Fotoshoot jaaroverzicht 2021

Elke maand maak ik, sinds 2015, een overzicht in woord en beeld. Zo krijg je in één oogopslag een idee van mijn werk als fotograaf. Hierbij mijn portfolio van 2021.

Maart 2021
fotograaf met studio sharon willems zeeland

In maart had ik de prachtige kat Dex te gast in de fotostudio. Eerst heb ik hem de tijd gegeven om te wennen. In de tussentijd dronk ik een kop koffie met de baasjes en sprak ik de wensen door. Op een gegeven moment voelden we aan dat Dex het wel prima naar zijn zin had en ik begon met fotograferen. Hij ging er zelfs lekker voor liggen! Ik vind het heel belangrijk dat het dier op zijn gemak is. Dat zie je namelijk terug in de foto, dus daar neem ik volledig de tijd en de aandacht voor.

Angelique en Jelle zijn verloofd en gaan in april trouwen. Voorafgaand aan de bruiloft mocht ik de loveshoot verzorgen. De foto’s worden gebruikt voor de uitnodiging, het bedankkaartje, het boekje van de kerk en ze worden geplaatst op het gebak. Hoe leuk is dat? Angelique en Jelle delen samen een passie voor muziek. Dit verwerkten we ook in de fotoshoot.

Vader en zoon kwamen samen naar de fotostudio voor een LinkedIn fotoshoot. Beide hadden ze een nieuwe profielfoto nodig en dan is samen leuker dan alleen! Eerst maakte ik van ieder individuele foto’s in een zakelijke stijl.
En ja, nu ze toch samen in de studio waren maakte ik meteen een foto van vader en zoon samen. Daar waren ze erg blij mee.

Voor een webshop fotografeerde ik BBQ-materialen. Als je nu naar de foto’s kijkt, lijkt het makkelijk, maar het is een uitdaging. De producten spiegelen aan alle kanten. Het is allemaal gelukt en de foto’s staan al online.

Van Anne haar mooie zwangerschapsbuik maakte ik een silhouetfoto. Bij zo’n foto komt de buik mooi naar voren. En het is een keer iets anders dan een standaard zwangerschapsfoto.

Regelmatig heb ik newbornfotoshoots. Deze keer was Nikki aan de beurt. Ze kwam met haar partner, hun zoontje en hun pasgeboren dochter naar de fotostudio. Door het autorijden was de kleine helemaal rustig geworden. Ik begon met het maken van foto’s van de twee kinderen samen. Haar grote broer bleef zijn pasgeboren zusje maar knuffels en kusjes geven, zo trots was hij! Mooi om te zien. Daarna fotografeerde ik het hele gezinnetje samen. Vaak zijn dit de eerste gezinsfoto’s, heel speciaal dus. Tussendoor maakte ik ook detailfoto’s van de handjes en de voetjes. De foto’s heb ik tot slot verwerkt in een album. Zo kunnen ze altijd weer even terug naar dit moment!

fotograaf sharon portfolio maart

In maart had ik de prachtige kat Dex te gast in de fotostudio. Eerst heb ik hem de tijd gegeven om te wennen. In de tussentijd dronk ik een kop koffie met de baasjes en sprak ik de wensen door. Op een gegeven moment voelden we aan dat Dex het wel prima naar zijn zin had en ik begon met fotograferen. Hij ging er zelfs lekker voor liggen! Ik vind het heel belangrijk dat het dier op zijn gemak is. Dat zie je namelijk terug in de foto, dus daar neem ik volledig de tijd en de aandacht voor.

Angelique en Jelle zijn verloofd en gaan in april trouwen. Voorafgaand aan de bruiloft mocht ik de loveshoot verzorgen. De foto’s worden gebruikt voor de uitnodiging, het bedankkaartje, het boekje van de kerk en ze worden geplaatst op het gebak. Hoe leuk is dat? Angelique en Jelle delen samen een passie voor muziek. Dit verwerkten we ook in de fotoshoot.

