Fotoshoot Jaaroverzicht 2016

Elk maand schrijf ik over mijn werkzaamheden. Benieuwd hoe 2016 eruit zag?

December 2016

Het laatste maandoverzicht van 2016. De maand begon met een leuke familie fotoshoot in Groesbeek. Stacey en haar familie wilden graag oma verrassen met een mooie familiefoto. We hadden afgesproken bij een restaurant aan de bosrand. Het was koud en er waren kleine kinderen bij, dus op het moment dat ze niet op de foto gingen konden ze lekker opwarmen. We begonnen met de foto’s van de kindjes, omdat ze toen nog lekker vrolijk waren. We hebben in de zon tussen de bladeren gespeeld, wat deden de kinderen het goed! Voor Renske heb ik eerder dit jaar productfoto’s gemaakt. Afgelopen maand kwamen we weer bij elkaar, in een leuk tentje onder het genot van een kop thee. We hebben gebrainstormd en nieuwe plannen voor de fotografie gemaakt. In december vond ook Dickensdag in Druten plaats. Een jaarlijks evenement, wat ik elk jaar opnieuw mag fotograferen. Complimenten voor de organisatie, het was een mooie dag! Ankie en haar vader Erik wilden graag een nieuwe LinkedIn-foto. We besloten ze tegelijkertijd te maken. Dat is gezelliger en zo ben je minder bewust van de camera. Ook konden ze zo elkaar tips geven. Tussendoor heb ik ze laten zien en hebben we de foto’s meteen besproken. Al heel snel hadden we de ‘wauw-foto’s geschoten, yes! Voor Anne maakte ik een zwangerschapsreportage. Het was koud buiten, maar de omgeving was zo mooi. Als eerste hebben we de outfits doorgenomen die ze had klaargelegd. We kozen voor een zwart jurkje, daar komt haar buik mooi in uit en hij zat lekker. In het begin vond ze het een beetje onwennig, maar dat duurde niet lang. We gingen lekker wandelen en tussendoor zong ze voor de kleine. Ze genoot van de zonnestralen op haar gezicht.
Oh, en deze maand mocht ik natuurlijk ook weer baby’tjes fotograferen. Dat blijft zo waardevol! Een newborn fotoshoot in Zaltbommel, Kerkwijk, Nijmegen en in Den Bosch. Foto’s van de kleine apart, samen met de ouders en met de broertjes/zusjes erbij. Zowel foto’s slapend als wakker zijn heel mooi. Vooral wanneer het kleintje contact heeft met de ouders. En hoe fijn is het als je gewoon de boel de boel kan laten? Het moment kan vastpakken zoals het is. Kijk maar even naar de foto’s, dan snap je wat ik bedoel. Liefde, liefde, liefde! De twee weken voor kerst ben ik vooral bezig geweest met nabestellingen. Er zijn in deze feestmaand veel mensen verrast met mooie foto’s. En ja, de juiste foto’s moesten natuurlijk wel allemaal ingepakt worden en op de juiste plek bij de juiste mensen zijn. De dag voor kerst heb ik de laatste ronde gereden. Leuk hoe enthousiast iedereen keer op keer is. Daarna was het voor mij ook vakantie. Ik heb een heerlijke tijd gehad met Roy in Wenen, waar ik kon terugblikken op 2016 en kon genieten van het samenzijn. Dankjewel allemaal, mede door jullie heb ik zo’n mooi jaar gehad. Op naar 2017, ik ga met heel veel liefde mooie reportages voor jullie verzorgen.

