indruk van mijn camera. Heel zachtjes fluisterde ze in mijn oor:

Zou ik alstublieft ook één foto mogen maken?

Ik pakte mijn oude camera, deed de band om haar nek en legde uit hoe je een foto kon maken. Heel voorzichtig hield ze de camera vast. “Wow heb ik deze gemaakt? Nu wil ik er één van jou maken, moet je daar gaan staan!” Volgens mij werden de rollen omgedraaid… Juul besloot, nadat ze de foto had gemaakt, dat ze ook fotograaf wilde worden. Ik vertelde hoe je de foto’s terug kon bekijken en legde globaal uit hoe de camera werkte. Ze begon steeds meer te stralen. Prachtig om te zien! Samen maakten we foto’s langs het water. Juul was zo ontzettend trots dat ze mijn camera om haar nek mocht doen.

Kinderfotograaf schaijk 4
Kinderfotograaf schaijk 5

Juul vond het fantastisch… Door jou verandert nu de laatste tekst in vriendenboekjes “wat wil je later worden” van prinses, in fotograaf! Dank je voor de leuke middag en de ontzettend mooie foto’s! – Jopke

Kinderfotograaf schaijk6

Ik had van te voren in mijn hoofd bedacht hoe het filmpje er ongeveer uit zou komen te zien. Grappig, want met kinderen is het zo onvoorspelbaar! Juul heeft genoten en ik ben blij met de beelden. Ben je benieuwd naar de video? Je kunt ‘m hieronder bekijken:

Kinderfotograaf schaijk 8
Kinderfotograaf schaijk 7