December 2017

Midas, een mooie donkere teckel heb ik gefotografeerd op een zwarte achtergrond. Met de juiste belichting ontstaat er dan zo’n mooi effect door zwart op zwart te fotograferen.

Anke kwam samen met haar gezinnetje naar de fotostudio voor een spontane fotoshoot. De kinderen hadden grote schik en we speelden verschillende spelletjes. Het plezier straalt van de foto’s af! Dat geldt ook voor de familiefotoshoot van Heidi, alleen waren hier de kinderen al een stuk ouder. Je ziet dat ze het samen leuk hebben en dat ze als zichzelf op de foto staan, dat vind ik belangrijk.

Ook mocht ik voor verschillende bedrijven een reportage verzorgen. De foto’s worden gebruikt voor een nieuwe website, brochures en social media. Het blijft tof om een kijkje achter de schermen te mogen nemen en de passie van de ondernemers vast te leggen.

Voor Breaking Roels maakte ik sfeerfoto’s van de gebakjes. Zo leuk om van iets moois nóg iets mooiers te maken.

En, er werden in december ook weer baby’tjes geboren waar ik de eerste foto’s van mocht maken. Kindjes van nog geen 10 dagen oud, zo klein en puur! Zowel in de studio als bij de ouders thuis. We kijken samen wat voor het gezinnetje het fijnste is.

Terwijl ik dit schrijf besef ik me dat dit alweer het laatste maandoverzicht van 2017 is. Het gaat zo snel! En wat bof ik dat ik zoveel mooie fotoshoots mag maken. Ik ben dankbaar, heel dankbaar!

fotograaf denbosch december 2017
November 2017

Oh, wat ben ik blij met mijn nieuwe fotostudio! Ik kan er zelfs een heel elftal in kwijt. De fotoshoot van het zaalvoetbalteam uit Zeeland is het bewijs. ;) De mannen hadden zo veel schik samen en juist dat teamgevoel legde ik vast.

Voor het Ontmoetingshuis in Zeeland maakte ik portretfoto’s van het team in de studio. Handig, want zo hoeven niet alle foto’s op hetzelfde moment gemaakt te worden en zijn ze toch allemaal hetzelfde.

Marjolein stuurde tijdens haar zwangerschap met 37 weken een berichtje of ze nog terecht kon voor een last minute zwangerschapsfotoshoot. Nog geen 24 uur later stond ze in mijn studio. Gelukkig maar, want een paar dagen later is ze bevallen van haar prachtige zoon Thijs. En yes, ik mocht de newbornfotoshoot bij haar thuis vastleggen. Wat een prachtig mannetje.

Elke en haar vriendinnen wilden een vriendinnen fotoshoot buiten. Het was zondagochtend en er was een ijskoude wind. De meiden trokken zich er niks van aan en lagen zelfs tussen de bladeren op de grond. Respect! Met bevroren vingers reed ik terug naar huis. Het was het waard, want de foto’s zijn perfect geworden!

Joyce en haar zussen kozen juist voor een vriendinnen fotoshoot in de studio. Alle drie kwamen ze binnen met koffer vol kleding. Samen keken ze wat het mooiste bij elkaar stond. Daarna konden we aan de slag. We hadden zoveel leuke foto’s dat het moeilijk was om te kiezen.

Het was ook een maand met veel dieren voor mijn camera. Dat blijf ik leuk vinden. Pluis fotograferen was een eitje, ze ging er heel relaxt voor liggen. Boefje en Tijgertje waren iets meer een uitdaging, maar met wat trucjes en chantagemiddelen ging het goed. Bij Dierenkliniek Nuland maakte ik een bedrijfsreportage. We hadden honden, katten en konijnen als modellen en ze deden het super. De connectie tussen mens en dier vond ik het mooiste en dat is ook wat je terug ziet in de foto’s.

fotograaf uden novemver 2017
Oktober 2017

Hoe leuk is het om een foto van 10 jaar geleden na te maken in dezelfde setting? Dat hebben we gedaan bij een familiefoto van Sabina. Erg grappig! Ik heb ze onder elkaar in de collage staan, zodat je het verschil kunt zien. En nu we toch de hele familie bij elkaar hadden, zijn we meteen naar buiten gegaan voor een mooie familie fotoshoot. Lekker buiten rennen en rollen door het zand!