fotograaf december
November 2016

Deze maand mocht ik veel newborn fotoshoots verzorgen. Dat blijft uniek om te doen. Ik ga altijd naar de ouders toe, lekker in een vertrouwde omgeving. Vooraf krijg ik nog wel eens de vraag hoe ze zich kunnen voorbereiden op de fotoshoot. Maar het enige wat je op dat moment moet doen is je kindje vasthouden en wat er dan gebeurd… verliefde blikken, stralende ogen, liefde en knuffels… PRACHTIG. En juist die momenten leg ik vast. Zojuist heb ik nog de foto’s van de laatste newborn fotoshoot nabewerkt (jep, met een grote big smile, want het blijf zo mooi.) Voor een groot bord dat langs de A2 komt te hangen, mocht ik de foto’s maken. Qua opmaak dacht Kwaaimeisje Jopke mee. Snel schakelen en krachten bundelen. Ik ben trots op de samenwerking! Door een kapsalon werd ik gevraagd om portretten van de werknemers te maken. Ik kreeg de opdracht om basisportretfoto’s te maken. Eigenlijk had ik een ander idee, dus ik vroeg of ik dat mocht uitvoeren: portretfoto’s waarbij het personeel echt aan het werk is. Ze zijn bezig met hun passie en dat stralen ze dan ook uit. Dat ging supergoed en iedereen werkte lekker mee. De profielfoto’s liet ik meteen zien, zodat iedereen kon aangeven wat hij/zij mooi en niet mooi vond. Uiteindelijk heb ik de simpele portretten niet meer hoeven te maken, omdat iedereen zo enthousiast was over deze foto’s. Kicken!! Van het kinderdagverblijf kreeg ik de vraag of ik spontane foto’s van de kinderen wilde maken. Juist geen ouderwetse schoolfoto’s, maar foto’s wanneer de kinderen aan het spelen zijn. Omdat het zo dichtbij huis was, ben ik een week lang elke ochtend even gaan fotograferen. Ik heb per kindje echt de tijd genomen en op zijn/haar gemak gesteld. De eerste reacties zijn al binnen: heel positief. Daar ben ik echt blij mee! Het is natuurlijk altijd even afwachten of ook de ouders hierop zitten te wachten. (Gelukkig wel!) Een andere toffe opdracht kwam van Logistiek Concurrent. Het bedrijf wilde nieuwe bedrijfsfoto’s: professioneel, maar spontaan. Ik heb eerst gebrainstormd, de lijst met mijn uitgewerkte ideeën doorgestuurd en deze besproken. Toen konden we aan de slag. Doordat alles goed voorbereid was, werkten we heel effectief. Voor BEKO-Verpakkingen fotografeer ik twee keer per jaar de nieuwe verpakkingslijn voor de webshop, Social Media-uitingen en de nieuwe folder. De verpakkingen komen natuurlijk het mooist tot hun recht met de producten erin, denk aan: taarten, chocolade, koekjes…hmmm!! Ook mocht ik voor het Brabants Dagblad weer leuke opdrachten fotograferen. En natuurlijk de familie fotoshoots deze maand! Blijft prachtig tussen de mooie herfstbladeren in het ochtendlicht. Nu nog even hard doorwerken om alles ruim op tijd voor Kerst af te krijgen, dan worden er heel veel mensen blij gemaakt met nieuwe foto’s aan de muur ;)