Vader en zoon kwamen samen naar de fotostudio voor een LinkedIn fotoshoot. Beide hadden ze een nieuwe profielfoto nodig en dan is samen leuker dan alleen! Eerst maakte ik van ieder individuele foto’s in een zakelijke stijl.
En ja, nu ze toch samen in de studio waren maakte ik meteen een foto van vader en zoon samen. Daar waren ze erg blij mee.

Voor een webshop fotografeerde ik BBQ-materialen. Als je nu naar de foto’s kijkt, lijkt het makkelijk, maar het is een uitdaging. De producten spiegelen aan alle kanten. Het is allemaal gelukt en de foto’s staan al online.

Van Anne haar mooie zwangerschapsbuik maakte ik een silhouetfoto. Bij zo’n foto komt de buik mooi naar voren. En het is een keer iets anders dan een standaard zwangerschapsfoto.

Regelmatig heb ik newbornfotoshoots. Deze keer was Nikki aan de beurt. Ze kwam met haar partner, hun zoontje en hun pasgeboren dochter naar de fotostudio. Door het autorijden was de kleine helemaal rustig geworden. Ik begon met het maken van foto’s van de twee kinderen samen. Haar grote broer bleef zijn pasgeboren zusje maar knuffels en kusjes geven, zo trots was hij! Mooi om te zien. Daarna fotografeerde ik het hele gezinnetje samen. Vaak zijn dit de eerste gezinsfoto’s, heel speciaal dus. Tussendoor maakte ik ook detailfoto’s van de handjes en de voetjes. De foto’s heb ik tot slot verwerkt in een album. Zo kunnen ze altijd weer even terug naar dit moment!

Februari 2021

portfolio professionele fotograaf zeeland

Voor het reclameblad van de Plus mocht ik baklava fotograferen. Deze productfoto’s verschijnen in de week van 26 april in het blad.

Begin februari lag Nederland bedekt onder een dikke laag sneeuw. Extra origineel om dan zwangerschapsfoto’s te maken.

Martijn kwam naar de fotostudio met kattenluikjes uit zijn webshop. Hij wilde graag professionele foto’s laten maken, zodat de klant een goed beeld krijgt van de verschillende producten. Hij had de kattenluikjes in wit en zwart. Het belangrijkste is dan dat de foto’s identiek zijn en alleen de kleur verschilt. Dat is gelukt. De foto’s stonden diezelfde week nog online.

Voor een notariskantoor maak ik al een tijdje de portretten van het team. Nu kwamen er twee nieuwe medewerkers bij en die mochten natuurlijk niet ontbreken op de teampagina. Ik zorg dat deze foto’s mooi aansluiten bij de rest en dat je eigenlijk niet kunt zien dat deze later zijn gemaakt.

In 2018 mocht ik de loveshoot en de bruiloft van Wilke fotograferen. Nu kwam ze terug voor een zwangerschapsfotoshoot in de studio. Hoe leuk! Ik fotografeerde ze als silhouet, evenals op witte en zwarte achtergrond. We eindigden de fotoshoot met het strooien van muisjes over de buik.

Femke had ik ook al eerder voor mijn camera gehad: bij een LinkedIn-fotoshoot en foto’s van tijdens haar eerste zwangerschap. Nu was ze in verwachting van haar tweede kindje en mocht ik haar weer fotograferen.

Tot slot maakte ik zakelijke foto’s voor een website: dit gaat van foto’s van de ruimte tot portretten van de ondernemers.

fotograaf zeeland portfolio

Voor het reclameblad van de Plus mocht ik baklava fotograferen. Deze productfoto’s verschijnen in de week van 26 april in het blad.

Begin februari lag Nederland bedekt onder een dikke laag sneeuw. Extra origineel om dan zwangerschapsfoto’s te maken.