Vanuit Lelystad (!!) kwam Annoeskja naar mijn studio in Brabant voor een frisse, professionele fotoserie. Van te voren heb ik gebrainstormd en mijn ideeën naar haar doorgestuurd. Zo konden we de fotoshoot optimaal voorbereiden en meteen zien of we op één lijn zaten. Dat was zeker het geval en de shoot ging heel goed. We hadden zelfs zoveel foto’s dat ze bijna niet meer kon kiezen. ;)

Voor de website van een rijschoolhouder in Tilburg maakte ik actiefoto’s tijdens een rijles en bij een computerwinkel legde ik de sfeer en de werkzaamheden vast. Bij deze reportages is het mooi om de passie van de ondernemers in beeld terug te zien.

De studio gebruik ik steeds en steeds meer. Zeker nu het winter begint te worden. Janneke & Lars hebben een nieuwe LinkedIn foto en ik maakte veel productfoto’s. Ook heb ik in de fotostudio veel werk hangen, zodat mensen kunnen kijken (en voelen!) welke mogelijkheden er zijn om je foto op af te drukken. We kijken samen naar wat past in de huiskamer en hoe jouw foto het mooiste uitkomt.

In Heumen fotografeerde ik een prachtig kindje van 4 weken oud. En voor Earlybirds maakte ik een reportage in het ziekenhuis. Een tweeling, met 28 weken geboren. Onwijs heftig voor de ouders. Wat een dankbaarheid en waardering toen ik de foto’s leverde. Ik hoop oprecht dat de kindjes snel thuis komen en alles goed afloopt.

fotograaf denbosch oktober 2017
September 2017

In september maakte ik samen met Roy een roadtrip door Italië. Intens genoten! Toen ik terugkwam mocht ik meteen met het leukste werk beginnen; de bruiloft van Anky & Marjan. Fantastisch die energie die ze uitstralen samen. Hier kan ik veel over vertellen, maar moet je eigenlijk gewoon zelf bekijken. En het leuke werk hield niet op: daarna trouwden namelijk Teun & Jeannette in Zaltbommel. Elke bruiloft is zo anders, waardoor het zo bijzonder blijft.

Voor Luma Group maakte ik zakelijke portretten. Van te voren keken we welke soort foto’s bij de ondernemers en het bedrijf aansluiten. We kozen voor professionele foto’s op een buitenlocatie. Niet te statisch. Allemaal in hetzelfde licht op dezelfde manier gefotografeerd. Zie je wat voor een rust dat uitstraalt?
Dominique wilde ook graag een zakelijk portret, juist wel in de studio. Een foto waar hij zichzelf in herkent. We maakten een serie, bespraken deze en gingen door tot hij er 100% blij mee was.

Ongeveer twee jaar geleden fotografeerde ik Ilse toen ze zwanger was en vervolgens mocht ik de newbornfotoshoot van Imke maken. Nu wordt Imke een grote zus en stuurde ze me weer een berichtje. Zo leuk. Ook om te zien hoe Imke was gegroeid. Deze keer fotografeerde ik Ilse in de studio. En nu wachten tot de kleine geboren is, dan mag ik weer!

fotograaf uden september 2017
Augustus 2017

Voor het allereerst een fotoshoot in de nieuwe studio. Een zwangerschapsfotoshoot. Ik ben blij met het resultaat, onder andere prachtige silhouetfoto’s kunnen maken. Yvette zag deze foto’s en besloot dat ze haar zwangerschapsfotoshoot ook in de studio wilde laten maken. Van te voren stuurde ze me nog een berichtje: “mag ik mijn hond misschien meenemen?” Natuurlijk! Ruimte genoeg.