fotograaf november
Oktober 2016

Oktober vloog voorbij. Ik kon deze keer ook echt geen keuze maken welke foto’s in het maandoverzicht moesten. Elke keer maak ik het met een glimlach. Zo mooi om mensen te verrassen met foto’s waarin ze echt zichzelf zijn en genieten van elkaar. In Amsterdam vierden 7 vriendinnen hun vriendschap. Ze gingen met elkaar een weekendje weg, haalden herinneringen op en maakten nieuwe. Die vriendschap mocht ik vastleggen. Ieder wilde ook een mooi portret van zichzelf. Per persoon zochten we een passende plek op met het juiste licht. Ze waren kritisch (en dat vind ik heel goed, je moet ten slotte ECHT blij zijn met die foto). Het lukte! Ik plan meerdere shoots op een dag, maar wel altijd met veel ruimte er tussen. Mocht een fotoshoot meer tijd kosten dan dat ik van te voren bedenk, dan is die tijd er. Ik hoef nooit te haasten en dat werkt fijn. Na de vriendinnen fotoshoot in Amsterdam mocht ik Pim fotograferen in Ewijk. Hij was net 6 dagen oud. Hoe mooi is dat? Hij had lekker gedronken voordat ik aan kwam. Handig, dan zijn de kindjes namelijk tevreden en kun je er veel meer mee doen. Het eerste gedeelte verliep vlekkeloos. De ouders en ik keken elkaar aan: zo, dit gaat goed, wat een talentje. Oké, dat hadden we misschien niet moeten doen. Daarna was Pim het duidelijk niet meer eens met mijn ideeën. Het maakte niet uit. Mama hield het kindje heel dichtbij haar en begon hem te troosten. Ook die momenten zijn waardevol. Lisa was 10 dagen oud tijdens haar newborn fotoshoot. Haar grote broer Stijn was zo lief voor haar, ze kreeg alleen maar kusjes en knuffels. Mooi om die twee samen te zien. Ik kijk ook heel positief terug op de familie fotoshoot in Houten. We hadden op een zaterdag vroeg in de ochtend afgesproken. Het was een beetje mistig, grijs en koud. Toch was iedereen vrolijk toen ik aankwam. We gingen lekker rennen in de weide. De kleine had er halverwege geen zin meer in. We besloten om spelletjes te gaan doen. Dat was een goed idee, want hij begon te stralen en wilde elk spel winnen. Floor is diëtiste en is net gestart met haar eigen praktijk. Ze wilde graag een mooie profielfoto voor haar website en Social Media. Ze belde op en vroeg of ik mee kon denken. Eerst hebben we gekeken naar wie ze eigenlijk is en wat ze uit wil stralen, wat is haar doelgroep en wat wil ze met de foto’s bereiken? Vervolgens maakte ze een moodboard en we besloten om in een keuken de foto’s te maken. Wat een inspirerende ochtend!
Jessica en Rob vierden hun 1,5 jaar jubileum. Alleen maar liefde, liefde, liefde. Monica heb ik al vaker voor de lens gehad. Ditmaal met haar eigen familie en de hond. Klimmen in de bomen, rennen door het zand, niks was ze te gek. Dat geldt trouwens ook voor de familie fotoshoot in Den Bosch, 32 personen in totaal. Alle mogelijke combinaties hebben we op de foto gezet en iedereen (jong & oud) genoot volop. Deze maand startte ik een nieuwe samenwerking met Toutestbelle. Ik nodigde Renske uit bij Kwaaijongens, zodat mijn talentvolle collega’s meteen mee konden denken en wellicht iets voor haar konden betekenen. Oké, ik kan over alle andere fotoshoots nog heel veel vertellen, maar dan ben ik morgen nog bezig. Twee shoots raakten mij in het bijzonder, ik mocht namelijk twee mensen fotograferen die niet lang meer te leven hebben. Een oma waarvan de kleinkinderen mij hebben opgebeld om nog een mooie fotoshoot met z’n allen te maken. Buiten tussen de prachtige herfstkleuren. We hebben lekker gelachen en het leven gevierd. Bij de andere fotoshoot was ik als het ware onzichtbaar en heb ik een moment uit het dagelijks leven vastgelegd. Gewoon in de woonkamer. Ook hier was de sfeer heel positief en werd er genoten van elk moment en daar wil ik mee afsluiten: geniet van elk moment, het kan zo het laatste zijn.

fotograaf oktober
September 2016

Een korte werkmaand, want de vakantie stond voor de deur. Ik had nog niet veel vakantiekriebels, er stonden zoveel leuke fotoshoots op de planning en alles liep op rolletjes. Een tijdje terug fotografeerde ik Ankie en haar familie in de Drunense Duinen. Ankie is mijn werkwijze inmiddels helemaal gewend, want dit was al de zoveelste keer dat ik haar voor mijn camera had, superleuk! Nu waren haar ouders 25 jaar getrouwd en wilde ze hen verrassen met een foto uit de vorige sessie op canvas. En raad eens, het moment van overhandigen mocht ik vastleggen. De reactie van haar ouders was goud waard, ze straalden van oor tot oor. De volgende ochtend vond er bij de komkommerkwekerij in Ewijk een workshop plaats. Sinds kort bieden we samen een pakket aan gecombineerd met een fotoshoot. Want hoe leuk is het als je een familiedag hebt, je meteen spontane foto’s hebt van de hele familie bij elkaar? Het was een succes, iedereen vond het leuk. Ook mocht ik weer veel op pad voor het Brabants Dagblad. Eén opdracht is mij goed bijgebleven. Ik ontmoette Judith en haar paard Wonderboy. Met hoeveel liefde zij over haar Wonderboy vertelde… prachtig. Helaas was ik er voor slecht nieuws, haar paard is namelijk beschoten. Haar wereld stortte in en nu staat Wonderboy alle dagen op stal. Gek om meteen na zo’n verhaal weer een hele gelukkige familie te fotograferen. Ook mooi natuurlijk, het geluk van een hecht gezin. Daar moet je ook bij stil staan :) In september trouwden Bianca & Enrico. Dat blijft zo mooi om vast te leggen. De zenuwen, de verliefde blikken naar elkaar, liefdevolle mensen erom heen, de kleine details… Genieten. Via mijn netwerk Kwaaijongens werd ik gevraagd om foto’s te maken van Mariëlle voor haar website. Ze heeft een eigen praktijk in Den Bosch ‘Fysio- en cesartherapie. Samen bedachten we hoe haar werkzaamheden het beste naar voren komen in beeld. Chantal, een collegafotograaf, wilde graag een spontane vriendinnen fotoshoot. Rollen door het zand, rennen, knuffelen en heel veel lachen. De twee dagen voor mijn vakantie fotografeerde ik nog een school in Almere. Veel lachende kindjes. In de avonduren alles afgewerkt, zodat ik met een rustig gevoel op vakantie kon. De bestemming stond nog niet vast, maar last minute zagen we een leuke vliegdeal voor IJsland voorbij komen. IJsland? Dat klonk voor mij echt onwerkelijk. Ohhh… het was zo gaaf. En zo mooi. Met een glimlach schrijf ik dit stukje, zulke mooie herinneringen. Dankbaar.