Martijn kwam naar de fotostudio met kattenluikjes uit zijn webshop. Hij wilde graag professionele foto’s laten maken, zodat de klant een goed beeld krijgt van de verschillende producten. Hij had de kattenluikjes in wit en zwart. Het belangrijkste is dan dat de foto’s identiek zijn en alleen de kleur verschilt. Dat is gelukt. De foto’s stonden diezelfde week nog online.

Voor een notariskantoor maak ik al een tijdje de portretten van het team. Nu kwamen er twee nieuwe medewerkers bij en die mochten natuurlijk niet ontbreken op de teampagina. Ik zorg dat deze foto’s mooi aansluiten bij de rest en dat je eigenlijk niet kunt zien dat deze later zijn gemaakt.

In 2018 mocht ik de loveshoot en de bruiloft van Wilke fotograferen. Nu kwam ze terug voor een zwangerschapsfotoshoot in de studio. Hoe leuk! Ik fotografeerde ze als silhouet, evenals op witte en zwarte achtergrond. We eindigden de fotoshoot met het strooien van muisjes over de buik.

Femke had ik ook al eerder voor mijn camera gehad: bij een LinkedIn-fotoshoot en foto’s van tijdens haar eerste zwangerschap. Nu was ze in verwachting van haar tweede kindje en mocht ik haar weer fotograferen.

Tot slot maakte ik zakelijke foto’s voor een website: dit gaat van foto’s van de ruimte tot portretten van de ondernemers.

Januari 2021
Professioneel fotograaf brabant studio

Het nieuwe jaar is heftig begonnen. Ik fotografeerde namelijk een afscheidsdienst van een prachtig, maar veel te klein meisje. Na een zwangerschap van 7 maanden is haar hartje gestopt met kloppen. Wát een intens verdriet voor haar grote broer en haar ouders. Ze hadden zo uitgekeken naar haar, evenals de familie. Die liefde voor de kleine was gisteren overal voelbaar. Eerst maakte ik foto’s bij het gezinnetje thuis, om vervolgens buiten op de straat vast te leggen hoe familie en vrienden waren verzameld om samen ballonnen in de lucht op te laten. De dienst werd gevuld met alleen maar mooie woorden. Daarna droegen de ouders het kleine kistje richting de begraafplaats. Hier zijn geen woorden voor om dit te beschrijven. Het enige wat ik kan doen is de familie alle sterkte toewensen. Ondanks dat ook bij mij de tranen over mijn wangen liepen heb ik toch een dierbare herinnering kunnen vastleggen. Als ze op een dag het album er eens bij willen pakken, kan dat in ieder geval en is de steun die ze hebben gekregen van familie en vrienden weer even voelbaar.

Nog geen dag later mocht ik weer newbornfoto’s in de fotostudio maken. Dan besef je weer hoe dierbaar het is om deze prachtige herinneringen vast te leggen. Je kunt je over een paar jaar bijna niet meer voorstellen hoe klein ze waren!
In december fotografeerde ik Lisa met haar zwangere buik en nu kwam ze met haar prachtige kindje naar de fotostudio. Ook mocht ik Tess van een paar weken oud fotograferen evenals de kleine van Milou. Van de zwanger- en newbornshoot van de dochter van Monique maakte ik een album zodat ze altijd even terug kan naar deze momenten.

Het team van Kwaaijongens is verder uitgebreid en ik maakte de portretfoto van Lex. Die stond dezelfde middag nog op de website. Zo snel kan het gaan.

Bij een bedrijf in Utrecht mocht ik in twee dagen al het personeel fotograferen, geheel coronaproof. Ik bouw dan op locatie een hele studio op. De mensen mogen zelf ter plekke de mooiste foto’s uitkiezen, zo weet ik zeker dat iedereen er blij mee is. In veel gevallen kiezen de bedrijven voor een witte achtergrond, zij kozen voor een donkergrijze. Dat geeft een chique uitstraling.