De productfoto’s voor Beko Verpakkingen kon ik deze keer ook in mijn studio maken. Handig, want we konden alles uitstallen en in alle rust werken. Voor andere opdrachtgevers is het juist handig dat ik de foto’s op het bedrijf zelf kom maken. Zeker als het om veel producten gaat. Deze keer ging het om snackverpakkingen en frietzakken. Het mooiste is natuurlijk als de verpakkingen gevuld zijn, dus schakelden we de lokale friettent in.

Ik ga trouwens workshops verzorgen voor ondernemers die zelf hun productfoto’s willen maken. Je kunt je vanaf nu inschrijven. Dat geldt ook voor de workshop basisfotografie. De eerste inschrijvingen zijn al binnen en ik kan niet wachten om te beginnen!

fotograaf denbosch augustus 2017
Juli 2017

Een militair in uniform met zijn paar weken oude dochtertje in zijn armen, zijn vrouw trots naast hem. Dat kunnen alleen maar mooie foto’s worden toch? Klopt! Het was prachtig. Hij nam afscheid op de kazerne en zijn collega’s hadden hem verrast met een fotoshoot.

Van het ene bijzondere moment door naar het andere: een tweeling die met 33 weken werd geboren. Twee prachtige meisjes, maar oh zo klein. Ik legde vast hoe de kersverse ouders naar ze keken, ze vastpakte en knuffelde. Mooie herinneringen voor later.

Zo legde ik ook een avondwake en een crematie vast. Dat gebeurt steeds vaker, maar toch krijg ik vaak nog de reactie: waarom? Nou, die dagen gaan vaak zo aan je voorbij. Ik fotografeer hoe mensen elkaar vastpakken voor steun, hoe iemand met liefde een stukje voordraagt, hoe er wordt gelachen bij het ophalen van herinneringen… het zijn vaak zulke mooie momenten die langs je heen gaan. En geloof me, als ik tijdje later de foto’s aan de familie laat zien: zo dankbaar! Laatst kreeg ik knuffel omdat ze er zo ontzettend blij mee waren, dat ze deze foto’s als herinnering hebben. Dat raakt me echt. En daarom fotografeer ik ook deze momenten met liefde!

fotograaf denbosch juli
Juni 2017

“Sharon ik ben echt niet fotogeniek hoor.” Dit krijg ik zo vaak te horen. Zo zonde die onzekerheid. Tijdens een fotoshoot merk ik vaak dat dat minder wordt. We bekijken de foto’s tussendoor en mensen zien dan dat ze wél mooi op een foto kunnen staan. Als je je maar op je gemak voelt. Samen kijken we wat je mooi vindt en wat bij jou en het doel van de foto past. Bij de één is dat een rustige foto in de studio, bij de ander een spontane foto buiten. Zie je wat de setting doet met het gevoel van de foto?

Steeds vaker mag ik fotografie combineren met video. Voor Beko Verpakkingen maak ik altijd de productfoto’s. Nu maakte ik vier video’s over hun grote verhuizing. Tof om te doen. Ze zijn vaak bekeken, geliked en gedeeld.

In 2015 fotografeerde ik voor Adrie’s Hairstyling in Zaltbommel. Ze hebben nu twee jaar in de winkel gehangen en op de website gestaan: tijd voor nieuw beeldmateriaal. Zowel in de kapsalon als in de studio hebben we de foto’s gemaakt.

Juni is ook echt een maand voor de vrijgezellenfeesten. Steeds vaker zit er ook een fotoshoot in het programma. Ik probeer altijd wat origineels te bedenken en er echt een leuke middag van te maken. Leonie en Guido fotografeerde ik samen met hun paarden. Heel natuurlijk, lekker in de wei. Geen statische portretten, maar wanneer ze echt contact maakten samen.

