newborn fotograaf studio

Newbornshoot in de fotostudio

Deze keer fotografeerde ik Robin tijdens de newbornshoot in de fotostudio. Eerst had ze bedacht om de foto’s thuis te maken, maar aangezien we ook foto’s met de trouwjurk wilden  maken, was de fotostudio een beter plan.

professionele studiofotograaf

newbornshoot in de studio

Voorafgaand aan de newbornshoot in de fotostudio hebben we contact gehad ideeën besproken. Robin wilde graag haar trouwjurk meenemen en daarop haar dochter fotograferen. Een extra leuk detail, want toen ze trouwde was ze namelijk zwanger. In het begin stribbelde de kleine meid een beetje tegen. We besloten de jurk bovenop Robin te leggen, zodat ze de ademhaling en hartslag voelde. Het werkte meteen. Niet heel veel later deed ze haar ogen dicht en konden we deze prachtige serie schieten.

professionele fotograaf newborn

spontane newbornshoot studio
professionele fotoshoot pasgeboren baby

Tijdens de zwangerschapsfotoshoot op de hei vertelde ik Robin over een meisje dat twee dagen na de fotoshoot was bevallen. “Oh wat een timing”, zei Robin nog. En raad eens. Twee dagen na de fotoshoot van Robin kreeg ik het berichtje dat ze was bevallen van een prachtige dochter. Wat een toeval! (Dus, ben je 37 weken zwanger en wil je de bevalling niet langer uitstellen? Boek een fotoshoot! – Grapje natuurlijk.)

fotoshoot pasgeboren baby

Waarom een newbornshoot in de fotostudio?

Het voordeel van een newbornshoot in de fotostudio is dat we hier alle ruimte hebben. In een slaapkamer is het namelijk altijd een beetje passen en meten. Ik heb een verwarmde fotostudio, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ook heb ik hier alle apparatuur om het juiste licht te creëren. Daarnaast is er geen afleidende achtergrond. Ik snap dat het niet altijd mogelijk is om in de eerste paar weken na de bevalling het huis uit te gaan. Dus ben je niet in staat om hierheen te komen? Geen probleem, ik neem gewoon mijn studiolampen mee naar jullie toe.

spontane newborn fotoshoot

newbornshoot professionele fotograaf
professionele studiofotografie
newborn fotoshoot
foto's van je baby laten maken