Fleur heb ik al verschillende keren voor mijn camera gehad. Nu is ze een bedrijf gestart en kwam ze met haar producten, olieflesjes, naar de fotostudio. Naast deze flesjes verzorgde ik de productfoto’s van een nieuwe brillencollectie.
Productfotografie lijkt misschien simpel, maar het is altijd een uitdaging. Deze producten weerspiegelen en het is zonde als je vervolgens de hele studio in de reflectie ziet. Ook is het belangrijk dat de kleuren realistisch zijn en dat de compositie bij alle foto’s hetzelfde is.

Vanuit een hoogwerker fotografeerde ik vogelwering op de zonnepanelen. Mijn foto’s worden op de verpakking geplaatst en die verpakking kun je straks zien in alle bouwmarkten in Nederland.

Portfolio newbornfotograaf in brabant

Het nieuwe jaar is heftig begonnen. Ik fotografeerde namelijk een afscheidsdienst van een prachtig, maar veel te klein meisje. Na een zwangerschap van 7 maanden is haar hartje gestopt met kloppen. Wát een intens verdriet voor haar grote broer en haar ouders. Ze hadden zo uitgekeken naar haar, evenals de familie. Die liefde voor de kleine was gisteren overal voelbaar. Eerst maakte ik foto’s bij het gezinnetje thuis, om vervolgens buiten op de straat vast te leggen hoe familie en vrienden waren verzameld om samen ballonnen in de lucht op te laten. De dienst werd gevuld met alleen maar mooie woorden. Daarna droegen de ouders het kleine kistje richting de begraafplaats. Hier zijn geen woorden voor om dit te beschrijven. Het enige wat ik kan doen is de familie alle sterkte toewensen. Ondanks dat ook bij mij de tranen over mijn wangen liepen heb ik toch een dierbare herinnering kunnen vastleggen. Als ze op een dag het album er eens bij willen pakken, kan dat in ieder geval en is de steun die ze hebben gekregen van familie en vrienden weer even voelbaar.

Nog geen dag later mocht ik weer newbornfoto’s in de fotostudio maken. Dan besef je weer hoe dierbaar het is om deze prachtige herinneringen vast te leggen. Je kunt je over een paar jaar bijna niet meer voorstellen hoe klein ze waren!
In december fotografeerde ik Lisa met haar zwangere buik en nu kwam ze met haar prachtige kindje naar de fotostudio. Ook mocht ik Tess van een paar weken oud fotograferen evenals de kleine van Milou. Van de zwanger- en newbornshoot van de dochter van Monique maakte ik een album zodat ze altijd even terug kan naar deze momenten.

Het team van Kwaaijongens is verder uitgebreid en ik maakte de portretfoto van Lex. Die stond dezelfde middag nog op de website. Zo snel kan het gaan.

Bij een bedrijf in Utrecht mocht ik in twee dagen al het personeel fotograferen, geheel coronaproof. Ik bouw dan op locatie een hele studio op. De mensen mogen zelf ter plekke de mooiste foto’s uitkiezen, zo weet ik zeker dat iedereen er blij mee is. In veel gevallen kiezen de bedrijven voor een witte achtergrond, zij kozen voor een donkergrijze. Dat geeft een chique uitstraling.

Fleur heb ik al verschillende keren voor mijn camera gehad. Nu is ze een bedrijf gestart en kwam ze met haar producten, olieflesjes, naar de fotostudio. Naast deze flesjes verzorgde ik de productfoto’s van een nieuwe brillencollectie.
Productfotografie lijkt misschien simpel, maar het is altijd een uitdaging. Deze producten weerspiegelen en het is zonde als je vervolgens de hele studio in de reflectie ziet. Ook is het belangrijk dat de kleuren realistisch zijn en dat de compositie bij alle foto’s hetzelfde is.

Vanuit een hoogwerker fotografeerde ik vogelwering op de zonnepanelen. Mijn foto’s worden op de verpakking geplaatst en die verpakking kun je straks zien in alle bouwmarkten in Nederland.