Tanya en Mark waren een jaar samen en dat moet je vieren. Mijn eerste fotoshoot in het plaatsje Zeeland sinds ik hier woon. En oh wat een prachtige plekjes hebben ze hier! Er gaan er nog veel volgen, dat weet ik zeker.

Op de boerderij maakte ik foto’s van Remi en Rianne met hun dochtertje. Rennen door het gras, spelen in de hooibalen en kletsen met de koeien. Pure emoties. Kijk naar die zwartwitte bruidsfoto van moeder en zoon. Een echte lach, dat is goud waard toch?

fotograaf denbosch juni 2017
Mei 2017

Mei! Een spannende maand. Samen met Roy heb ik een huis gekocht in het plaatsje Zeeland (Brabant) en wat is het fijn. Ik geniet er elke dag van. Hier in Zeeland staat ook het hoofdkantoor van Kwaaijongens. Een mooie groep mensen waar je echt van op aan kunt. Ik werk veel met ze samen.

Een voorbeeld hiervan is de website van Alexandra. Roel heeft de hosting omgeving ingeregeld, de installatie van wordpress gedaan inclusief het security gedeelte, Eric heeft de opzet gemaakt, Andre heeft de teksten geschreven en ik de foto’s gemaakt. Mooi he, als je zoiets met z’n allen mag doen? Dat geldt trouwens ook voor Insucare.nl Die website is al in de lucht. Daar hebben we met het team veel voor mogen doen.

Mei was ook de maand van de bruiloft van Esther&Marijn. Ze hielden een kleine, knusse bruiloft. Vroeg in de ochtend fotografeerde ik hoe Marijn zich voorbereidde op hun dag. Trots stond hij in zijn mooie pak voor de spiegel. Beneden kwam Esther binnen. Marijn verstopte zich snel op de wc, zodat zij hem nog niet zag. Vervolgens trok in de slaapkamer Esther haar jurk aan, terwijl Marijn beneden op haar wachtte. De bruiloft van Frank & Mimi mocht ik ook fotograferen. Ze hadden een ‘Londen Bus’ geregeld voor alle daggasten, zo tof!

In Herwijnen en Arnhem maakte ik schoolfoto’s. Niet saai voor zo’n ouderwets blauw doek, maar op veilingkistjes. De kinderen kwamen helemaal vrolijk binnen toen ze dat zagen.

De vriendinnen fotoshoot in Den Bosch was ook leuk. De meiden hadden mij gevonden via Google en halverwege het gesprek bleek dat we op dezelfde middelbare school hebben gezeten. De wereld is klein.

In Heerewaarden fotografeerde ik de kinderen van Anke. Zelf heeft ze geen één foto waar haar kinderen alle drie mooi opstaan. Ik stelde voor om naar het waalstrandje te gaan en daar lekker in het zand te spelen, bloemetjes plukken in het gras en door het water te rennen. De kinderen straalden!

LinkedIn is een populair platform en ik merk dat steeds meer mensen het belangrijk vinden dat ze een goede profielfoto hebben. In Arnhem fotografeerde ik Harriet & Nick, in Oss maakte ik een nieuwe profielfoto van Sandra en ik ontving Lucy en Jessie in mijn studio. Ben jij ook toe aan een nieuwe profielfoto? Ik help je graag!

fotograaf uden mei
April 2017

Het was een maand vol uitersten. De brandweer hield een grote brandweeroefening en daar mocht ik bij zijn. Alles werd onder rook gezet en iedereen werd opgetrommeld. Bijzonder om te zien hoe zoiets gaat.

Voor Logistiek Concurrent heb ik al eerder een bedrijfsreportage mogen maken. Ditmaal waren er nieuwe actiefoto’s en portretfoto’s van het personeel nodig. Ook Shirley hielp ik aan mooie bedrijfsfoto’s. Dat was wel een stukje rijden, haar praktijk ligt namelijk in Haarlem. Maar dat maakt niet uit, de foto’s zijn tof geworden.