fotograaf september
Augustus 2016

Edwin en Yvet trouwden en ik mocht aanwezig zijn. Ze houden absoluut niet van foto’s en wilden graag dat ik ‘onzichtbaar’ was. Ik vond het een eer dat ik erbij mocht zijn, op de achtergrond maar tegelijkertijd toch zo dichtbij. Bij de voorstelling van Stichting Sprankel kreeg ik ongeveer dezelfde opdracht. Moeilijk, want je wilt uiteindelijk mooie foto’s leveren, maar niet de show storen op het moment. Voor onder andere Renate, Jacqueline en Chris mocht ik een spontane LinkedIn-fotoshoot verzorgen. Wel professioneel, maar niet zo gemaakt. Oplossing: lekker wandelen, kletsen en tussendoor schieten. Lisanne wilde ook een spontane foto met haar dwarsfluit. Ze had op internet rondgekeken en wilde vooral geen profielfoto voor een witte achtergrond. We zochten een mooie locatie uit die door de zon nog prachtiger werd. Een vriendinnen fotoshoot blijft leuk om te fotograferen. Maron en Eva hadden het zo gezellig samen. Ik hoefde nauwelijks aanwijzingen te geven. Zo puur! Dat geldt ook voor de vriendinnen fotoshoot in Beneden-Leeuwen. Mooi om zo’n vriendschap in beeld vast te leggen. Shirley wilde graag een foto van haar kleine man. Een foto waar hij écht lol had. We spraken bij haar thuis af en gingen lekker spelen. Op de glijbaan en met ballen gooien. Dan is het bijna een kunst om niet te lachen. Bij de familie fotoshoot in Nijmegen wilden de ouders ook een lachende foto van de kinderen. Ze wonen in Hong Kong en waren heel kort in Nederland, dus er was niet veel tijd. We hebben heel wat afgezongen om de kindjes echt op de foto te krijgen zoals ze zijn. Kinderliedjes zingen was voor de familie fotoshoot in Zaltbommel met Saffira niet nodig. Ze waren net terug vakantie, dus ze hadden elkaar genoeg te vertellen. Leuk! De voetbalwedstrijd in Veldriel was een hele andere opdracht. Een felle zon en een hoge temperatuur. Zwaar! (Oké sorry, ik mag misschien niet klagen want ik hoefde zelf niet te voetballen). Deze maand mocht ik ook weer lekker veel op pad voor het Brabants Dagblad. Dat blijft een uitdaging en dat vind ik zo leuk. Je moet in een paar minuten DE foto maken, in welke omstandigheden dan ook. Tot slot vond in deze maand de barbecue van Kwaaijongens plaats. Fijn deel uit te maken van zo’n mooie groep. Ik zeg, een geslaagde maand!

