Fotoshoot Jaaroverzicht 2015

Vanaf juni 2015 schrijf ik maandelijks een overzicht. Ik verwerk hierin de fotoshoots die ik mocht doen. Leuk om later door heen te scrollen!

December 2015

December begon voor mij met de zwangerschapsfotoshoot van Ilse in Ewijk. Over een tijdje ga ik terug om de kleine te fotograferen. Dat vind ik leuk!
In Ede mocht ik een familie fotoshoot verzorgen. Ohh, het waaide zo hard, maar dit was het enige moment dat de familie compleet was. Gelukkig was het droog en was de locatie heel mooi. Het leek me leuk om ook een achter-de-schermen-video hiervan te maken.
Totaal iets anders, maar deze maand mocht ik ook een bezoek brengen aan het AZC en mocht ik vluchtelingen tijdens een inburgeringscursus fotograferen. May is 1,5 jaar geleden gevlucht uit Syrië en deze week nam ik haar en haar gezin een dagje mee op pad. Mooi om te zien hoe ze genoten.
In Druten vindt jaarlijks Dickensdag plaats. Elk jaar maak ik een groepsfoto en enkele sfeerfoto’s door de dag heen. Ook dit jaar was ik er weer bij om de groepsfoto te maken.
Voor Inge mocht ik een nieuwe LinkedIn-foto maken. Lekker in het ochtendzonnetje wandelen en het juiste moment vinden. Ook leerde ik deze maand Stichting Sprankel kennen. Wat een goed initiatief zeg! Ik mocht de kerstvoorstellingen fotografen. Voor Danny mocht ik promotiefoto’s voor zijn flyer maken. Dat was een hele gezellige shoot! Wanneer de flyer ontworpen is, zal ik ‘m showen.
De newborn fotoshoot in Den Bosch was ook heel bijzonder om mee te maken. Dat vind ik mooi om te zien en te mogen vastleggen, de trots- en verliefdheid in de ogen van de ouders! Dit waren enkele mooie momenten uit de maand december. Ik sluit de maand af met een nieuwe werktrui! Wat vind je ervan?

fotograaf december 2015
November 2015

En dat was november! Een mooie maand met nieuwe, lieve, interessante en inspirerende mensen. Elke fotoshoot is zo verschillend. Het mooiste vind ik wanneer mensen zichzelf kunnen zijn en beginnen te stralen. Daar word ik blij van! Een voorbeeld hiervan is de loveshoot met Pim en Sanne in Zaltbommel. Het was ontzettend koud die ochtend, maar dat maakte niet uit. Ze waren samen en daar ging het om, één en al liefde. Mooi is dat.
Voor Anne en Jordy mocht ik in Zaltbommel hun nieuwe LinkedIn foto verzorgen. In het begin is het altijd even wennen, maar we kletsen wat en na een paar foto’s zie je dat het steeds makkelijker wordt om jezelf te zijn voor de camera.
Ook in Uden voor de huisartsenpraktijk mocht ik de portretfoto’s maken. In herfststijl, leuk!
In Den Bosch mocht ik Monica en haar familie fotograferen. Net toen we naar buiten liepen, begon het te regenen. De fotoshoot kon niet worden verzet, omdat de familie lang moest rijden, dus er zat maar 1 ding op: wachten tot het droog werd. Het leek niet minder te worden tot uiteindelijk toch het zonnetje begon te schijnen, Yes!
In Ewijk heb ik Margo met haar drie kinderen gefotografeerd. Lekker in de tuin, in het zonnetje terwijl ze speelden.
Voor de Gemeente Druten heb ik sfeerfoto’s gemaakt in het centrum en enkele winkels gefotografeerd. Voor een magazine heb ik een portretfoto in Puiflijk gemaakt en het Wellsamen-event in Winssen heb ik vastgelegd. Oh ja, en de productfoto’s niet te vergeten. Ik fotografeerde sieraden voor een brochure. Voor BEKO-Verpakkingen in Nijmegen mocht ik productfoto’s maken. De foto’s worden gebruikt in de voorjaarsbrochure. De verpakkingen werden gevuld met heerlijk vers brood, muffins, chocolade… hmm!