In Soest fotografeerde ik een familie. Het was een warme dag, dus iedereen met blote voeten in het zand. Diezelfde dag ontmoette ik Sonja en haar vriendinnen in het park in Den Bosch. Ze waren samen een weekendje weg en wilden vriendinnenfoto’s. We hebben erg gelachen, gerend en gerold door het gras. In Tilburg stelde een familie voor om de foto’s in de achtertuin te maken. Oma was er ook bij en kon niet ver lopen. Hmmm… dat kan, alleen foto’s in de achtertuin zijn meestal niet de mooiste. De achtergrond is namelijk heel druk dan. Ik liep even door de wijk, op zoek naar een rustige achtergrond. Yes! Een stukje groen op nog geen paar minuten afstand. In overleg besloten we daar heen te gaan. Wat was iedereen achteraf blij met deze beslissing!

Het bruiloftsseizoen is weer begonnen en dat betekent volop genieten van de liefde. Na al die bruiloften die ik al mocht fotograferen de afgelopen jaren blijf ik het een eer vinden om gevraagd te worden. De dag na de bruiloft van Cindy&Michel in Winssen fotografeerde ik een prachtig meisje van een paar dagen oud in Dordrecht. Nog geen dag later maakte ik een reportage op een crematie. Heel heftig, maar oh zo waardevol voor de familie.

fotograaf denbosch april
Maart 2017

Tegenwoordig ben ik vrijwilliger bij de stichting Earlybirds Fotografie. Als fotograaf fotografeer je dan te vroeg geboren kindjes in het ziekenhuis. Het is ontzettend mooi iets voor de ouders te kunnen betekenen. Afgelopen maand fotografeerde ik Justin met zijn familie. Hij is met 33 weken te vroeg geboren. Nu is alles gelukkig goed en genieten ze thuis van elkaar. 

Ankie is inmiddels vertrouwd geraakt aan mijn manier van werken. Ze verraste haar tante Melinda met een fotoshoot met visagie. Haar tante vond het geweldig. Monique heb ik ook al meerdere keren voor mijn camera gehad. Ditmaal wilde ze een nieuwe, zakelijke profielfoto. Ik kwam bij haar thuis en kletsten wat. De hond Bruno liep wat om Monique heen. Na de reportage met Monique schoot ik als extraatje nog een portret van Bruno. Daar was ze achteraf zo ontzettend blij mee! 

Cedric wilde een zakelijke profielfoto. Hij had in een blog gelezen dat ik Maudy had opgehaald bij het treinstation en of ik dat ook voor hem wilde doen, natuurlijk! Saffira had ik vorig jaar gefotografeerd samen met haar broer en zijn vriendin. Ditmaal was de hele familie aan de buurt. In de smalle straatjes in en tussen het groen hebben we gefotografeerd in het zonnetje. Ook Inge heb ik vorig jaar al voor mijn lens gehad met haar vriendinnen. Nu ging ze voor een familie fotoshoot in de Drunense Duinen. Haar dochtertje werkte goed mee en het was heel gezellig. Net voordat ik mijn laatste foto wilde maken deed ze eigenwijs haar handen over elkaar en zei ze: “Klaar! Pannenkoeken eten!” Bij de familie fotoshoot in Rosmalen waren we ook afhankelijk van het humeur van de kinderen, maar ook dat ging boven verwachting goed. We hadden de speeltuin als locatie uitgekozen, dus ja, dan kun je het al bijna niet meer fout doen! 