fotograaf augustus
Juli 2016

Mijn eerste maand officieel als zelfstandig ondernemer en dat bevalt me prima! Deze maand mocht ik twee vrijgezellenfeesten fotograferen, in Nijmegen en in Den Bosch. Dat is eigenlijk altijd gezellig. Met Haiko en zijn gezinnetje ging ik een ochtend mee op pad, naar de Geertjes Hoeve in Utrecht. Kijken naar de konijntjes, spelen op de hooibalen en de geiten drinken geven. Spontane familiefoto’s. Dat geldt ook voor de reportage met 6 kids op het waalstrandje in Well. Rennen en rollen door het zand! Op het strandje in Zaltbommel mocht ik Carolien met haar familie fotograferen. De kleinkinderen samen met opa en oma. Marjo en haar gezinnetje fotografeerde ik in de Drunense Duinen. Het was die dag 32 graden, dus we moesten echt de schaduw opzoeken. Gelukkig stonden er veel bomen, en hebben we ondanks de warmte toffe beelden kunnen maken. Naomi fotografeerde ik samen met haar familie in Utrecht. In Rosmalen en Empel de newborn fotoshoots. Baby’tjes van net een paar dagen oud, met hun oh zo trotste ouders. Dat blijft prachtig om te fotograferen. Ook belde Bao op, voor haar portfolio was ze opzoek naar mooie foto’s. Eigenlijk had ze die wel meteen nodig. Even passen en meten maar de volgende middag stonden we in het stadspark in Zaltbommel. Daarna de serie foto’s nabewerkt, zodat Bao ze meteen kon gebruiken. Naast alle fotoshoots mocht ik via Skype een 1-op-1 workshop Photoshop geven. Heel tof om te doen! In mei heb ik de bruiloft van Sietske en Ton vastgelegd en nu mocht ik het fotoboek ontwerpen. Eerst hebben we de wensen doorgenomen en daarna heb ik een conceptversie verzonden. Sietske gaf aan welke trouwfoto’s ze verwisseld wilden hebben. Zo zijn ze blij met echt elke pagina en hebben ze een boek wat helemaal bij ze past. Voor het Brabants Dagblad mocht ik de kermis in Kerkdriel fotograferen, de Open Tuin in Gameren, AmmerRock, de opening van de speeltuin en een gouden huwelijk. Voor de rubriek het Gouden Mandje fotografeerde ik Arina Jonkers. Ze heeft vier zwerfhonden uit Spanje opgevangen thuis. Wat een topvrouw! Voor enkele bedrijven mocht ik productfoto’s verzorgen. Deze maand bestond dat uit het fotograferen van heliumballonnen, heerlijke gebakjes en hondenkussens. Voor De Lachende Vis in Empel fotografeerde ik het hele team. Tot slot kon ik enkele zelfstandige ondernemers helpen met een LinkedIn foto. Een van die ondernemers is Paul. Hij vroeg of ik mee kon denken over de uitstraling van het beeldmateriaal. We planden een brainstormsessie en gingen daarna op pad. Het resultaat moet nog even geheim blijven, dus dat komt later ;) Dit jaar kwam de Nijmeegse Vierdaagse door Druten heen en dat betekent groot feest! Ik fotografeer al jaren voor de Gemeente Druten. De opdrachten zijn zo divers dat het elke keer een nieuwe uitdaging is. Het was hard werken in de volle zon, maar oh die sfeer… het was het zo waard!

fotograaf juli
Juni 2016

Deze maand ontmoette ik kleine Freija, Alec & Thieme. Alledrie net op de wereld. Ik bezocht de kersverse ouders thuis. We dronken samen thee en ik leerden ze kennen. Niet gehaast, maar alles op z’n tijd. Tussendoor fotografeerde ik die warme blikken wanneer de ouders naar het kindje keken. Ik hou helemaal niet van geposeerde newborn foto’s, dus ik probeer altijd de spontane momentjes te pakken. Natuurlijk geef ik aanwijzingen, maar ik wacht altijd het ‘echte moment’ af. Dat pure, I love it!
En zoals elke maand maakte ik familie fotoshoots, dat blijft leuk en gezellig. De mooie buiken van Kim en Bahar mocht ik op de foto zetten en de geweldige bruiloft van Cindy&Thijs. Wat een liefde allemaal.
Weer op een andere manier mocht ik ondernemers met veel liefde voor hun vak vastleggen. Reineke bijvoorbeeld, wat een topvrouw is dat. Ze wilde foto’s met gevoel, haar eigen identiteit moest zichtbaar zijn. Een tijd terug mocht ik haar werknemers fotograferen en nu was ze zelf aan de beurt. We wandelden en zochten een plekje op wat bij haar past. In het begin waren de foto’s wel oké, maar we hadden beide niet zoiets van ‘wauw!’, dus liepen we verder. En toen gebeurde er iets, in één keer. De juiste setting, het juiste licht, het juiste gevoel en in nog geen paar minuten hadden we de foto’s die we zochten. Wat een kick gaf dat!
Marcel, een andere trotse ondernemer mocht ik ook fotograferen. Vol enthousiasme vertelde hij over zijn bedrijf en gaf mij een rondleiding. We sparden samen en kwamen zo tot het gewenste resultaat. Tof, zulke samenwerkingen. Liesbeth is net haar eigen onderneming gestart en ook haar mocht ik helpen. Meedenken over hoe haar verhaal het beste in beeld overkomt. Wat een fijne ochtend was dat.
Voor zowel jonge als wat oudere mensen mocht ik LinkedIn-foto’s maken. Een foto waar je echt blij mee bent. Zulke diverse mensen, dat vind ik leuk. Nogmaals bedankt jullie!