fotograaf november 2015
Oktober 2015

Wow, het einde van oktober is alweer bijna in zicht. Ik bladerde even terug in mijn agenda en ik schrok eigenlijk een beetje, wat is er toch veel gebeurd! De maand begon met het maken van schoolfoto’s op een school in Arnhem en een school in Amersfoort. Sinds kort werk ik ook als schoolfotograaf. Leuke nieuwe uitdaging!
In opdracht van de Gemeente Druten heb ik sfeerfoto’s van het land van Maas & Waal gemaakt en foto’s van de wethouder. Niet zo stijf en statisch, maar spontane foto’s.
Henk en zijn familie wilden ook graag spontane foto’s laten maken.
Jasper wilde samen met zijn broer en zus een foto aan zijn ouders geven. Heel vroeg op een zaterdagochtend zijn we naar Beuningen vertrokken om deze foto’s te maken.
Met Juul ben ik samen naar het bos in Schaijk gegaan. Daar kon ze lekker spelen en zichzelf zijn. Die middag hebben we meteen een filmpje voor op mijn website gemaakt.
In Oss mocht ik een familiedag fotograferen. En voor diverse ondernemers heb ik de portretfoto’s verzorgd.
Begin dit jaar heb ik Anne en haar vriend ontmoet, zij verkopen hondenkussens en ik mocht ze fotograferen. Ik vind het altijd leuk om klanten te volgen in wat ze doen. Hun onderneming loopt heel goed en deze maand mocht ik de nieuwe versies fotograferen, leuk!
In de avonden heb ik samen met Roy enkele inspirerende avonden over het ondernemerschap bijgewoond. Wow, wat kreeg ik daar positieve energie van! Gisteravond hebben we samen het Webinar van de Kamer van Koophandel gevolgd. Ook dat was heel inspirerend.

fotograaf oktober 2015
September 2015

Dag dag september! Een kleine terugblik van wat ik onder andere deze maand gedaan heb. Voor de Gemeente Druten mocht ik een aantal dagen op pad om te fotograferen in het land van Maas en Waal. Verschillende bedrijven, straten en parken heb ik vastgelegd. Het mooiste was de speeltuin, de kinderen hadden zo’n schik! Ook het fotograferen van Zwembad De Gelenberg was heel leuk. Het ging deze keer bíjna mis. Ik zat met mijn camera op een drijvende mat midden op het water. Om mij heen sprongen de kindjes heen en weer in het water. Ik had net een top-foto geschoten en toen verloor ik het evenwicht op de mat. Ik gleed het water in maar kon gelukkig de camera boven water houden. Snel terug naar de kant!
Voor José heb ik een nieuwe profielfoto gemaakt. We spraken af in Lent en gingen daar een stukje wandelen, zodat ze kon wennen aan de camera. Ik wilde een profielfoto maken waar ze zichzelf echt in herkent. Gelukt! Binnenkort ga ik terug om haar paarden te fotograferen.
Mirjam wilde juist een professionele foto laten maken in de studio. Dat ging goed en ze is erg blij met het eindresultaat.
En deze maand vond de bruiloft van Jorn en Evelien plaats. Dat vind ik echt het allermooist om te fotograferen… Maar de newborn fotoshoot van afgelopen weekend komt ook heel dicht in de buurt. Wat kan ik daarvan genieten zeg!
Tot slot heb ik een loveshoot gedaan in Den Bosch. De foto’s van de laatste shoots kan ik nog niet laten zien, nog even geduld!
Mijn afstudeerjaar voor de opleiding Communication and Multimedia Design is ook deze maand begonnen en het was even zoeken om dit goed te combineren met m’n foto’s, maar dat komt zeker goed!

fotograaf september 2015
Augustus 2015

Deze maand ben ik samen met mijn vriend Roy 2 weken gaan rondtrekken door Europa. Even weg van alles en lekker opladen. Toen ik thuiskwam, mocht ik de bruiloft van Annigje en Remke fotograferen. Dat vind ik één van de mooiste opdrachten. Je leert het bruidspaar kennen en bent de hele dag zo dichtbij. En die liefde… wauw!
Voor Lia mocht ik een nieuwe profielfoto maken. Een foto waar ze zichzelf in herkend.
Oja, en mijn foto’s werden gepubliceerd in het magazine ‘Bruiloft’, leuk hé?
In Ewijk fotografeerde ik Léonie samen met haar broers.
Voor de Gemeente Druten mocht ik sfeerfoto’s maken in de regio. Dat is ook leuk, lekker een dag op pad met de camera en zien wat je tegenkomt.
Voor een school in Deurningen maakte ik de schoolfoto’s.
En weet je, precies 7 jaar geleden in augustus had ik mijn allereerste fotoshoot. Ik was best zenuwachtig. Achteraf was dat niet nodig, want het was zo leuk! De foto’s waren gelukt en de mensen waren blij. Ik plaatste de foto’s (met toestemming) online en van het één kwam het ander. Langzamerhand kreeg ik steeds meer opdrachten en leerde ik nieuwe mensen kennen. Op dat moment zat ik nog op de middelbare school. Ik wilde graag fotograaf worden en bekeek de mogelijkheden om in die richting een studie te volgen. Veel mensen raden mij dit af; in die branche kon je niet overleven. Maar ik wilde het zo ontzettend graag. En ik dacht, als die andere fotografen het kunnen, kan ik het ook. Gelukkig stonden mijn ouders achter mij en kon ik Fotografie gaan studeren.
Inmiddels heb ik die opleiding afgerond en zit ik in het laatste jaar van de opleiding Communication and Multimedia Design. Moeilijk om te combineren met mijn werk, maar tot nu toe gaat het goed. Nog even een paar maanden knallen en dan kan ik fulltime genieten van dit vak. Ik vind het heerlijk dat ik flexibel kan zijn en geen baan van 9 tot 5 heb. Ik werk veel (soms iets te veel), maar geniet er zo van. De reacties wanneer ik de foto’s lever zijn goud waard. Sommige mensen krijgen zelfs tranen in hun ogen. Dat voelt goed. Het moeilijkste van mijn vak vind ik dat ik geld moet vragen voor mijn werk. Het liefst zou ik alles voor iedereen gratis doen, maar dat gaat natuurlijk niet. Het is bizar hoeveel mooie dingen ik de afgelopen jaren heb mogen vastleggen. Fijn dat er zoveel mensen zijn die vertrouwen in je hebben. Roy, mijn vriend die eigenlijk niks met fotografie heeft, maar altijd zo geïnteresseerd is en mij wil helpen. En het team van Kwaaijongens, hierdoor werk ik niet alleen maar zijn we samen. Tot slot iedereen waarvoor ik foto’s mocht maken. Ik ben zo dankbaar!