De fotoshoots plan ik altijd ruim in, zodat als de kinderen niet meewerken we niet hoeven te haasten. Zo duurde de newborn fotoshoot in Den Bosch veel langer dan gepland. De kinderen keken eerst de kat uit de boom en wilden in het begin absoluut niet op de foto of in de buurt komen van de baby. Later draaide ze bij en zaten ze kletsend op het bed. Het was het dubbel en dwars waard dat ik zo lang gebleven ben! Tot slot was mijn eigen team Kwaaijongens toe aan nieuw beeldmateriaal. Kijk nu iedereen eens stralen op zijn of haar manier. Trots op deze mooie mensen!

fotograaf denbosch maart
Februari 2017

Inge, Esther, Petra & Maaike benaderde mij voor een nieuwe profielfoto. Ik ging niet weg voordat ik: “JA, DAT IS ‘M!” hoorde. (Dat duurde trouwens niet heel lang, haha!) De foto’s stralen nu op de Social Media kanalen. Via Eric van Kwaaijongens kreeg ik de vraag of ik sprekende foto’s wilde maken bij Frencken. Bedrijfsfoto’s vanuit een ander oogpunt. Eerder heb ik hierover gebrainstormd en mijn ideeën doorgestuurd, zodat de opdrachtgever op de hoogte was van mijn plannen. Ik betrapte mezelf erop dat ik met een glimlach de foto’s aan het nabewerken was. Dat geldt trouwens ook voor de bedrijfsfoto’s die ik maakte bij Insucare en bij Duthler Personal Training. Ik maakte actiefoto’s, zodat het enthousiasme en vakwerk van het team goed in beeld overkwam. Ieke wilde (samen met de andere kleinkinderen) haar oma verrassen met een mooie familiefoto.

Hoe persoonlijk is het dan om deze familiefoto’s rondom het huis te maken? Ook de ouders van Pieter & Sarah werden verrast met een mooie foto. Ze wonen in Dubai, maar een bezoek aan Nederland stond al gepland. Ik besloot ze op te halen op het station, zodat we samen naar de locatie konden rijden. Het was KOUD! Halverwege begon het ook nog te regenen. De fotoshoot uitstellen was geen optie en naar binnen verplaatsen eigenlijk ook niet. Ze waren zo enthousiast geworden van de blogs op mijn website, dat ze echt graag buitenfoto’s wilden. Oké, wat nu? We reden door Zaltbommel en zochten de droge plekjes op: onder een viaduct en een bruggetje. En wauw, dat was geen verkeerde beslissing. De achtergrond, het licht, de positie: alles klopte! En raad eens: juist die foto is het geworden.

Ik kan niet wachten tot de lente begint, want ook de fotoshoot met Laura was koud. Gelukkig zie je dat op de foto niet terug (die met bevroren handen is geschoten). Dinsdagavond belde Sarah mij op: we zijn eruit welke foto we op canvas willen! Is het mogelijk dat we deze donderdag al op kunnen komen halen? Natuurlijk, dat moet wel lukken. Ik ging meteen voor ze aan de slag. Donderdagochtend bleek er een vertraging te zijn opgelopen bij de leverancier. Balen! Ik zou het wel vandaag ontvangen, maar ietsjes later. Daar had Sarah niet op gerekend in haar planning. Even denken, hoe kunnen we dit goed oplossen. Ik besloot thuis te werken en de canvas op te vangen zodra deze werd geleverd. Vervolgens ben ik meteen de auto ingestapt en naar Utrecht gereden. De reactie van Sarah was heel mooi. Ze was zo blij! Zo hoefde zij niet op en neer te rijden en zo konden ze alsnog die avond de canvas aan haar ouders geven.

Trouwens, over last minute gesproken. De fotoshoot in Rosmalen met Bao was dat ook. Haar fotograaf had een half uur voor de fotoshoot afgebeld. Ik kreeg een berichtje: “Sharon, heb je nu tijd voor een fotoshoot?” “Nu, als in nu?” En ja hoor, nog geen uur later stonden we de fotograferen. Na afloop overhandigde ze mij een cadeautje, om mij te bedanken voor mijn flexibiliteit. Hoe lief is dat?