fotograaf juni
Mei 2016

Ik merk dat ik steeds vaker wordt gevraagd voor zwangerschaps- & newbornshoots en dat vind ik zo leuk om te doen! Deze maand mocht ik de mooie buiken van Moniek & Maaike fotograferen, de kleine Alec en het mooie kindje van Rozemarijn. En ohh… wat ik ook zo mooi vind zijn bruiloften. Sietske&Ton trouwden in mei en wat waren ze prachtig! De vrijgezellenfotoshoot met 10 meiden in Den Bosch was vooral heel gezellig ;) Dat geldt eigenlijk ook voor de familie fotoshoots die ik altijd een persoonlijk, spontaan tintje mee wil geven. In Zaltbommel fotografeerde ik de familie van Yvonne, wat hadden de meiden een schik in de speeltuin! In Waardenburg de familie van Helma. Ik belde bij de locatie aan en het begon te stortregenen, niet normaal! Even gezellig koffie gedronken en toen kwam gelukkig de zon door. Bij de familie van Marjol hadden we iets minder geluk, het heeft de hele dag geregend. Aangezien iedereen die dag speciaal vrij had gehouden, besloten we om het gewoon thuis door te laten gaan. De meubels en de dekens aan de kant en hup alle kinderen op het bed. Nog gezellig ook! Oh en in Ewijk nog de familie van Wilma, op een prachtige locatie. De voorstelling van Stichting Sprankel, de communie in Bergharen en de wedstrijd van Tilburgs Dichttalent 2016 waren ook erg leuk om vast te leggen. Voor het Brabants Dagblad mocht ik ook weer veel op pad. Het blijft tof om je foto’s de volgende dag in de krant te zien. Tot slot voor verschillende bedrijven nog LinkedIn- en productfoto’s mogen verzorgen. Kortom, het was weer genieten!

fotograaf mei
April 2016

Het lijkt wel of april uit 3 maanden bestond, zo druk was het! Wat een mooie aanvragen stroomden er binnen. Bedankt jullie, voor het vertrouwen in mij. Deze maand trouwde Tessa en Barry in Zaltbommel. Oh, wat ben ik gek op het fotograferen van bruiloften. De liefde, wow. Genieten, heel de dag! Voor Horeca de Lier in Puiflijk fotografeerde ik een buffet, ohh dat zag er allemaal zo mooi uit. Moeilijk om er alleen naar te kijken! Herman begint een massagepraktijk en ik mocht de fotografie voor de website verzorgen. Tijdens de workshop bij Komkommerkwekerij Willems mocht ik fotograferen in de kas. Supermooi licht en lekker warm. De deelnemers waren enthousiast en daar word ik weer blij van. Ook mocht ik weer voor diverse mensen een LinkedIn-foto verzorgen. Niet zo even snel een foto, maar een foto waar je echt jij bent. De kinder fotoshoot in Rossum was wel echt een uitdaging. De kinderen hadden er niet zo veel zin, dus het was even zoeken naar een oplossing. Maar oma kwam toevallig langs, wat hadden ze een schik samen. Ook de familie fotoshoot in Beneden-Leeuwen was leuk. De kids gingen samen met papa en mama in de landrover en hup, naar de dijk. Totaal iets anders, maar voor Beko-Verpakkingen, verzorgde ik de productfotografie voor op de webshop. De een-op-een workshop fotografie was ook leuk. Tof dat je je kennis mag overdragen aan andere en dat je ziet dat ze er echt iets aan hebben. Voor het Brabants Dagblad mocht ik ook vaak op pad. Het leuke daarvan vind ik dat je elke keer weer verrast wordt door iets moois in je eigen regio. De vriendinnen fotoshoot in Nijmegen in het Kronenburgpark was ook erg gezellig. Ze waren zo enthousiast! De maand sluit ik af met een broer-zus shoot in Gassel en een toffe reportage voor de krant in Bruchem.

