professionele vriendinnenfotoshoot den bosch

Vriendinnen fotoshoot met visagie Den Bosch

Jaarlijks gaan de vriendinnen met elkaar een weekend weg. Ieder jaar een andere plek met een andere activiteit. Dit jaar werd het een vriendinnen fotoshoot met visagie in Den Bosch, en yes, die mocht ik verzorgen! Enkele maanden van te voren hebben we contact gehad en alles doorgesproken. Voor een deel van de vriendinnen was het nog een verrassing wat we gingen doen. Dat is altijd spannend, of ze het wel leuk vinden. Gelukkig waren ze allemaal enthousiast!

De meiden wilden graag een fotoshoot met visagie. Ze verbleven in een leuk Bed & Breakfast in Den Bosch, waar we begonnen met de eerste foto’s. Ondergesneeuwd kwam ik binnen. We begonnen met een lekkere kop thee om op te warmen.

vriendinnenshoot den bosch
fotograaf vriendinnenshoot
professionele portretfoto den bosch
professionele profielfoto laten maken
portretfoto laten maken buiten
profielfoto maken buiten

Vriendinnenfotoshoot met sneeuw

Sneeuw! Superleuk voor de foto’s zou je zeggen. Klopt, als het mooie sneeuw zou zijn die blijft liggen. Het is iets minder leuk als het heel erg sneeuwt en overal natte plassen liggen, de lucht grijs is en je behalve de sneeuw die op de lens valt geen mooie sneeuw op de grond ziet liggen. Dat laatste was dus het geval. Vies, nat, winterweer.

Er zat maar één ding op: binnen fotograferen. Gelukkig verbleven de vriendinnen in een leuk, ruim Bed & Breakfast in Den Bosch. Helaas kon ik niet voor de deur parkeren, wat zou betekenen dat ik met mijn zware apparatuur door deze sneeuwbui moest. (Echt, op die momenten wilde ik dat ik een sterke assistent bij had.) Toch maar even de auto op een plekje geparkeerd waar het eigenlijk niet mocht, om mijn apparatuur veilig te stellen. Snel weer terug rennen en de auto een paar straten verder op parkeren. Net toen ik het parkeerkaartje uit de automaat haalde kwam er een man naar mij toe. Hij had zijn auto naast mij had geparkeerd en zei: waarom koop je een kaartje? Het sneeuwt, de politie ziet toch niet of er wel of niet een kaartje ligt. Oké, true. Maar voor de zekerheid toch maar een kaartje gekocht.

vriendinnen fotoshoot den bosch

Fotoshoot met visagie

De meiden wilden graag een fotoshoot met visagie. De twee visagisten met wie ik samenwerk waren al eerder op de locatie om de meiden van mooie visagie te voorzien die echt bij ze past. Ondergesneeuwd kwam ik binnen. We begonnen met een lekkere kop thee om op te warmen. Vervolgens hebben we de verschillende ruimtes bekeken en besloten welke kamer het mooist zou zijn voor de foto’s. Ik bouwde de studio op, terwijl ik de groep leerde kennen. Vervolgens begonnen we met de portretten van de meiden apart. Dat is altijd even wennen. We bespraken de foto’s en schoten weer verder. Iedereen kijkt anders naar een foto en natuurlijk ben je kritisch op een foto van jezelf. Dat geeft ook niet. Jij bent ten slotte diegene die er blij mee moet zijn. We gaan door, tot we die hebben ;)

vriendinnenshoot met visagie
vriendinnenfotoshoot den bosch
vriendinnenshoot buiten
fotoshoot met visagie den bosch

Fotoshoot met eigen inbreng

Twee meiden hadden inmiddels een mooie profielfoto en ja hoor, daar kwam de ZON! Het liefst wilden de meiden naar buiten, dus: studio afbreken en hop, de zon in. Ondanks de kou, hebben we leuke groepfoto’s geschoten in de buurt van het Bed & Breakfast. Foto’s bij de stadsmuur, onder bogen, op bruggetjes, bij het water, allemaal verschillende achtergronden. We hadden een mooie serie foto’s geschoten.

Iedereen was inmiddels ijskoud. Hoe lekker is het dan om samen warme chocolademelk te gaan drinken. “Oh, is het mogelijk om daar ook nog een foto van te maken?” Natuurlijk! Ik vind het altijd leuk als mensen met eigen ideeën komen. En daarbij, een warm drankje op dat moment was niet verkeerd. De eerste zaak waar we naar binnen liepen leek vol, maar toen we omdraaiden om naar de volgende kroeg te gaan, bleek dat er achterin nog een extra ruimte was. Ideaal, want daar hadden we alle ruimte. De meiden kletsen over alles en nog wat. Precies dát legde ik vast. Gewoon hoe ze zijn en hoe het moment was.

vriendinnenfotoshoot met visagie

Wel grappig, toen ik terug liep naar de auto was de sneeuw verdwenen. Je raad het al, ook op de ramen van de auto’s. Dat was een dure fotoshoot geworden anders ;)