Februari fotograaf
Januari 2017

Het nieuwe jaar begon met een nieuw leven. De newborn fotoshoot in Boxtel was mijn eerste opdracht dit jaar. Ook mocht ik voor het eerst een bevalling fotograferen. Wat bijzonder om daar bij te mogen zijn. Al 3 dagen was het spannend wanneer het kindje geboren zou worden, dus ik stond in de startblokken: volle accu’s, lege geheugenkaarten en de auto vol benzine. Op donderdagavond rond 22.00 uur kreeg ik een seintje. Hup, naar het ziekenhuis. De bevalling is goed gegaan en de wereld is een prachtig meisje rijker. Dankjewel dat ik hierbij aanwezig mocht zijn! Ik genoot ook echt van de tweeling – newborn fotoshoot. “Willen jullie ook een gezinsfoto?”, vroeg ik. “Nee hoor, ze zijn de hele nacht wakker geweest, dus we zijn niet op ons best”, zeiden de ouders lachend. “Weten jullie het zeker? Ik maak het met liefde, al is het voor jezelf in een album. Is het niks, dan verwijder je het weer.” De meiden lagen er op dat moment zo mooi bij. Pap gaf knuffels aan de ene kant, mama aan de andere kant. De oprechtheid, liefde en trots spatte er vanaf. Deze foto is nu zo waardevol.

Vorige maand heb ik met Renske gebrainstormd over welk beeldmateriaal het beste zou passen bij haar bedrijf. Vol inspiratie en ideeën gingen we op pad in Nijmegen. Teamwork! We hebben onwijs veel kwalitatief goed beeldmateriaal geschoten in een korte tijd. Voor Dorpshuis de Lier in Puiflijk heb ik al veel bedrijfsfoto’s mogen maken. Nu is het hele gebouw gerenoveerd en zijn er nieuwe foto’s nodig. Tijdens de fotoshoot neem ik altijd even een momentje om de foto’s door te nemen. Bij meerdere foto’s dacht ik: wauw! Het gebouw is zo ontzettend mooi geworden en zo fotogeniek.

In Den Bosch vierden Annemiek en haar vriendinnen hun vriendschap in een leuke Bed and Breakfast. Ze hadden al heel lang geleden een vriendinnen fotoshoot met visagie geboekt. Ze zaten vast aan die datum en tijd en wilden graag spontane foto’s buiten. De weersverwachting was niet heel goed, dus we hadden de week ervoor regelmatig contact. Ik stapte in de auto en op dat moment begon het heel erg te sneeuwen. Buitenfoto’s was echt geen optie. We besloten de foto’s in het Bed and Breakfast te schieten, gelukkig waren er genoeg leuke plekjes. Halverwege de fotoshoot klaarde het op en zelfs de zon begon te schijnen. Yes, we konden alsnog naar buiten! Studio weer opgeruimd en richting het park gegaan. Met zowel leuke studio- als locatiefoto’s vertrok ik weer richting huis.

Voor Karin heb ik haar LinkedIn-foto verzorgd. Daar hoort een grappig verhaal bij. Al acht jaar heeft ze een eigen bedrijf. Ze heeft nog nooit een foto op LinkedIn gehad: “Beter geen foto, dan een slechte.” Nu werd het toch echt tijd! Een kennis van Karin had een tijdje terug mijn website voorbij zien komen en dat was blijven hangen. Toen ze hoorde dat Karin zelf een fotograaf zocht, stuurde ze mijn website door. Bijzonder, want haar kennis was nooit bij mij geweest. Het was voor Karin 45 minuten rijden, maar dat maakte haar niet uit. Ook dat vind ik mooi om bij stil te staan: hoeveel fotografen rijdt ze namelijk voorbij voordat ze bij mij uitkomt? We spraken vroeg in de ochtend af, en het was KOUD! Maar het licht was zo mooi. Oké, we hebben even gebibberd, maar nu heeft Karin wel een mooie LinkedIn-foto.

fotograaf januari

Bekijk hier de eerdere maandoverzichten