fotograaf april
Maart 2016

Maart wat was je mooi! En vol… dat ook. Maar vooral mooi. In Bergharen fotografeerde ik Jacqueline met haar man. Thuis met de paarden, de honden en de katten. Superleuk! Afgelopen weekend belde Nathalie op. Tijdens 2de-paasdag was sinds lange tijd haar hele familie bij elkaar, of ik dan, ondanks dat het Pasen was, toch foto’s wilde maken. Natuurlijk! Zo’n moment, met je hele familie samen, moet je koesteren. Het waaide hard, dus zochten we een binnenlocatie op. Dat maakte het zeker niet minder mooi. Ook kreeg ik een telefoontje van Reineke. Ze had al eerder foto’s laten maken bij een andere fotograaf, maar dat viel een beetje tegen. Daarom ging ik eerst op gesprek om haar ideeën door te nemen. We spraken over de uitstraling van de bedrijfsfoto’s, het gevoel en de emotie die erin moest zitten. De volgende dag kwam ik terug, nu met mijn camera. We zaten erg op een lijn en het ging ontzettend goed! Twee dagen later heb ik nog een andere serie met Reineke gemaakt. En nog geen week nadat we elkaar leerde kennen is haar site live, met foto’s! Trots op deze samenwerking. Ook met Véronique mocht ik meedenken. De foto’s hebben we gemaakt op een toffe locatie in Vught. Heel puur en echt. Tussendoor liet ik de foto’s zien en samen konden we bijsturen tot het perfecte resultaat. De fotoshoot met Carola van Praktijk MooiLeven was ook leuk. Samen gebrainstormd over wat het mooiste zou zijn en zou passen bij haar bedrijf. Voor Moving Intelligence mocht ik productfoto’s fotograferen. Leuk, maar wat leuker is; de portretten van de werknemers die ik volgende maand mag maken. Gaaf om zo bij verschillende bedrijven iets te kunnen betekenen. Voor het Brabants Dagblad mocht ik ook een aantal keer op pad. Blijft kicken om de volgende dag de foto’s in de krant te zien staan. Oh en ik mocht ook een workshop ‘Fotografie’ verzorgen in Bruchem. De deelnemers werden zo enthousiast en ze pakte het snel op. Dat gaf mijn zo’n fijn gevoel. In Zaltbommel fotografeerde ik het 45-jarige jubileumfeest van Cees en Corrie. Truus, Stefan en Jaap belde mij op voor een professionele LinkedIn-foto. De maand sloot ik af met een reportage voor Horeca de Lier in Puiflijk. Frank is een enthousiaste ondernemer die werkt met heel zijn hart. Fijn om deze mensen te kunnen helpen!