fotograaf augustus 2015
Juli 2015

Begin juli mocht ik sfeerfoto’s maken van de verschillende activiteiten in zwembad De Gelenberg te Druten. Het babyzwemmen, fifty-fit, zwemlessen… alle activiteiten werden vastgelegd.
Teuny en Wim waren 25-jaar getrouwd en vierden het in Ewijk met vrienden en familie. Ik fotografeerde de avond en ontwierp een bedankkaartje.
Van de foto’s die ik in juni heb gemaakt van een bruiloft in Zaltbommel, maakte ik een fotoalbum. In Zaltbommel fotografeerde ik Anita. Een spontane fotoshoot. Dat was gezellig!
Oh de vriendinnenshoot in Den Bosch was ook leuk. Ankie verzorgde de visagie en vervolgens ging ik met de meiden op pad. Ze hebben zo gelachen samen en juist dat heb ik vastgelegd.
Op de Bedafse Bergen in Uden fotografeerde ik 2 vriendinnen samen. Ze rolden door het zand van het lachen… zo mooi!
Weer een totaal andere opdracht was de bedrijfsfotoshoot in Vlijmen. Ik mocht verschillende gerechten fotograferen voor op de website van het restaurant.
In Utrecht mocht ik een familie fotoshoot maken. Drie zonen gaven dit als cadeau aan hun ouders. Ze waren verrast en genoten volop!
Ook in Den Bosch mocht ik een familie fotograferen. Ik fotografeerde de kinderen terwijl ze speelden in de speeltuin.
Daarnaast had ik Vroni en haar pasgeboren dochtertje Lotte voor de camera. Daar kan ik echt van genieten.
En tot slot werd mijn auto bestickerd. WAUW WAUW WAUW! Ik ben zo dankbaar voor wat deze maand mij bracht.

fotograaf juli 2015
Juni 2015

Deze maand vloog voorbij! Het was hard werken, maar wat heb ik veel mee mogen maken. Het begon met een prachtige bruiloft in Roermond, genieten! Eerst hebben we verschillende gesprekken gehad om elkaar te leren kennen en de dag te bespreken. Op de dag zelf was ik de hele dag aanwezig. Ik vind het mooi dat je zo dichtbij het bruidspaar komt, waardoor ik echt persoonlijke foto’s kan maken. Ik geniet nog steeds als ik eraan terug denk, bedankt Rob & Inge!
Ook mocht ik de bruiloft van Stefan & Kelly fotograferen. Heel anders, maar zeker niet minder of mooier. Dat vind ik ook zo leuk, dat elke bruiloft zo uniek is. Ook hier mocht ik de hele dag aanwezig zijn. Wat een schitterende dag. Ik ben dankbaar dat ik dat mocht vastleggen.
Als schoolfotograaf heb ik weer veel kindjes mogen fotograferen op basisscholen door heel het land.
En wat een geluk, deze maand mocht ik 2 keer een newborn fotoshoot doen: bij Aniek & Niels en bij Eric & Sanne. Lekker bij de mensen thuis, vertrouwd en persoonlijk. Het kindje niet in allerlei potjes en pannetjes wringen, maar puur. De liefde tussen het kindje en de ouders vastleggen.
Oh ja, en fotoshoot met de hondjes niet vergeten! Rennend door het gras met hun baasje Eric, heerlijk in de zon. Ook dat vond ik erg leuk om te doen. Diezelfde middag mocht ik een kinderfotoshoot met Juul doen. We besloten om naar de Bedafse Bergen te gaan zodat ze lekker kon spelen in het zand en ik ongedwongen foto’s kon maken. Niet geposeerd, maar lekker ontspannen. En wat vond ze het leuk!
Daarnaast heb ik samengewerkt met verschillende bedrijven. Ik heb zakelijke portretfoto’s geschoten en promotiefoto’s. Half juni fotografeerde ik een try-out van een nieuw evenement. Nog heel even geduld, binnenkort hier meer over.
Tot slot goed nieuws, want ik heb het 3de jaar van mijn opleiding Communication & Multimedia Design gehaald. Nog één jaar studeren, dan heb ik twee diploma’s op zak en kan ik me eindelijk helemaal richten op de fotografie!

fotograaf juni 2015

Dit is het begin! Ga hier verder naar 2016 & 2017.