fotograaf maart
Februari 2016

Dag dag februari! Maart is alweer begonnen. Het is goed om af en toe eens stil te staan bij de mooie dingen, daarom schrijf ik elke maand een overzicht. Leuk om te doen. Ik pak mijn agenda en blader te terug. Elke keer als ik dat doe is er altijd een moment dat ik denk: oja, die fotoshoot was er ook! en “oja, deze shoot was heel gaaf” of “wat een lieve mensen waren dat”. Ik word daar zo blij van! Gisteren had ik eigenlijk ook op de planning staan om terug te bladeren, maar het kwam er niet van. Het was een mooie maand. In februari ontmoette ik Rozemarijn en ik mocht haar zwangerschaps fotoshoot verzorgen. Lekker thuis. Supergaaf om te doen, en nu maar wachten op de kleine! Maudy kwam naar Zaltbommel voor een nieuwe profielfoto. Samen zochten we een geschikte locatie uit en gingen we aan de slag. Vroeg in de ochtend in het zonnetje. Het was wel ijskoud, maar gelukkig hield dat Maudy niet tegen. Ze bleef stralen! De familie fotoshoot in Sint Michielsgestel met Nienke en haar gezin heb je misschien wel voorbij zien komen. Daar heb ik namelijk een achter-de-schermen-filmpje van gemaakt. Denk je nou: huh, ik heb dat helemaal niet gezien? Je kunt ‘m hier bekijken. In Zwolle mocht ik Vroni en haar mooie dochter Lotte fotograferen. Gewoon thuis, lekker knuffelen op de bank. Die momenten moet je koesteren. De fotoshoot van Joey samen met zijn vriendin en zoontje was ook zo’n mooi moment. We gingen naar het bos in Bergharen om te rennen, klimmen en te genieten. Puur en ontspannen. Ongedwongen fotografie. Wanneer mensen écht zichzelf zijn en de fotoshoot ook als fijn ervaren. Voor Bas en Marloes mocht ik de LinkedInfoto verzorgen. Met mijn achtergrond en lampen vertrok ik naar Engelen. In de woonkamer bouwde ik de studio op. Halverwege nog even omkleden, zodat ze niet op elke foto hetzelfde droegen. Dat was een leuke ochtend! Ook Jessie stond deze maand voor mijn camera. Ik fotografeerde haar zwemtraining. Vroeg op de zaterdagochtend lag ik languit op mijn buik naast het zwembad. Kicken! Marieke wilde graag nieuwe foto’s voor haar website. Ik zocht haar op en dacht mee. Leuk om zo samen tot een mooi eindresultaat te komen. In Eindhoven shoot ik nieuwe profielfoto’s van het team van Insucare. Erg leuke mensen! Ook bezocht ik Eva in België en stond Monique voor mijn lens. Tot slot maakte ik foto’s voor BEKO-Verpakkingen. Binnenkort te zien in hun webshop. Zo, en nu op naar een nieuwe maand vol met moois!

fotograaf februari
Januari 2016

Yes, een nieuw jaar! Nieuwe kansen. Nieuwe mensen ontmoeten. Nieuwe opdrachten. Ik heb er heel veel zin in! En ik geloof dat 2016 een mooi jaar wordt. Het begon in ieder geval goed. Ik heb alles voor mijn school gehaald, dus begin nu met afstuderen. Ik ben bezig met een project, waar ik wil laten zien dat je bewust voor een fotograaf moet kiezen. Hiervoor ben ik op zoek naar enthousiaste fotografen. Gisteren had ik mijn eerste ontmoeting, met fotograaf Guido Koppes. Heel inspirerend! Ook ontmoette ik deze maand Marcel & Shirley. Zoontje Giel werd gedoopt en dat mocht ik vastleggen. Van te voren dronken we koffie en ik speelde wat met Giel. Wat een stralend mannetje! De doop zelf was heel mooi. De pastor maakte het heel toegankelijk voor de kinderen, waardoor het niet zo formeel werd. In Puiflijk fotografeerde ik het Dorpshuis. Binnenkort meer hierover;) In december heb ik Ilse gefotografeerd, een zwangerschapsshoot bij haar thuis. En nu, is de kleine geboren! Imke is nog geen 10 dagen oud, toen ik haar voor mijn camera had. Wat een mooi kindje. En oh… zo mooi hoe verliefd en trots de ouders altijd zijn. Prachtig om vast te leggen. De babyfotoshoot in Wijchen was ook bijzonder. Lotte, alweer 6 maanden oud. Totaal iets anders, maar voor Tandartsvoordeel.nl verzorgde ik productfoto’s. Het was even puzzelen, want het waren hele kleine onderdeeltjes en alles moest precies hetzelfde gefotografeerd worden. Ik maakte wat testfoto’s en stuurde deze door. Zo kon de opdrachtgever precies aangeven of dit was wat hij in z’n hoofd had. Met een paar kleine aanwijzingen maakte ik nog wat foto’s. Yes, dit bedoelde hij! Ik zette muziek aan en ging aan de slag. Lekker thuis, met het geklets van mijn parkietjes op de achtergrond. En de bedrijfsreportage met Niels van BROA Vloerisolatie was ook gaaf. Voor Harald en Susanne verzorgde ik de LinkedIn-foto. Dit is een kleinere fotoshoot, maar niet minder leuk. Het blijft mooi om nieuwe mensen te ontmoeten en iets moois voor te mogen maken.

fotograaf januari 2016